Ilta Sanoma

Julkaistu:

Tv-lehti
Salkkareista tuttu Henna Tanskanen ja Putouksesta muistettava Mikko Penttilä kertovat, että jouluisissa kuvauksissa keskellä kesää oli omat haasteensa.
Todellinen tonttuovi aukeaa Helsingin Herttoniemessä, Ylen uuden Joulukalenterin kuvauksissa. Teollisuushallin ovi on korkealla, ja kynnyksen yli pitää todella kivuta. Toisella puolella joulumaailmassa tohistaan ja puuhataan. Kamerat käyvät, ja vielä pitää olla hiljaa.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy haltiakorviin.

-?Vaatteet me vaihdetaan lounaalla, mutta korvia ei oteta pois. Välillä lounasravintoloissa vähän katsotaan pitkään, kertoo Selja-tonttua esittävä Henna Tanskanen, jonka moni muistaa Salattujen elämien Aamuna.


Kaisa Kuikkaniemen käsikirjoittamaa Tonttuakatemiaa kuvataan studiolla täyttä häkää, vaikka ulkona on helteinen kesäkuu. Joulumaa ei ole täällä vain sydämessä, vaan yksityiskohdissa. On joulutähteä, -kynttelikköä ja -palloa. Kimmeltävä köynnös kiertää seinällä, ja jääkaappimagneetit on aseteltu joulurunoksi.

-?Tämä maailma on niin upea, että on helppo uppoutua joulun tunnelmaan, kertoo joulunpunaisissaan Putouksesta ja Rehtorista tuttu Mikko Penttilä, Tonttuakatemian vauhdikas Viherpippuri.


Muussa näyttelijäköörissä ovat mukana muun muassa Minna Koskela, Timo Lavikainen, Armi Toivanen, Jaana Saarinen ja Kirsti Wallasvaara.

Henna ja Mikko esittelevät ihastuneina roolivaatteiden yksityiskohtia. Jokaisella näyttelijällä on tuunatut tennarit ja kirjaillut liivit, ja käsin neulottuja ovat kaulahuivit ja villasukatkin.

Villavermeissä on vikansa, kun aurinko ja kuvausvalot paahtavat. Kuvauksissa kiertää kylmäkallen sisältäviä viilennyssukkia, joita näyttelijät sujauttavat selkään.

-?Villavaatteissa kylmäkalle oli tärkeä!


Tauolla monet viskaavat peruukit pois. Mikon päässä on kikkara peruukki aitoa hiusta ja Hennalla näpsäkkä punainen polkka.

-?Älä sytytä tulta mun lähellä tai mä sytyn! hän nauraa.

-?Tämä oli ihan koeperuukki, kun kokeiltiin, että sopiiko mulle otsatukka. Mutta kun laitettiin tämä päälle ja sitten lasit, niin kaikki todettiin, että hahmo tupsahti huoneeseen.Joulukalenteri on todellinen instituutio suomalaisessa tv:ssä. Ensimmäistä kertaa sellainen nähtiin jo 1963.

-?Melkein kaikkien unelma on päästä tekemään joulukalenteria, sanoo ohjaaja Jussi Lehtomäki.

Hän nimeää lapsuuden suosikikseen Histamiinin joulukalenterin. Kalentereissa on joulun perinteet läsnä, mutta niiden lisäksi on tärkeää toljailla.

-?Pöhkö on se sana, Jussi pohtii kalenterien perimmäistä luonnetta.

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 27.11.-3.12. Yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Ilta Sanoma
27. marraskuuta 2019 9:30:00 Categories: Ilta Sanoma SuomiKiekko.com TV & elokuvat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.