Ilta Sanoma

Julkaistu:

80 vuotta täyttävällä Jorma Pulkkisella on edelleen vauhti päällä. Hän juontaa viihdetilaisuuksia ja tekee välillä myyntimiehen hommia - eikä piilottele mielipiteitään.
Pirkka-Pekka Petelius pyysi reilu viikko sitten anteeksi vanhoja sketsejään saamelaisista. Anteeksipyyntö herätti runsaasti keskustelua siitä, onko menneiden vuosien huumoria syytä katua jälkikäteen.
Jorma Pulkkinen kertoo IS:n 80-vuotishaastattelussa oman mielipiteensä vanhojen kaivelusta. 1982 Jorma Pulkkisesta tuli todellinen koko kansan suosikki, kun hän alkoi juontaa Ruutuysiä. Ohjelman ideana oli arvailla, mitä vähitellen paljastuvat kuvat esittävät.

Ruutuysi ei heti lähtenyt lentoon. Pulkkisen mukaan toinen juontaja ei ollut hommaan sopiva. Kun ohjelmaa uhkasi lopetus, Pulkkinen lupasi etsiä osaavan tytön juontajakaverikseen.

-?Tehtiin sitten ohjelmaa Sirpa Viljamaan kanssa 10 vuotta. Viiden vuoden jälkeen ohjelma lopetettiin, mutta yleisön pyynnöstä se taas jatkui. Pyysivät nöyrinä poikina takaisin, Pulkkinen naureskelee.


Ohjelman nimi muuttui Ruutuässäksi ja studioon tuotiin iso onnenpyörä. Katsojia ohjelmalla oli jopa miljoona.

-?Sirpan kanssa oltiin hyviä ystäviä. Hän oli huippuhyvä, huumoriakin riitti, Pulkkinen muistelee.

Sirpa Viljamaa tuli tunnetuksi Miss Suomena. Kun Ruutuässä päättyi, Viljamaa katosi julkisuudesta. Hän asettui Saksaan puolisonsa Wernerin kanssa.

-?En ole kuullut hänestä yhtään mitään, Pulkkinen toteaa.

Pulkkinen on tehnyt juontohommia monien Miss Suomena tunnetuiksi tulleiden kanssa. Kehuja hän antaa erityisesti Lola Odusogalle, jolla ei ole koskaan huumori kadoksissa.

-?Kun Sami Hedberg puhuu lavalla, siitä on huumori kaukana. En ole nauranut koskaan Hedbergin jutuille. Voin sanoa sen, mitä mietin, Pulkkinen toteaa.

-?Nyt kannattaa kuunnella, mitä kerron, Pulkkinen innostuu.

No niin, kuulolla ollaan.

-?Petelius ja Pedro Hietanen tekivät tv-sketsin Ruutuässästä, mutta ei minulla olisi ollut kanttia tehdä sellaista oman kanavan ohjelmasta.


Pulkkinen kiukustui aikoinaan sketsistä, mutta ei hän taida olla vieläkään ihan leppynyt.

-?Viime vuonna olin Ruotsissa Sisuradion haastateltavana. Ekana tuli Peteliuksen laulu minusta. Se oli törkeä, ihan hirveä! Laulun nimeä en tiedä.

-?En ole järjestämässä poliisikuulustelua, mutta Pirkka-Pekan kannattaa mennä kadun toiselle puolelle, jos nähdään, Pulkkinen lataa ja huomauttaa, että hän löisi toki vain sanallisesti.

Googlen haun mukaan kansanedustaja Petelius on tehnyt aikoinaan Jorma Pulkkinen ja Euroopan Yhdentyminen -nimisen laulun.

Pitäisikö Peteliuksen nyt pyytää sinultakin anteeksi?

-?Ei missään tapauksessa! Överiksi se meni, mutta olen mä myös ylpeä: ei kaikista tehdä lauluja, Pulkkinen toteaa naureskellen.

Sketsejä ja lauluja ei tosiaankaan tehdä televisioesiintyjistä, jotka eivät herätä mitään erityisiä tunteita, eivätkä ole koko kansan tuntemia.

Me Too -keskusteluista Pulkkinen on sitä mieltä, että "liikaa on laitettu löylyä kiukaalle" ja unohdettu, että naisetkin voivat häiritä seksuaalisesti.

Television nykyisistä viihdeohjelmista Pulkkinen ei lähde sanomaan mitään - paitsi yhdestä.

-?Villi kortti voitaisiin lopettaa. Siinä on törkeätä puhetta. Höpöt juttelevat miten sattuu, Pulkkinen kritisoi.

Varsinainen kuumakalle Pulkkinen kertoo olevansa vain liikenteessä. Vaimonsa Anna-Liisan kanssa hän ei yleensä riitele.

-?Sellaista riitaa ei ole tullut, että jompikumpi olisi lähtenyt kävelemään - tai ehkä pariksi tunniksi on lähdetty, Pulkkinen naurahtaa.

Moottoriturpana Pulkkinen keksii hetkessä itselleen myös luonnekuvauksen:

-?Olen kauhea sähläri, mutta tunnollinen työntekijä.
Ilta Sanoma
30. marraskuuta 2019 10:12:00 Categories: Ilta Sanoma Sydney Morning Herald TV & elokuvat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.