Ilta Sanoma

Julkaistu:

KAVIOLIIGA
Mikäli Koskelan Akseli voittaa lauantaina, kyseessä on kolmas peräkkäinen ykköstila.
Lauantaina Oulussa kisataan kylmäveristen kavioliigan kolmas osalähtö, missä Koskelan Akseli saa haasteen Polaralta, Tuurin Toivolta, Josveisilta ja kumppaneilta. Kokonaiskisassa kolmantena majaileva Koskelan Akseli starttaa huippupaikalta ja on lähdön ykkössuosikki.

Loistavan talvivireen löytänyt ruuna on viime starteissaan tehnyt selvää jälkeä vastustajistaan keulajuoksuilla eikä lauantaita ajatellen asetelmat muutu juurikaan. Lähtöpaikka on loistava ja jäärata käy sille hyvin, sillä ruuna on treeneissä tottunut juoksemaan jääpolanteisella pinnalla.

- Hevonen on ollut normaali treeneissä, ja oli ihan hyväkin että tähän väliin tuli pieni hengähdystauko. Eiköhän Koskelan Akseli jatka vähintään samassa vireessä kuin viimeksi Kuopiossa. Lähtöpaikka on mainio ja hyvillä mielin kisaan lähdetään. Hevonen on ollut sen verran hyvä, että pakko sitä on odottaa kärkeen myös Oulussa, ohjastaja-valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen näki.

Ykköshaastaja Polara vertyy pikku hiljaa ja viikko sitten Vermossa se otti kauden avausvoiton.

- Polara on tehnyt hyviä juoksuja, mutta nyt on takarivin lähtöpaikka. Koskelan Akselille pitää matkalla antaa painetta, jos sen meinaa lyödä. Katsotaan tilanteen mukaan, onko kuolemanpaikka meille tarjolla. Takaakin voidaan ajaa, jos matkavauhti on taasisen reipasta, Polaran ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki kertoi.

Tupamäen mukaan Polara ei ole kaukana huippukunnosta vaikkei olekaan ollut starteissa niin suora kuin pitäisi olla. Jääpolanteinen rata on Tupamäen mieleen, sillä rata sopii hyvin Polaralle.

Vahvassa talvivireessä kilpaileva Tuurin Toivo on laukannut viimeisissään, mutta on niiden lomassa suorittanut positiivisesti.

Hyppyihin ei valmentaja Seppo Suurosen mukaan ole ollut selvää syytä.

- Laukkoja on tullut eikä niille voi mitään. Vastus on Oulussa kova ja rahasija olisi hyvä juttu. Jääpolanteinen rata käy Tuurin Toivolle erittäin hyvin.

Kavioliigan kakkonen Josveis ja tämän tallikaveri Evartti saivat pari viikkoa sitten kisan alle ja todennäköisesti parantavat. Antti Ojanperän kaksikko jäi kauden avauksessa kärjelle selvästi, mutta lauantaina duo saattaa olla lähempänä keulahevosia.

Kuinka lähellä, se jää nähtäväksi.
Ilta Sanoma
14. helmikuuta 2020 18:27:07 Categories: - tendance - techno Ilta Sanoma Kavioliiga RTBF

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.