Ilta Sanoma

Julkaistu:

Anna Puu kertoo kirjassaan, miten avioero on vaikuttanut häneen ihmisenä ja kuinka ystävyys tuottaja Jukka Immosen kanssa syveni rakkaudeksi.
Laulaja-lauluntekijä Anna Puu kertoo kappaleidensa syntyprosessista ja elämänsä käännekohdista Mari Koppisen kirjoittamassa Minä olen Anna Puu -teoksessa (WSOY). Tänään torstaina ilmestyvässä kirjassa artisti kertoo omin sanoin tarinansa 15 valitsemansa kappaleen johdattelemana.

Jokaisella kappaleella on ollut hänelle erityinen merkitys ja ne ovat omalta osaltaan muovanneet Anna Puusta sen naisen, joka hän nyt on.

Yksityiselämästään julkisuudessa hyvin harvoin puhunut laulaja avaa kirjassa elämänsä kipupisteitä ja suuria onnen hetkiä. Yksi kipeimmistä epäonnistumisista Annan elämässä on ollut avioero tyttären isästä. Tyttären syntymä ja parisuhde Jukka Immosen kanssa puolestaan kuvastavat kirjassa laulajan onnellisuutta.


Kirjassa Anna Puu paljastaa, miten ja milloin suhde tuottaja Jukka Immoseen alkoi. Samalla hän katkaisee lopullisesti siivet monilta hänen ja Immosen ex-puolison Jenni Vartiaisen väleihin liittyviltä huhuilta.


Laulaja palaa kirjassa kesään 2015, jolloin hänen ja Immosen suhde syveni ystävyydestä rakkaudeksi kuin varkain. He olivat viettäneet lähes koko kesän studiolla kahdestaan Rakkaudella, Anna Puu -levyä työstäen. Kesän jälkeen hän huomasi tuntevansa outoa haikeutta siitä, ettei hän enää näkisi miestä päivittäin.

-?Tajusin yhtäkkiä olevani kuolettavan ihastunut tuottajaani. Tuottajaani! Ei niin voi käydä. Olimme tehneet yhdessä töitä ja tunteneet toisemme vuosikausia. En ollut ikinä katsonut häntä sillä silmällä. Yritin hokea itselleni: ei tätä, Anna, ei tätä! laulaja muistelee.

Työtoverit olivat panneet merkille sen, kuinka hyvin kaksikko tuli juttuun. Pari halusi kuitenkin pitää suhteensa toistaiseksi salassa.


Laulaja sanoo teoksessa, että suhde samalla alalla työskentelevän henkilön kanssa tuntui mutkattomalta. Annan ammattiin liittyvä julkisuus ei säikäyttänyt miestä, sillä olihan hän aikaisemmin seurustellut toisen suositun naisartistin kanssa.

-?Minun oli helppo olla Jukan kanssa. Koin tulevani hyväksytyksi ilman vaatimuksia. Seurustelukumppanini oli ensimmäistä kertaa samalla alalla. Jukka oli seurustellut Jenni Vartiaisen kanssa ja tiesi, mitä elämäni oli ja mitä julkisuus oli, laulaja toteaa kirjassa.

Ihmiset spekuloivat kolmiodraamasta

Anna Puu nostaa kirjassa esille vuosikausia velloneet huhut kolmiodraamasta. Laulaja sanoo ihmisten spekuloivan yhä, alkoiko hänen ja Immosen suhde jo silloin, kun mies seurusteli Jenni Vartiaisen kanssa.

Anna toteaa lapsensa isällä olevan hyvät välit nykyiseen puolisoonsa Jukka Immoseen.

-?En oleta, että heistä tulee ylimpiä ystävyksiä - emmehän mekään ole Jenni Vartiaisen, Jukan ex-puolison kanssa. Olennaista on, että kaikki pystyvät olemaan toista kohtaan inhimillisiä, hän korostaa.

-?Kanssakäymistä helpottaa se, ettei kenelläkään ole syytä mustasukkaisuuteen. Minua ei ole viety keneltäkään. Sama pätee Jukkaan. He olivat eronneet Jennin kanssa noin vuosi ennen kuin aloimme seurustella. Silti ihmiset jaksavat spekuloida yhä, menivätkö meidän suhteemme ristiin, laulaja hämmästelee.

-?Pahoittelen tuottaessani pettymyksen kaikille draamannälkäisille: eivät menneet, hän napauttaa.


Anna kuvailee kirjassa välttävänsä tietoisesti vertaamasta itseään Jenni Vartiaiseen, vaikka suhteen alussa se olikin haastavaa.

-?He välittävät yhä toisistaan ja tekevät edelleen töitä yhdessä. Olenkin joskus nauranut Jukalle, että aivan kenen tahansa itsetunto ei kestäisi seurustella Jenni Vartiaisen exän kanssa. Onhan Jenni äänestetty Suomen seksikkäimmäksi naiseksi ties kuinka monta vuotta putkeen. Ja kaikki muu siihen vielä päälle! hän toteaa kirjassa.

Laulaja esitteli Jukka Immosen puolisonaan julkisuudessa ensimmäisen kerran Linnan juhlissa 2018. Tuolloin laulaja harkitsi, menisikö juhliin yksin, sillä Immonen oli ollut Vartiaisen avecina Linnassa kahdeksan vuotta aikaisemmin.


-?Kun meidät kutsuttiin Jukan kanssa itsenäisyyspäivänä 2018 Linnan juhliin, pelkäsin, että ainutlaatuinen kokemus pilattaisiin kaivelemalla esiin lööpit kahdeksan vuoden takaa, jolloin Jukka oli Linnassa Jennin kanssa. Pohdimme, menisinkö kutsuille yksin.


-?Mietin jälkikäteen, miksi olin antaa moisen typerän asian edes vaikuttaa. Aika usein toitotan, etten välitä muiden ajatuksista. Silti, heikolla hetkellä minunkin ihoni alle pääsee. En ole teflonia. Välillä kyllä toivoisin olevani.
Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.