Ilta Sanoma

Julkaistu:

Tv-lehti
Sorjosen päätöskaudella pohditaan sitä, miten jokainen on kykenevä pahaan. Pääroolin jättää haikein mielin näyttelijä Ville Virtanen.
Rikossarja Sorjosen kolmas ja viimeinen tuotantokausi alkaa sunnuntaina 1.12. TV1:llä.

Sorjonen on noteerattu myös kansainvälisesti: ykköskautta on levitetty yli 180 maahan, ja kiinnostus myöhempiäkin kausia kohtaan on huomattavaa.

Rooleistaan Venla-palkitut Ville Virtanen ja Anu Sinisalo ovat silti vaitonaisia siitä, onko kansainvälinen menestys tuonut mukanaan lisää työtilaisuuksia esimerkiksi ulkomailla.

Sinisalo korostaa, että Sorjosen läpilyönnistä on laajempaa hyötyä koko alalle, ei vain sarjan tekijöille.

-?Uskon, että se on isompi asia kuin vielä ehkä ymmärretäänkään.


Uusi kausi käynnistyy hyisissä tunnelmissa.

Lappeenranta on kääriytynyt valkeaan lumivaippaan, mutta idyllin rikkoo joukko visaisia murhia, joita vakavien rikosten erikoisyksikössä (Vare) työskentelevä Kari Sorjonen (Ville Virtanen) kollegoineen selvittää.

Avausjaksossa tutkitaan omakotitalon kellariin vangitun naisen tapausta. Myös tuttu sarjamurhaaja Lasse Maasalo (Sampo Sarkola) palaa kuvioihin.

Yksi päätöskauden ja koko sar­jan kantavista teemoista on, kuinka jokaisessa ihmisessä on kyky tehdä pahaa, sanoo Sorjosen luo­nut käsikirjoittaja Miikko Oikkonen.

-?Sorjosessa käsitellään henkirikoksia, joita tekevät ja jotka ta­pahtuvat tavallisille ihmisille. Tarkoituksena on yrittää ymmärtää, miksi ihmiset ajautuvat tiettyihin tekoihin.


Päähenkilötkin ovat vaikeiden eettisten kysymysten ja traumojen äärellä.

Yksi Sorjosen omista kipukohdista on kuolemansairas vaimo (Matleena Kuusniemi), jonka tila vaikuttaa lohduttomalta.

-?Sorjonen on työnarkomaani, jolle työ on sekä pelastus että tu­ho. Mitä isommat henkilökohtaiset ongelmat, sitä isommin Sorjonen heittäytyy tutkimuksiin, ku­vailee Ville Virtanen.


Kausi jää Sorjosen viimeiseksi, kuten alkujaan oli tarkoituskin. Virtanen myöntää, että Kari Sorjosen hahmoa tulee ikävä.

-?Hahmo ei missään nimessä tullut ammennettua tyhjiin. Tavallaan olo on yhtä aikaa haikea ja ylpeä. Minusta tuntuu, että tämä on paras kausi tähän mennessä.

Hän laskeskelee tehneensä ri­kostutkijan hahmossa lähemmäs tuhat kohtausta jo ennen kolmatta kautta. Päätöskauden jälkeen lu­ku on siis jo reilusti yli tuhannen.

Sorjosen rinnalla tapauksia ratkovaa entistä FSB-agenttia Lena Jaakkolaa näyttelevä Anu Sinisalo on myös tykästynyt hahmoonsa.

-?Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tämänkaltaisen hahmon, ja että se on kirjoitettu minun ikäiselleni, eikä kolmekymppiselle naiselle. Ikä on osa Lenan kiinnostavuutta.

Sorjonen, sunnuntaina 1.12. TV1 klo 21.05
Ilta Sanoma
1. joulukuuta 2019 9:30:00 Categories: Autot Ilta Sanoma TV & elokuvat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.