MTV - logo

Professori: Sininen tulevaisuus kalskahtaa oikeistopolitiikalta mutta ainakin se erottuu

MTV - logo MTV 19/06/2017 16:41:24 MTV UUTISET-STT
Uuden vaihtoehdon ryhmäjohtaja Simon Elo (vas.), ministeri Sampo Terho ja Tiina Elovaara kertovat ryhmän uudesta perustettavasta puolueesta nimeltä Sininen Tulevaisuus ennen eduskunnan täysistuntoa 19. kesäkuuta 2017. Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä on perustanut uuden yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Yhdistyksen nimi on Sininen tulevaisuus. © Antti Aimo-KoivistoLehtikuvaUuden vaihtoehdon ryhmäjohtaja Simon Elo (vas.), ministeri Sampo Terho ja Tiina Elovaara kertovat ryhmän uudesta perustettavasta puolueesta nimeltä Sininen Tulevaisuus ennen eduskunnan täysistuntoa 19. kesäkuuta 2017. Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä on perustanut uuden yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Yhdistyksen nimi on Sininen tulevaisuus.

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä paljasti tänään, että se ryhtyy käyttämään itsestään nimeä Sininen tulevaisuus. Ryhmä myös perustaa samannimisen yhdistyksen, josta myöhemmin tulee puolue.

Toista video

Nimivalinta ohjaa ajatukset oikeistolaiseen politiikkaan, sanoo professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta.

- Kokoomuksellakin on sininen ruiskukka tunnuksena. Vanha perussuomalaiset pyrki kamppailemaan SDP:n kanssa samoista kannattajista. Kumpaahan tässä on ajateltu, että halutaan ottaa eroa vasemmistoon värivalinnalla vai halutaanko tulla lähemmäs siipeä, joka on varsinaisia perussuomalaisia, Isotalus pohtii.

Isotaluksen mukaan nimi on puolueelle tärkeä. Suomen kristillinen liitto muutti vuonna 2001 nimensä kristillisdemokraateiksi. Vihreät toimi aiemmin nimellä Vihreä liitto. Nimen vaihtaminen on osa puolueen imagon muokkausta, Isotalus arvioi.

Sininen tulevaisuus -nimessä Isotalus näkee sekä hyvää että huonoa.

- Onnistunutta on, että ainakin se erottuu ja herättää huomiota. Negatiivisena piirteenä voisi sanoa, että nimi herättää hämmennystä, että mihin tämä oikein viittaa.

Puolueen nimelle on jo irvailtu sosiaalisessa mediassa. Twitteriin ilmestyi nimeä parodioiva tili ennen puolta päivää. Tilillä muun muassa sanotaan, että yhdistys lainaa väliaikaisesti kokoomuksen verkkosivuja, koska ryhmillä on samat arvot.

Linkit ohjaavat kilpailijoiden sivuille

Puolueella on verkkosivujen kanssa kiusallinen pulma. Sininentulevaisuus.net -osoite ohjaa perussuomalaisten sivuille. Sininentulevaisuus.com vie tutustumaan kokoomuksen sivuista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. 

Lehden mukaan Sininentulevaisuus.fi -osoitteen on rekisteröinyt käyttöönsä Sampo Terhon erityisavustaja Otto Juote. Maanantaina iltapäivällä osoitteen takaa löytyi vain virheilmoitus.

19. kesäkuuta 2017 19:16:06 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.