MTV

Miljardööri Elon Muskin oikeudenkäynti Thaimaassa lähestyy - kutsui luolapelastuksessa kuuluisaksi tullutta sukeltajaa pedofiiliksi Twitterissä

MTV - logo MTV 03/12/2019 21:20:01 Hanna Vaittinen
Elon Musk © Yichuan Cao/NurPhoto/GettyElon Musk

Miljardööri ja teknologiayrittäjä Elon Muskin oikeudenkäynti Thaimaassa lähestyy. Valamiehistön valinnassa kiinnitetään huomiota poikkeuksellisiin seikkoihin, kuten heidän mielipiteisiinsä turisteista, kertoo uutistoimisto Reuters

Muskia vastaan on nostettiin syytteet noin vuosi sitten, kun hän kutsui britannialaista luolasukeltajaa Vernon Unsworthia pedofiiliksi Twitterissä. Häneltä vaaditaan korvauksia miehen maineen pilaamisesta 

Maanantaina pidettiin valmisteleva oikeusistunto Los Angelesissa.

"Väärä" vastaus ei välttämättä vie valamiehen paikkaa

Tuomari linjasi, että valamiehistöä valitessa heiltä tulee kysyä mielipidettä erinäisiin asioihin, jotta heidän puolueettomuutensa voidaan varmistaa.

Heiltä kysytään muun muassa sitä, onko heillä voimakkaita mielipiteitä miljardööreistä, tai Thaimaassa vierailevista ja asuvista ihmisista. Heiltä myös tiedustellaan aikaisempaa osallisuutta oikeuskäsittelyyn. 

"Väärä" vastaus kysymykseen ei automaattisesti sulje heiltä pois mahdollista valamiehen paikkaa, mutta niitä käytetään apuna arvioitaessa heidän kykyään harkita tapausta puolueettomasti ja ennakkoluulottomasti. Valamiehiksi valitaan 6-12 henkilöä.

Somekiista Thaimaan luolapelastusoperaatiosta

Unsworthilla oli johtorooli kuuluisuuteen nousseessa Thaimaan luolapelastusoperaatiossa, jossa pelastettiin 12 nuorta urheilijapoikaa ja heidän valmentajansa luolasta, johon he olivat jääneet jumiin tulvaveden vuoksi. 

Pelastusoperaatio kesti useita päiviä, ja lähes koko maailma seurasi sitä sydän syrjällään. Tuhannet ihmiset osallistuivat keskusteluun ja tarjosivat apuaan.

Myös sähköautoyritys Teslan ja yksityisen avaruuslentoyhtiö SpaceX:n perustaja, miljardööri Elon Musk osallistui keskusteluun ja tarjosi julkisesti esimerkiksi minisukellusvenettä pelastajien käyttöön.

Unsworth kuitenkin kritisoi Muskin tarjousta mainostempauksena ja tviittasi sananvaihdon aikana, että "Musk voi työntää sukellusveneen sinne, missä se sattuu".

Musk vastasi tähän tviittaamalla Unsworthille "sori pedo jätkä, sinä todella pyysit sitä". 

Musk käytti englanninkielistä ilmausta "pedo guy" eli vapaasti suomennettuna "pedo jätkä". Pedo on lyhenne pedofiilista. Musk ei silloin selitellyt asiaa, mutta on myöhemmin pyytänyt anteeksi kommenttiaan ja sanonut toimineensa raivon vallassa.

Oikeus arvioi, kuinka vakavasti tviitin voi ottaa

Jotta Unsworth voisi voittaa oikeustaistelun, hänen pitäisi pystyä todistamaan, että muut ihmiset voivat Muskin tviitin perusteella todella harhautua luulemaan häntä pedofiiliksi. 

Unsworth on vedonnut Muskin laajaan julkisuuteen ja 29,8 miljoonaan Twitter-seuraajaan.

Hän on myös halunnut esittää todisteena sähköpostin, jonka Musk lähetti Buzzfeed-lehdelle Unsworthia koskevasta artikkelista. Sähköpostissa Musk kysyi, miksi he suojelevat lapsenraiskaajaa. Tuomari kuitenkin kielsi maanantaina sen käyttämisen todisteena. 

Lue lisää ulkomaan uutisia MSN.fi:stä:

Britannian prinssi Andrew'n seksuaalirikossyytökset jälleen esillä

Norjan läheltä löytyi valtava öljylähde,

Stalinin ihannointi lisääntyy Venäjällä

Katso alta, millainen on Pohjois-Korean Kimien sukupuu

3. joulukuuta 2019 23:20:01 Categories: Liverpool Echo MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.