Ilta Sanoma

Julkaistu: , Päivitetty:

Jeremy Clarkson väitti ohjelmansa olevan hiilineutraali.
Top Gear -ohjelman juontajana suureen suosioon noussut Jeremy Clarkson, 60, myönsi hiljattain ilmastonmuutoksen olevan todellinen ongelma. Ilmastoaktivisti Greta Thunbergia, 16, Clarkson solvaa edelleen.

Clarkson matkusti Grand Tour -sarjansa kuvauksissa Vietnamiin, jossa hän todisti omin silmin Mekong-joen kuivumista. Clarksonilta kysyttiin, saiko tämä hänet muuttamaan mieltään ilmastonmuutoksesta.

-?Ei, olemme olleet tietoisia ilmastonmuutoksesta jo jonkin aikaa, ja se yksi outo ruotsalainen juoksee ympäriinsä sanomassa, että "me kaikki kuolemme", joten olemme kaikki siitä tietoisia, Clarkson vastasi Independentin mukaan.

-?Mutta pomppimisen ja käsien heiluttelun sijaan sinne voi mennä itse ja sanoa, "Hemmetti, katsokaa mitä ilmastonmuutos on tehnyt tälle paikalle."

-?Me vain sanoimme: "Tässä on siitä esimerkki." Mitä minun nyt pitäisi tehdä? Nousta hiilikuituveneeseen ja mennä huutamaan Donald Trumpille?


Clarkson myös väitti, että hänen ohjelmansa on hiilineutraali, koska hän istuttaa satoja puita vuodessa omistamallaan tilalla.

Kun toimittaja huomautti Clarksonin tyttären Emilian olevan Thunbergin äänekäs kannattaja, Clarkson jatkoi ruotsalaisteinin solvaamista.

-?Hän on idiootti, sillä tiedemiehet ratkaisevat tämän eikä kukaan ratkaise sitä juoksemalla ympäriinsä ja lakkoilemalla ja menemättä kouluun, koska silloin ei opi tieteestä, joten hän on hölmö.

Korjaus 2.35: Thunberg on 16-vuotias, ei 17-vuotias, kuten artikkelissa virheellisesti väitettiin.
Ilta Sanoma
1. joulukuuta 2019 4:35:49

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.