Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen F1-tallin entinen toimitusjohtaja toivoo, että Michael Schumacherin perhe kertoisi julkisuuteen F1-legendan voinnista.
Michael Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013. Sen jälkeen hänen voinnistaan ei ole kerrottu oikeastaan mitään.

Urallaan peräti seitsemän formula ykkösten maailmanmestaruutta voittanut saksalainen kärsii tiettävästi vakavasta aivovammasta. Hän on ollut hoidettavana perheen kotona Sveitsin Glandissa vuodesta 2014 asti. Ranskalaisen Le Parisien -lehden mukaan Schumacher tuotiin maanantaina pariisilaiseen sairaalaan.
Mercedeksen F1-tallin entinen toimitusjohtaja Nick Fry haluaisi, että Schumacherin perhe kertoisi F1-legendan voinnista julkisuudessa. Fry ruotii asiaa myös ensi kuussa ilmestyvässä kirjassaan.

Michael Schumacherin vaimo Corinna sekä perheen asianhoitaja Sabine Kehm ovat pitäneet tarkasti huolta, että terveydentilasta vaietaan. He ovat vedonneet siihen, että kyse on yksityisasiasta.

-?Corinna (Schmacherin vaimo) ja perhe on pitänyt erittäin tiukkaa kontrollia sen suhteen, mitä Schumacherin hoidoista kerrotaan. Mielestäni se on sääli. On miljoonia ihmisiä, jotka aidosti välittävät Michaelista, Fry sanoi F1i.com-sivustolla.

(Alla olevalla videolla käydään läpi Michael Schumacherin onnettomuuden vaiheet.)


Fry oli Mercedeksen johdossa vuosina 2010-12, jolloin Schumacher ajoi saksalaistallissa.

-?Käsittääkseni perhe on tarjonnut Michaelille parasta rahalla saatavilla olevaa hoitoa perheen kotiin Sveitsiin rakennetuissa tiloissa.

-?Olen varma, että tekniikat ja terapiat, joita on (Schumacherin kohdalla) kokeiltu viime vuosina, auttaisivat myös muita ihmisiä. Monet ihmiset ovat samanlaisessa tilanteessa, ja he hyötyisivät varmasti jos näistä kokemuksista kerrottaisiin, entinen tallipomo uskoo.

Schumacherin perhettä on aiemminkin arvosteltu siitä, ettei F1-legendan voinnista ole kerrottu julkisuuteen. Krittiikiä ovat esittäneet muiden muassa Schumacherin pitkäaikainen manageri Willi Weber sekä F1-toimittaja Roger Benoit.

Schumacher, 50, saa pariisilaisessa sairaalassa Le Parisien -lehden tietojen mukaan kantasoluhoitoja.
Ilta Sanoma
11. syyskuuta 2019 15:25:46 Categories: Formula 1 Ilta Sanoma WAtoday

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.