Sport Content

Neljä salibandyn maailmanmestaria Linnan juhliin - "Olemme hyvin ylpeitä ja otettuja"

Sport Content - logo Sport Content 19/11/2019 14:36:03 Sport Content
© Toimittanut Sport Content Oy

Neljä salibandyn maailmanmestariamme on saanut kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Postia ovat saaneet MM-kultajoukkueen kapteeni Nico Salo, Eero Kosonen, Joonas Pylsy ja päävalmentaja Petteri Nykky.

Suomi voitti viime joulukuussa toisen perättäisen salibandyn miesten maailmanmestaruutensa kaataessaan Prahan MM-finaalissa 16 276 katsojan edessä Ruotsin 6-3.

- On todella etuoikeutettua päästä edustamaan lajiamme itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Kovinkaan paljon kutsuvieraita salibandyn parista ei vielä ole vuosien varrella linnassa nähty, joten on valtava kunnia saada salibandynpelaajana kutsu ja liittyä näiden harvojen joukkoon, MM-turnauksen tähdistöön arvostettu hyökkääjä Joonas Pylsy kiittää Salibandyliiton tiedotteessa.

- Odotan todella hyvällä ja odottavaisella mielellä itsenäisyyspäivän juhlia. Päivästä tulee varmasti ikimuistoinen. Täytyy samalla muistaa, että ilman mahtavia pelaajia niin seurajoukkueissa kuin maajoukkueessa ei tämän kutsun saaminen olisi ollut koskaan mahdollista, ja on mahtavaa saada jakaa kokemus Eero Kososen, Nico Salon ja Petteri Nykyn kanssa. Kultajoukkueemme koostui äärimmäisen taitavista pelaajista, joista jokainen olisi ansainnut kutsun palkinnoksi kovasta työstään ja intohimostaan lajia kohtaan. Tästä syystä kutsun löytyminen omasta postilaatikosta tuli täytenä yllätyksenä, tällä kaudella Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigeniä edustava Pylsy korostaa.

Matkaa presidentinlinnaan uhkasi mutkistaa Wiler-Ersigenin 7. joulukuuta pelattava sarjaottelu.

- Onneksi kuitenkin joukkueessani ollaan hyvin ymmärtäväisiä, että kyseessä on ainutlaatuinen juhla, Pylsy kiittää.

Kutsu Linnan juhliin ei ole huomionosoitus vain maailmanmestareille vaan koko lajillemme.

- On hienoa saada kutsu, joka kertoo arvostuksesta lajiamme kohtaan. Uskon, että tällaisilla asioilla saadaan nuoremmille pelaajille vietyä tietoa ja mielikuvaa siitä, kuinka intohimo ja ahkera panostaminen omaa harrastusta kohtaan voi kantaa hyvinkin pitkälle, Joonas Pylsy pohtii.

- Mielestäni kutsu merkitsee sitä, että lajistamme on tullut merkittävä meidän yhteiskunnalle, kultakapteeni Nico Salokin näkee.

- Salibandy on tärkeä harrastus monelle suomalaiselle. Uskon myös, että maailmanmestaruus toi paljon ilon hetkiä, ja meillä huippupelaajilla on tärkeä rooli toimia erityisesti lasten ja nuorten esikuvina.

Nico Salo on voittanut salibandyssa kaikki mahdolliset isot mestaruudet pauhaavien katsomoiden ja TV-kameroiden edessä, mutta nyt on luvassa erilaista jännitystä kuin kaukalossa.

- Nyt kun alkavat olla juhlapuvut ja muut järjestelyt hoidettu niin erittäin odottavaisin mielin ollaan. Kutsun saaminen on suuri kunnia. Minä ja perheeni olemme hyvin ylpeitä ja otettuja tästä.

Entä mitä Nico Salo tulevalta juhlalta erityisesti odottaa?

- Kyllä varmasti ensimmäisenä odottaa presidenttiparin tapaamista. Muuten odotan upeaa juhlallista iltaa minun, puolisoni ja muun juhlaväen kanssa. Ja tietysti tanssilattialla odotukset omaan tekemiseen ovat korkealla.

Edellisen maailmanmestaruuden jälkeen edustivat Suomen kultajoukkuetta vuoden 2017 Linnan juhlissa Tatu Väänänen sekä Mika Kohonen, jolle kutsu oli tuolloin jo kolmas. Vuoden 2008 MM-kullan jälkeen edustivat salibandyhuippuja presidentinlinnassa Mikael Järvi, Tero Tiitu ja Petteri Nykky.

Lähde: Salibandyliiton tiedote.

Lue lisää urheilu-uutisia MSN.fi:stä:

Aiemmin homolausunnoillaan suututtanut pelaaja kertoo Jumalan rankaisevan vääräuskoisia

Helsingin olympialaisten sankari on kuollut

Wimbledonin Grand Slam -finalisti päättää uransa

Kaisa Mäkäräinen ylivoimaiseen voittoon

Uransa parhaassa kunnossa: Iivo Niskanen loistavaan voittoon Oloksella!

Vieläkö muistat vuoden 2018 tärkeimmät urheilutapaukset? Klikkaa alla olevaa kuvaa ja muistele!

19. marraskuuta 2019 16:36:03 Categories: Liverpool Echo Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.