Ilta Sanoma

Julkaistu:

Harry Melling nähtiin Harry Potter -elokuvissa pulskana ja ilkikurisena Dudley Dursleyna. Nykyään hän on 30-vuotias ja jatkanut uraa näyttelijänä.
Harry Potter -elokuvasaagassa nähtiin Harry Potterin ilkeä ja hemmoteltu serkku Dudley Dursley. Pullea ja häijy, mutta myös herkästi säikähtävä poika sorsi Harrya minkä kerkesi ja oli vanhempiensa, Harryn Petunia-tädin ja Vernon-sehän ehdoton silmäterä.

Dudleya hemmoteltiin ja hän sai kaiken haluamansa samalla, kun Harry eli kurjuudessa eikä saanut edes syntymäpäivälahjoja.


Dudleya Harry Potter -elokuvissa näytteli Harry Melling. Lontoosta kotoisin oleva Melling syntyi näyttelijäsukuun, sillä hänen isoisänsä oli näyttelijä Patrick Troughton, joka tähditti muun muassa Doctor Who -sarjaa.


Melling näytteli viidessä Potter-elokuvassa ja on jatkanut näyttelijän töitä myös niiden jälkeen. Nykyään 30-vuotias tähri on näytellyt useissa lyhytelokuvissa ja sivuosissa tv-sarjoissa. Hän on tehnyt töitä myös teatterin puolella lukuisissa teattereissa ympäri Englantia.

Tällä hetkellä Melling nähdään BBC:n suositussa His Dark Materials -fantasiasarjassa. The Mirrorin mukaan sarjan fanit hieraisivat silmiään, kun Potter-elokuvista tuttu näyttelijä ilmestyi sen uusiin jaksoihin.

-?Miten yllättävää nähdä Dudley Dursley His Dark Materialsissa, eräs hämmästeli Twitterissä.

Katsojat huomasivat myös, että Melling näyttää nykyään hyvin erilaiselta kuin Potter-elokuvien aikaan. Hän on karistanut Dudleyn pyöreyden ja on nykyään hyvin hoikka.

Express-lehti kertoi kuukausi sitten, että näyttelijä pudotti painoaan roimasti jo Potter-elokuvien aikaan. Yhteensä hän karisti lähes 28 kiloa.


Melling kertoi vuonna 2009 Telegraph-lehdelle, että tajusi jossakin vaiheessa, että jos hän halusi kehittyä näyttelijänä ja edetä uralla, oli hänen tehtävä jotain painolleen.

Lopullinen käännekohta tapahtui, kun hän päätyi näyttelemään teatteriesityksessä lihavaa vanhaa miestä vain 15-vuotiaana. Tuolloin hän päätti, että pudottaisi painoa eikä olisi ylipainoinen enää koskaan.

Mellingin mukaan hän oli aina hyvin aktiivinen lapsi ja nuori: hän tanssi ja urheili ja liikkui paljon. Aktiivisesta elämästä huolimatta hänen painonsa ja jojoili ja lopulta nousi tasaisesti, sillä hän yksinkertaisesta rakasti ruokaa ja syömistä.

-?Minä olin lihava, koska tylsistyin helposti ja kun minulla oli tylsää, minä söin, Melling myönsi Telegraphille vuonna 2009.


Mellingin mukaan hänen painonsa alkoi pudota, kun hän päätti aloittaa juoksuharrastuksen ja lenkkeill ahkerasti. Hän aloitti samoihin aikoihin näytelmäkoulussa ja huomasi liikkuvansa huomaamattaan aiempaa enemmän. Melling alkoi myös kiinnittää huomiota ruokaansa ja syödä terveellisemmin.

-?Laihduin 101,5 kilosta 72 kiloon, Melling kertoi aiemmin.

Näyttelijän mukaan painonpudotuksella oli selkeä vaikutun hänen uraansa.

-?Nyt voin karistaa lapsinäyttelijän leiman ja läskin, ja aloittaa uuden uran, sillä kukaan ei enää näe minua Dudleyna.

Ilta Sanoma
27. marraskuuta 2019 19:41:00 Categories: Ilta Sanoma RTBF TV & elokuvat culture - scene

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.