Soundi

HS: Tuomari Nurmio lopettaa uuden tuotannon säveltämisen, tulossa vielä muutama laulu

Soundi - logoSoundi 26/08/2019 7:03:00 Pop Media
HS: Tuomari Nurmio lopettaa uuden tuotannon säveltämisen, tulossa vielä muutama laulu © Juha Metso / All Over PressHS: Tuomari Nurmio lopettaa uuden tuotannon säveltämisen, tulossa vielä muutama laulu

Jahas, yksi merkittävä luku suomalaisen populaarimusiikin historiassa näyttää lähenevän loppuaan. Helsingin Sanomat jututti Tuomari Nurmiota, ja pitkässä haastattelussa muun muassa kerrotaan, että Nurmio aikoo lopettaa uusien kappaleiden säveltämisen.

Tulossa on vielä muutama laulu ohjaaja Juha Hurmeen kanssa toteutettavalla Kalevala elävänä tai kuolleena -levyllä. Projektissa eri artisteille on annettu vapaat kädet peilata suhdettaan Suomen kansalliseepokseen. Tiedotteessa projektin tavoitteeksi asetettiin "monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun". Albumilla ovat mukana muun muassa Paleface, Ismo Alanko, Mara Balls ja Pekko Käppi.

Alun perin levyn piti ilmestyä 30. elokuuta, mutta Hesarin jutussa Nurmio mainitsee julkaisun siirtyneen ensi vuoden puolelle. Tämän jälkeen ei uusia Nurmio-kappaleita kannata odottaa.

"Luultavasti käyn muistiinpanot vielä kerran läpi ja poltan loput, että pääsen niistä eroon", Nurmio sanoo haastattelussa.

Haikeaksi vetää, mutta aikansa kullakin. Vuonna 1950 syntynyt Nurmio täyttää marraskuussa 69 vuotta.

Lue myös: Jos paavi on Roskapankissa, kuka on Vatikaanissa? Laulun paikassa Tuomari Nurmio

Lue myös: Voit juosta, mutta et paeta, sillä Jumala niittää syntiset - Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar gospel-ikivihreän kimpussa

26. elokuuta 2019 10:03:00 Categories: People Soundi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.