Ilta Sanoma

Ainakin 18 ihmistä tappanut onnettomuus sattui Kintampon vesiputouksella Ghanassa sunnuntaina.
Ghana
Kintampon vesiputous on suosittu turistinähtävyys ja luokkaretkikohde. Lehtitietojen mukaan suurin osa kuolonuhreista oli lukiolaisia.
Poliisin mukaan ainakin 18 ihmistä on kuollut sunnuntaina järkyttävässä onnettomuudessa, kun iso puu kaatui turistien suosiman Kintampon vesiputouksen päälle Ghanassa.

Suurin osa kuolonuhreista on lukioikäisiä nuoria, jotka olivat onnettomuushetkellä uimassa putouksen alaosassa myrskyisällä säällä, kertoi poliisipäällikkö Owusu Boampong tapauksesta uutisoivalle BBC:lle.

Pelastajat ovat silminnäkijän mukaan sahanneet puuta, jotta pääsisivät auttamaan loukkuun jääneitä.

Pelastuslaitoksen tiedottaja Prince Billy Anaglate sanoi uutistoimisto AFP:lle, että kysymyksessä on epätavallinen onnettomuus.

- Näky paikalla oli karmea ja kuulimme vain avunhuutoja ja kiljumista, kun saavuimme paikalle, palomies Kwaku Boateng puolestaan kuvaili Reutersille.

Useiden ghanalaisten uutissivustojen mukaan urhiluku olisi noussut ja kuolleita on 19. Lisäksi ainakin 22 ihmistä loukkaantui ja heidät on viety sairaaloihin hoidettaviksi.

Maan presidentti Nana Akufo-Addo on esittänyt Twitterissä osanottonsa uhrien perheille ja läheisille.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paikallisen median mukaan pelastuslaitoksen ja poliisin joukot ovat sahanneet puuta moottorisahoilla, jotta he pääsisivät pelastamaan loukkuun jääneitä. Silminnäkijä kertoi Ghana Starr Newsille, että lukiolaisten lisäksi paikalla oli onnettomuuden sattuessa myös turisteja.

- Valtava puu kaatui heidän päälleen, kun sade alkoi ja keskeytti ilonpidon, silminnäkijä kuvaili lehdelle.

BBC:n toimittajan mukaan Kintampon vesiputous vetää kävijöitä sekä kotimaasta että ulkomailta, minkä lisäksi se on myös suosittu luokkaretkikohde.

BBC:n toimittaja kertoo uineensa samassa paikassa vain paria viikkoa aikaisemmin, jolloin paikalla oli niin ikään paljon nuoria uimassa ja ottamassa valokuvia toisistaan. Hänen mukaansa kysymyksessä on yksi Ghanan suosituimmista turistikohteista, joka houkuttelee paikalle sekä paikallisia että turisteja. Kintampo onkin myös suosittu luokkaretkikohde.

Alueella on sattunut onnettomuuksia aiemminkin. Melko tarkalleen vuosi sitten vain lyhyen ajomatkan päässä Kintampon putouksesta sattui auto-onnettomuus, jossa kuoli 60 ihmistä.
Ilta Sanoma
20. maaliskuuta 2017 16:51:01 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.