Ilta Sanoma

Julkaistu:

Nyrkkeily
Eva Wahlström kertoo ongelmasta, joka hänellä on nyrkkeilijänä.
Eva Wahlström on erittäin voitontahtoinen ammattinyrkkeilijä. Silti hän ei halua satuttaa pahasti ketään.

Wahlström kertoo syyskuussa ensi-iltansa saavassa Viaplayn dokumenttisarjassa EVA mm. siitä, kuinka paini suurissa tunnontuskissa ottelussaan Irma Adleria vastaan 2017.

Ottelua hallinnut Wahlström ei halunnut tyrmätä vastustajaansa, koska ajatteli tämänkin olevan äiti.

-?Empatiani on iso ongelma nyrkkeilyurallani. Joudun käymään sitä läpi mentaalivalmentajani kanssa, Wahlström sanoi tiistaina EVA-sarjan lehdistönäytöksen jälkeen.

-?Se on minulle ongelma. Työni olisi olla kova ja lyödä toista.

Wahlström kertoi esimerkiksi unesta, jonka hän oli nähnyt pari päivää aikaisemmin.

-?Näin unta, että olin siirtynyt takaisin amatööriksi ja olin olympialaisissa. Siinä minut arvottiin vastakkain Mira Potkosen kanssa. Unessa tajusin, että voi ei: olympiavoitto on Miran unelma, Wahlström kertoi.

Potkonen saavutti, oikeasti, olympiapronssia Rio de Janeirossa 2016.

-?Ajattelin unessa, etten voi viedä Miran unelmaa: häviän hänelle. Sitten tuli, että ei: Mirahan voi loukata kätensä minua vastaan! Aloin itkeä, että annan hänelle luovutusvoiton, jotta hän saa olympiavoiton - ja sitten hän voitti, Wahlström kertoi ja nauroi makeasti.

Wallbergin kohtalo mielessä

Nyrkkeilijän elämä voi olla ristiriitaista. Pitäisi voittaa nopeasti ja näyttävästi. Samaan aikaan Wahlström haluaa kyetä elämään antamiensa iskujen kanssa.

-?Tyrmäsin debyyttimatsissani vastustajani, ja valvoin sen takia koko seuraavan yön. Ajattelin, etten voi tehdä noin, koska toinen voi olla jonkun äiti, Wahlström sanoi.

Hänen mielessään on myös ruotsalaisen Frida Wallbergin kohtalo. Wahlströmin tuntema ruotsalainen joutui Diana Prazakin rajusti tyrmäämäksi 2013.

-?Hän ei ole ok vielä tänäkään päivänä, ja siitä jutusta on kuutisen vuotta. Kun on nähnyt tuollaista läheltä, ei haluaisi tehdä sellaista (tyrmätä rajusti). En voisi elää itseni kanssa, Wahlström kertoi.

Neuvottelu "isosta ottelusta"

Wahlström on silti edennyt omalla tavallaan erittäin pitkälle. Hän on voittanut 25 ammattilaisottelustaan 22 ja hävinnyt vain yhden.

-?Jos tulisi tyrmäyksiä, olisin paljon suositumpi nyrkkeilijä. Mutta Merosen Ripa, joka minua valmensi, muistutti yleisön tykkäävän tarpeeksi taitavista nyrkkeilijöistä.

Wahlström, 38, pitää juuri nyt viikkojen taukoa sparrauksista viisaudenhammasleikkauksen takia. Horisontissa siintää suuria toiveita.

-?Neuvottelemme parhaillaan oikein isosta matsista "Jenkkeihin" loppuvuodeksi. Katsotaan miten menee, mutta aika hyvältä näyttää, Wahlström paljasti.

"Näytti minulta"

Viaplayn kahdeksanosainen alkuperäissarja EVA saa ensi-iltansa 6. syyskuuta. Sarjaa varten kuvattiin Wahlströmin elämää kolme vuoden ajan 2016:sta aina tämän vuoden elokuun MM-otteluun, jossa suomalainen säilytti MM-tittelinsä.

Sarjan on ohjannut Wahlströmin jo ennestään tuntema Mikko Peltonen. Sarja ei keskity pelkästään nyrkkeilyyn, vaikka laji luonnollisesti onkin painavassa osassa.

Wahlström ei pelännyt eikä epäröinyt näyttää tunteitaan kameralle.

-?Olen nähnyt tarinan, ja se näytti tosi paljon minulta. Olen tyytyväinen, hyväntuulinen Wahlström arvioi lehdistönäytöksen jälkeen.
Ilta Sanoma
23. elokuuta 2019 10:06:00 Categories: Ilta Sanoma Nyrkkeily Télé Loisirs

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.