MTV

Tutkimus paljasti viestittelytavan, jolla saatat saada lisää seksiä - oletko huomannut yhteyden?

MTV - logo MTV 24/08/2019 20:57:00 Valpuri Haapala
Emojeiden käyttö voi auttaa saamaan enemmän seksiä. Kuvituskuva. © ShutterstockEmojeiden käyttö voi auttaa saamaan enemmän seksiä. Kuvituskuva.

Yhdysvaltalaistutkimus vihjaa, että emojeiden käyttämisellä viesteissä voi olla romanttisia vaikutuksia, uutisoi esimerkiksi Metro UK.

Kinsey-instituutin ja Lake Forest Collegen tutkijat huomasivat kahdessa tutkimuksessaan, että enemmän emojeita ja hymiöitä viesteissään käyttävät ihmiset käyvät enemmän treffeillä ja harrastavat enemmän seksiä kuin ihmiset, jotka eivät hymynaamoja viesteihinsä laita.

- Löydöksemme vihjaavat, että emojeiden käyttö potentiaalisten kumppanien kanssa on yhteydessä yhteyden ylläpitämiseen ensimmäisten treffien jälkeen ja suurempaan romanttiseen ja seksuaaliseen vuorovaikutukseen edellisen vuoden aikana, tutkijat kirjoittavat Plos One -tiedejulkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa.

Onkin huomattava, että tutkimus osoitti vain yhteyden eikä syy-seuraussuhdetta emojeiden käytön ja treffimenestyksen kanssa. Emojilitania ei takaa parisuhteen löytymistä tai treffikumppanin pöksyihin pääsemistä. Voi olla, että emojeita runsaasti käyttävät henkilöt ovat esimerkiksi itsevarmoja, hauskoja ja nuoria, mikä saattaa osaltaan vaikuttaa treffimenestykseen.

Lue myös: Tarkkana ensitreffeillä! Nämä asiat sammuttavat naisen kiinnostuksen tehokkaasti

Emojien lähettämiselle monta hyvää syytä

Emojeiden käyttö on erityisesti nuorten suosiossa. Kuvituskuva. © Toimittanut MTV OyEmojeiden käyttö on erityisesti nuorten suosiossa. Kuvituskuva.

Ensimmäisessä tutkimuksessa yli 5300 amerikkalaiselta sinkulta kysyttiin emojeiden ja hymiöiden käytöstä. 18-94-vuotiaista vastaajista noin 30 prosenttia kertoi käyttävänsä joko emojeita tai hymiöitä treffikumppaninsa kanssa keskustellessaan.

Toisessa tutkimuksessa tutkijat analysoivat 275 ihmisen emojeiden ja hymiöiden käyttöä sekä seksuaalielämää. Osallistujat olivat 18-71-vuotiaita sinkkuja. Tutkijat huomasivat, että ihmiset, jotka käyttivät hymynaamoja säännöllisesti, menestyivät paremmin deittailumaailmassa.

Säännöllisesti emojeita käyttävät ihmiset kertoivat lisäävänsä niitä viesteihinsä, koska emojit toivat viesteihin persoonallisuutta ja auttoivat tunteiden ilmaisemisessa. Lisäksi trendikkäiden emojien käyttö koettiin nopeammaksi kommunikointitavaksi kuin kirjoittaminen.

Suosituimmista emojeista vetoapua rakkauselämään

Entä mikä sitten on paras emoji potentiaaliselle romanttiselle kumppanille lähetettäväksi?

Vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan viisi käytetyintä emojia ovat ilosta itkevä emoji, sydän, sydänsilmäinen emoji, lentosuukon lähettävä emoji sekä hymyilevä emoji.

Deittisovelluksia käyttävien parissa suosituin emoji on samaisena vuonna julkaistun kyselyn mukaan silmää vinkkaava ja lentosuukon lähettävä emoji.

Lue myös: Miian pikkutuhma viesti muuttui astetta härskimmäksi - syynä eri puhelinmallit: "Järkyttävä väärinkäsityksen mahdollisuus"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Metro UK, Plos One, The Guardian

24. elokuuta 2019 23:57:00 Categories: MTV People

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.