MTV

Posti-kohu aina vaan sakenee - HS: Rinne ideoi jo elokuun alkupuolella pakettilajittelijoiden siirtoa, Paateron lähettämä sähköposti lietsoo epäilyjä pääministerin valehtelusta

MTV - logo MTV 03/12/2019 06:13:53 MTV UUTISET - STT
© Toimittanut MTV

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ideoi jo elokuun alkupuolella Postin pulmiin ratkaisua, johon sisältyisi pakettilajittelijoiden siirto toiseen työehtosopimukseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden haltuunsa saamien tietojen mukaan Rinne järjesti 12. elokuuta tapaamisen, johon osallistui pääministerin keskeisiä avustajia sekä työmarkkinatoimijoita. Tapaamisessa ideoitiin ratkaisuja Posti-kiistaan. Ratkaisussa keskeistä olisi ollut vapaaehtoisuus ja työntekijöille maksettava kertakorvaus.

Julkisuudessa Rinne väläytti kertakorvausta vasta kuukausi myöhemmin, Helsingin Sanomien haastattelussa syyskuussa. Ehdotus ei kuitenkaan lopulta ottanut tuulta alleen.

Lue myös: Pääministeri Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa tehty ainakin neljä kantelua oikeuskanslerille - kaikkia kanteluita ei ole vielä ehditty kirjata

Paateron sähköposti ajaa Rinteen puheet heikkoon valoon

Hallitusta horjuttavassa Posti-kiistassa on ollut olennaista se, kuka tiesi mitä ja missä vaiheessa. Kiista johti viime viikolla kunta- ja omistusohjausministeri Sirpa Paateron eroon.

Lue myös: Näin Sirpa Paatero kirjoitti valtionyhtiön lakosta 2015: "Pidän vaarallisena kehityksenä, jos hallitus ryhtyy toimimaan kiistakysymyksissä erotuomarina"

Kertoessaan Paateron erosta Rinne sanoi, että Paatero ei ollut riittävän voimakkaasti tuonut valtio-omistajan viestiä Postille siitä, että palkkoja ei saa polkea eikä työehtoja huonontaa.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat kertoneet maanantaina myös muistiosta ja sähköpostista, jossa Paatero selittää Postin tilannetta muun muassa SDP:n puoluehallitukselle.

Näin käy ilmi, että Paatero on informoinut pääministeriä pakettilajittelijoiden siirrosta suoraan heti silloin, kun Posti tiedotti pakettilajittelijoiden liikkeenluovutuksesta.

Postin varsinainen työkiista ratkesi jo viime viikolla. Työntekijä- ja työnantajapuoli pääsivät sopuun Postin uudesta työehtosopimuksesta. Samalla sovittiin, että 700 lajittelijan työehdot määräytyvät työnantajapuolta edustavan Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn työehtosopimuksen mukaan.

Lue myös: Yllätyskäänne: Pääministeri Rinne tiesi keskustajohdon epäluottamuksesta jo eilen, sama viesti toistettiin ennen keskustan ryhmäkokousta

Lue lisää aiheesta MSN.fi:stä:

Rinteen kritiikki ei yllättänyt - Pohjola ei aio erota Postin hallituksen johdosta

Valtion omistajaohjauksen päällikkö: Postin hallitus piti Paateron jatkuvasti informoituna

Ministeri Sirpa Paatero jää sairauslomalle

Antti Rinne: Sirpa Paatero eroaa - Postilta "raskauttava" teko

"Rinne upotti oman ministerinsä" - tässä Posti-kiista pähkinäkuoressa

Katso alta YouPlayn video: Postin lakko päättyi - tässä on ratkaisu tiivistettynä

3. joulukuuta 2019 8:13:53 Categories: MTV Reuters

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.