Ilta Sanoma

Julkaistu:

Windows 10
Ominaisuus saapunee Windowsiin ensi vuonna.
Microsoft kertoo blogissaan uudesta ominaisuudesta, joka on tulossa osaksi Windows 10 -käyttöjärjestelmää. Jatkossa käyttäjä voi saada tietokoneen uudelleenkäynnistyksen tai uudelleenkirjautumisen yhteydessä eteensä samat sovellukset, jotka olivat auki tietokonetta sammutettaessa.

Tämä säästää käyttäjältä sovellusten uudelleenkäynnistelyn vaivan, jos hän joutuu esimerkiksi buuttaamaan tietokoneensa käytön aikana jostain syystä.

Windowsissa on ollut jo aikaisemmin vastaava ominaisuus, mutta se on piilotettu syvälle käyttäjien sisäänkirjautumisasetusten taakse.

Ominaisuus on tullut uuteen Windows 10:n testiversioon (Build 18965 [20H1]), ja vapaaehtoiset pääsevät siihen käsiksi jo nyt. Ominaisuus on suunnitteilla ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla julkaistavaan isoon Windows-päivitykseen.

Jotta sovellukset käynnistyvät uudelleen, ohjelman tekijän on sisällytettävä tuki ohjelmakoodiin. Microsoft tekee epäilemättä omien sovellustensa suhteen näin, mutta muiden sovelluskehittäjien aikeista ei ole vielä tietoa.

Automaattisen ohjelmien uudelleenavauksen voi napsauttaa päälle Windowsin asetuksista. Näin ei ole pakko toimia, vaan Windowsin käyttöä voi jatkaa myös vanhaan malliin.

Vaikka Microsoft testaa parhaillaan uutta ominaisuutta, sen lopullisesta aikataulusta tai ylipäätään toteutumisesta ei ole tietoa.

Ilta Sanoma
23. elokuuta 2019 10:00:00 Categories: Digitoday Ilta Sanoma TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.