Ilta Sanoma

rac

Julkaistu:

VilleGalle ja hänen pikkuveljensä olivat nuorempina paljon tekemisissä, mutta räppärin ura on vienyt veljeksiä erilleen.
Vain elämää -ohjelman juhlakaudella vietettiin perjantaina Paula Vesalan päivää.

Räppäri VilleGalle oli valinnut Vesalan päivänä versioitavakseen PMMP:n Pikkuveli-kappaleen. Tulkinta kumpuaa räppärin suhteesta omaan pikkuveljeen.

-?Istuin tyttöystävän kanssa saunassa ja harmittelin yhtä asiaa tosi paljon. Joskus tulee fiilis, että voisin kirjoittaa biisin tästä harmituksesta, VilleGalle kertoo.

-?Mulla on vuoden nuorempi pikkuveli, jonka kanssa ollaan tehty nuoruusvuodet kaikkea, ja sitten kun tämä musaura on tullut, se on vienyt meitä paljon erilleen. Kirjoitin sen tekstin alas ja sulla oli sellainen kertsi, mikä sopi siihen, VilleGalle kertoo.


PMMP teki alun perin coverin Noitalinna huraa! -yhtyeen levyttämästä Pikkuveli-kappaleesta Maria Veitolan ohjelmaan.

-?Ihmiset tykkäsivät siitä niin paljon, että päätettiin versioida se ihan sinkuksi asti. Olen saanut esittää sitä biisiä pikkuveljilleni, kun he ovat päässeet ekaa kertaa festareille! Mulla on siitä pelkästään lämpimiä muistoja. Ehkä mä ajattelen, että on olemassa lapsuuden hetki, johon ei enää pääse. On olemassa se pikkusisarus, jota olet halunnut varjella ja suojella, Vesala miettii.

VilleGalle avaa versiossaan kipeitä muistoja ja haastavaa sisarussuhdetta. Vaikea aihe ja kappaleen omakohtaiset sanat koskettavat artisteja, ja esityksen jälkeen he istuvat pöydässä pitkään hiljaa.

-?Onko teidän välit poikki vai oletteko te tekemisissä? Vesala kysyy VilleGallelta esityksen jälkeen.

-?Tämä on just se tilanne... Yritin soittaa broidille, olisin halunnut soittaa tämän version sille, mutta se ei vastannut mulle puhelimeen. Vaikka on ollut kuinka hienoja hetkiä uralla, aina se painaa mieltä, että joku on surullinen jollain tavalla, VilleGalle kertoo.


Koskettava ja suorapuheinen tulkinta saa Vain elämää -artisteilta kehuja.

-?Hieno versio. Puhut tuon biisin kautta sun broidille ja luulen, että se lähentää teitä ja pääsette vielä keskustelemaan, Lauri Tähkä uskoo.

-?Tärkein suhde on kuitenkin sisaruussuhde. Se on ikuinen tietyllä tavalla, kaikki muut voi mennä, mutta se jollakin lailla pysyy. Jos se ei tänään ole, ehkä se voi kahdenkymmenen vuoden päästä olla kunnossa, Tähkä jatkaa.

-?Jäbä kasvaa tulkitsijana. Tuossa oli ihan hullu fiilis, en muista tuota puolta Villestä nähneeni, tuollaista todella avointa, herkkää, sinne näki ineen nyt, Elastinen sanoo.

-?Kiitos, että avasit sydäntäsi, Vesala kiittää VilleGallea.


Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.
Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.