Ilta Sanoma

Julkaistu:

Ravit
Lexus Dream saa jälleen kilpailla.
Lexus Dream antoi positiivisen lääketestinäytteen kesäkuussa voittoisan Killerin Eliitin jälkeen ja ruuna asetettiin kilpailukieltoon elokuun alussa. Ravikansaa jo viikkoja puhuttaneesta tapauksesta piti tehdä päätös tänään perjantaina Suomen Hippoksen hallituksen kokoontuessa.
Hippoksen hallitus vapautti Lexus Dreamin ja samantapaisen asian vuoksi käsittelyssä olleen Pocket Mattin kilpailukiellosta, mutta Hippoksen tiedotteen mukaan "Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunta on katsonut tarpeelliseksi käsitellä asian uudelleen. Tämän takia Hippoksen hallitus jättää tapaukset pöydälle ja tekee lopullisen päätöksen myöhemmässä kokouksessaan."

Mistä on kyse, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen?

-?Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunnasta (EKADT) oltiin yhteydessä loppuviikosta Hippokseen ja he halusivat tutkia tapaukset uudelleen. Prosessi on muutenkin pitkittynyt, niin hevoset päätettiin vapauttaa kilpailukielloista.

-?Kyse on periaatteesta hevosille uudesta aineesta (setiritsiini), josta ei ole vielä hirveästi tutkimustietoa. On eri asia jos tapauksia olisi vaikka sata, kuin nyt vertailukohtana on vain muutama. Kyse on sen luokan asioista, että näissä kaiken pitää aina perustua tutkittuun tietoon. Varmasti antidopingtoimikuntakin haluaa lisäselvityksiä.

Hippoksen hallitus antoi tänään valmentajalle vuoden kilpailukiellon, kun ponin lääkeainetestistä oli löytynyt juuri setiritsiinia, miten se eroaa Lexus Dreamin tapauksesta?

-?Ponin tapauksessa kyseessä oli niin suuri pitoisuus kyseistä ainetta ettei se jättänyt tulkinnanvaraa.

Lexus Dream antoi negatiivisia lääkeainetestejä Killerin Eliitin jälkeen, miksei sitä vapautettu kilpailukiellosta jo aiemmin?

-?Näissä pitää mennä sääntöjen mukaan eikä niiden myötä noin olisi voitu tehdä. Protokolla menee näin, mutta toki on ikävää omistajille, valmentajille ja hevosille, kun prosesseissa kestää näin pitkään.

Lexus Dream tienasi Killerin Eliitin voitostaan 20?000 euroa. Maksettiinko palkintorahat omistajille normaalisti?

-?Ei. Rahat ovat "kanissa" siihen asti kunnes lopullinen päätös tulee. Ratoja on muutenkin ohjeistettu niin, ettei yli 2000 euron palkintoja maksettaisi ulos ennen lääkeainetestien tuloksien valmistumista.
Ilta Sanoma
20. syyskuuta 2019 20:58:08 Categories: Ilta Sanoma Ravit WAtoday

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.