MTV

Jukka Jaloselta kriittistä tekstiä SM-liigan kuumimmasta pelaajasta - "Olisi voinut pelata sillä lailla jo aikaisemmin"

MTV - logo MTV 03/12/2019 06:22:59 Tuomas Hämäläinen
JYP:n Julius Nättinen © LehtikuvaJYP:n Julius Nättinen

Julius Nättinen on pelannut komeaa sesonkia JYPissä ja kiitokseksi siitä hänet kutsuttiin ensimmäistä kertaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen mukaan, kun Leijonat suuntaa Venäjän EHT-turnaukseen. Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen kuitenkin muistuttavat, että Nättisellä on ollut jo aiemmin potentiaalia pelata näin.

Luisteluvoimainen ja taiturimainen Nättinen on hehkunut SM-liigassa koko alkukauden kuumpimpana pelaajana. 22-vuotias jyväskyläläinen johtaa SM-liigan piste- ja maalipörssejä pinnasaldonaan 24 ottelusta 20+14=34. Muutos viime kauteen on ollut radikaali: tuolloin Nättinen sai sesongin 41 runkosarjapelissään kasaan tehot 10+13=23.

Vaikka JYP on pelannut tällä kaudella uuden päävalmentajansa Pekka Tirkkosen alaisuudessa vankempirakenteista lätkää kuin viime floppikaudella, jolloin Lauri Merikivi sai kesken kaiken potkut, Jalosen mukaan suurin muutos on tapahtunut Nättisessä itsessään.

- Aika paljon Nättisessä itsessään on tapahtunut jotain. Ei niin, että joku pelitapa on parempi ja hän pelaa sen takia paremmin. Ei se niinkään mene. Nättisen pääkopassa on varmaan tapahtunut paljon asioita, Jalonen arvioi.

LUE MYÖS: Suomalaispuolustajan NHL-neuvottelut vaikuttivat Leijoniin - "Oli vielä jokunen tunti sitten virityksiä"

Nättinen on tahkonnut pääosin samassa tehoketjussa Petrus Palmun, 22, ja Miska Siikosen, 23, kanssa, jotka saivat nyt niin ikään ensikutsunsa aikuisten maajoukkueeseen.

- Aina se auttaa, kun on hyvät pelikaverit vierellä ja homma synkkaa heidän kanssaan. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Jalonen lisää perään kriittisiä sanoja Nättisestä.

- Hän alkaa pikkuhiljaa pelata sillä lailla kuin olisi voinut pelata aikaisemmin jo. Eiköhän korvien välissä ole tapahtunut iso muutos itseluottamuksen, rohkeuden ja uskaltamisen suhteen. Onnistumiset ruokkivat taas lisää onnistumisia. Potentiaaliahan "Jullella" on ollut jo pitkään olemassa.

Nättinen palasi viime kaudeksi JYPiin tahkottuaan sitä ennen kolme kautta Pohjois-Amerikassa: kaudet 2015-17 junioriliiga OHL:ää ja 17-18 AHL:ää. Varsinkin kaksi viimeisintä Pohjois-Amerikan kautta olivat tukkoisia, ja näihin vaikeuksiin ottaa kiinni myös Leijonien GM Jere Lehtinen.

- Hän on ollut Pohjois-Amerikassa, siellä ei lähtenyt. Viime vuonna hän uskalsi tulla tänne. Nyt on alkanut oikeasti tulla esiin se potentiaali, joka hänellä on ollut koko ajan, Lehtinen perkaa.

"Miten homma toimii vähän kovemmissa karkeloissa"

Lehtinen kehaisee vahvasta alkukaudesta koko Leijoniin valittua JYPin hyökkääjätrioa. Hän painottaa, että oli loogista antaa kolmikolle nyt näytönpaikka. 

Nättisen ja Siikosen tapaan Palmu on pelannut toistaiseksi vahvinta liigakauttaan. Aiemmin hän tahkosi SM-liigaa TPS:ssä, kunnes osoite vaihtui täksi kaudeksi Jyväskylään. Palmu on vetänyt sesongin 17 peliään yli piste per peli -tahtia lukemin 8+11=19.

- Palmu on pelannut todella hyvin. Hän on liikkuva, taitava, fiksu pelaaja ja oli Tepsissä parhaimmillaan hyvä viime vuonna. Nyt hän on ottanut yhden askeleen eteenpäin, Jalonen suitsuttaa.

- Heillä (JYP-kolmikolla) toimii parhaimmillaan ketjuna peli erittäin hyvin, he täydentävät toisiaan ja kaikki hyötyvät toinen toisistaan. Onhan hän ollut pitkään jo junnumaajoukkueissa mukana, ja nyt katsotaan, miten homma toimii vielä vähän kovemmissa karkeloissa.

LUE MYÖS: Jukka Jaloselta suora kannanotto Jesse Puljujärven ratkaisuun - Leijonilla yksi iso haaste

Jalonen myöntää, että on mahdollista, että JYPin kolmikko lyödään samaan ketjuun Leijonissakin.

- Kyllä me olemme sitä miettineet, ja mietimme jatkossakin, mitä teemme. Hyvinkin he voivat pelata (samassa ketjussa), mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, Jalonen summaa.

Lue lisää jääkiekkouutisia MSN.fi:stä:

Jukka Jaloselta suora kannanotto Jesse Puljujärven ratkaisuun

Puolustajaikoni hyppää Liiga-joukkueen päävalmentajaksi ensi kaudella

Kommentti: Leijonissa ihmeellinen vääryys! Liigan pistetykin karu taival jatkuu

KATSO TUOREIMMAT NHL-TULOKSET

Klikkaa kuvaa ja katso suomalaiset NHL-pelaajat kaudella 2019-2020

3. joulukuuta 2019 8:22:59 Categories: Evening Standard MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.