Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto4
Kuopiossa luotetaan lupaavaan Lumi-Oosaan.

Toto4-1

Suosikki: Suomenhevosten stayer-matka on aika avoin kirja, kun suuri suosikki Vilju jäi pois. 8 Tähtisekki taitaa olla lähdön lahjakkain, mutta lyhyellä uralla on riittänyt ongelmia. Jyväskylän taukostartissa ori polki 4. ulkoa kirilenkin 25-vauhtia ja tuli juosten maaliin. Otteet paranevat varmasti startti alla, mutta 6-vuotias erottuu alustavasti pelissä aivan liikaa. Eiköhän peliosuus kuitenkin laske päivän mittaan, kun Viljun poisjäännin vaikutus tasoittuu.

Haastajat: 5 Tulipiippu on äärimmäisen jaksava menijä ja on nyt kulkenut pari kertaa kiltisti ravia, kun rattaille on tilattu ammattiapua. Ruuna puski viimeksi pitkällä kirillä ykköseksi ja vastasi rehdisti selässään kirineelle 4 Hilipeelle.

Hilipeellä on hyviä näyttöjä tältä kaudelta myös pitkiltä matkoilta.

1 Hissun Turbo pääsee yksin paalulta matkaan ja lähtee vetämään joukkoa. Ainoassa edellisessä pitkän matkan kisassa tuli laukkoja, joten matkan sopivuus on pieni kysymysmerkki.

9 Lorutyttö onnistuu harvoin, mutta kunto on rautaa. Sunnuntaina Kajanissa tamma laukkasi 900 metriä ennen maalia ja kiri sen jälkeen vahvasti neljänneksi. Sitkeä hevonen kuuluu vähän pelattuna kaikille lapuille.

Yllättäjät: 3 Kopran Suhari ja 2 N.P. Turbo omaavat riittävän fysiikan ja hyvän luokan, mutta kummankin suoritustaso on ollut kaukana parhaasta tällä kaudella.

Pelijakauma: Alustava pelijakauma on Viljun poisjäännin myötä vielä sekaisin. Tähtisekki (60 %) erottuu aamulla aivan liikaa, mutta eiköhän sekavuus tasaannu päivän mittaan.

Juoksunkulku: Hissun Turbo lähtee vetämään joukkoa. Lähdössä on monta vahvaa hevosta ja haastajia saattaa tulla jo matkalla.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 8, 5, 4, 1, 9
Suuri: 8, 5, 4, 1, 9

Toto4-2

Suosikki: Suomenhevosten Tammasarjassa on monta lupaavaa tyttöhevosta. 14 Lumi-Oosa on lähdön lahjakkain ja lähellä ykköstä, vaikka kierrettävänä on 40 metrin pakilta koko muu rypäs. Teivossa 5-vuotias jäi keulasta suosikkina kakkoseksi, mutta lopetti kuitenkin mukavasti 24-kyytiä.

Haastajat: 6 Valkia otti keväällä isoja kehitysharppauksia. Viimeksi tamma oli aivan sekaisin jo ennen lähtöä ja laukkaili sitten kisassakin. Pienellä tauolla on rauhoiteltu hevosta ja nyt yritetään varustemuutoksin uudestaan.

11 Wilman Piika on keskittynyt kesän harjoittelemaan Villinmiehen Tammakilpa mielessä. Kisa johon moni tämän lähdön hevosista tähtää. Tammalla on potentiaalia juosta tähdeksi, mutta valmentaja huomauttaa, että hevosella on tarkoitus ajaa tosi säästeliäästi ja silloin se voi jäädä pussiinkin.

Yllättäjät: 7 Pitska ja 12 Pirttilän Olga laukkaavat molemmat mielellään, mutta kyydit riittävät vaikka voittoon. 1 Hilma Hilpeämieli oli tauolle kuumimpien kesävauhtien ajan ja valmentaja epäilee, että hevonen tarvitsee starti pari terävöityäkseen. 2 Touhotin oli Mikkelissä kovavauhtisessa kisassa positiivinen 2. sisältä, mutta ei vakuuttanut Lappeessa pienessä lähdössä keulasta. 8 Sopu-Ellulla on vauhtia, mutta lopussa saisi olla enemmän puristusta.

Pelijakauma: Lumi-Oosa (24 %) voisi olla isompikin suosikki.

Juoksunkulku: Touhotin on paalulta aktiivisin. Lumi-Oosalla voi ajaa monella tavalla, mutta ehtii tamma kirissäkin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 14
Suuri: 14

Toto4-3

Suosikki: Kolmas Toto4-kohde on pieni, mutta oikein hyvätasoinen koitos. 2 Exuberance on voittanut joka kolmannen kisansa ja on tottunut menestymään kovissakin lähdöissä. Ruuna palasi Savonlinnaan pieneltä kesätauolta ja kiri 2. ulkoa varmaan voittoon. Se suorite ei riitä vielä tässä, mutta startti alla voidaan nähdä parempaakin ja hevonen pystyykin kyllä parempaan.

Haastajat: 4 Global Solidaritylla on hurja fysiikka, mutta sen käytös on ongelmallista varsinkin pitkillä reissuilla. Lahdessa hevonen oli kuluttanut voimansa jo kisaa odotellessa. Nyt juostaan kotikulmilla ja hevoselta voi odottaa taas parempaa.

6 Elliot Web on kovettunut tasokkaissa lähdöissä ja suorittaa koko ajan hyvin. Lieksassa ruuna oli Esko Vaakanaisen muistoajossa murskaava johtavan rinnalta.

7 Thai Profit hyytyi Mikkelissä keulasta ja oli siellä pettymys, mutta Joensuussa nähtiin taas kirivoimainen esitys vauhtijuoksussa. Viimeinen puolikas sujui alle kymppiä.

3 Edlance oli Jyväskylässä vaisu 2. sisältä, mutta sitä ennen hyvä monta kertaa putkeen.

Yllättäjä: 5 Piedmont palaa kesätauolta ja tehtävä on startanneita vastaan aika tiukka, vaikka pohjimmiltaan ruuna ei ole nolo hevonen tähänkään porukkaan.

Pelijakauma: Exuberance (51 %) on tasokkaassa kisassa liikaa luotettu. Kaikki tekstin haastajat ovat aliarvostettuja ja kelpaavat mukaan kupongille.

Juoksunkulku: Edlance pystynee ohittamaan Exuberancen, mutta hakee kuitenkin selkäjuoksua. Exuberance saattaa ehtiä siltikin hakemaan ensimmäisenä johtopaikkaa, sillä Thai Profit on suorittanut parhaiten takaa, eikä välttämättä lataa alkuun.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2, 4, 6
Suuri: 2, 4, 6, 7

Toto4-4

Suosikit: 4 Carmalt Mustang ja 7 Wille's Ametist ottavat Toto4-päätöksessä yhteen jo lähtösuoralla ja sen kamppailun voittaja on luonnollisesti vahvoilla, ellei vauhti mene aivan hullutteluksi. Carmalt Mustang pystynee puolustamaan paikkansa, jos ohjastaja niin haluaa. Vieremällä hevonen tosin nitkahti keulasta hieman kovan vauhdin jälkeen.

Wille's Ametist voitti Riihimäellä keulasta ja aloitti viimeksi uusista käsistä. Killerillä tuli nelossija 2. sisältä ja vaikuttaa, että hevonen tulee keulasta sitkeämmin loppua, kun mielellään ohittelee toisia lopussa.

Haastajat: 6 Phantom Smith on kisan kiinnostavin pelihevonen. Ruuna haastoi Savonlinnassa tiukasti lopussa paljon enemmän ansainnutta Exuberancea ja ansaitsisi kuntonsa puolesta jo pian voiton.

9 Club Nord Chip on ollut viimeisissään hieman nahkea ja parhaat esitykset tulevat keulapäästä. Tamma on kuitenkin pystynyt voittamaan tätä kovempiakin lähtöjä, joten ei se ihan ulkona ole takarivistäkään.

11 Little Blue Angelin taulu ei paljon lupaa, mutta tammalla on kyytiä ja kykyjä parempaan. Viime juoksut eivät ole menneet ihan nappiin, mutta tuskin se nytkään piippuhyllyltä kovin sujuvasti luontuu.

Yllättäjät: 10 Fakir Nyx kerää koko ajan kärkipään sijoituksia, mutta voitot ovat harvassa. 8 Wish Upon a Black palaa lähes vuoden tauolta. Valmentaja oli valitettavasti estänyt yhteystietojensa näyttämisen Heppa-järjestelmässä ja tallikommentin saaminen muodostui mahdottomaksi tehtäväksi.

Pelijakauma: Phantom Smith (11 %) ja Little Blue Angel (7 %) ovat kiehtovimmat pelihevoset.

Juoksunkulku: Carmalt Mustang pystyy halutessaan torjumaan Wille's Ametistin, mutta toinen niistä johtaa ja alku on reipas.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 11
Suuri: 4, 7, 6, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 8, 5, 4, 1, 9
Toto4-2: 14
Toto4-3: 2, 4, 6
Toto4-4: 6, 11
Hinta: 6,00 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto4-1: 8, 5, 4, 1, 9
Toto4-2: 14
Toto4-3: 2, 4, 6, 7
Toto4-4: 4, 7, 6, 11
Hinta: 16,00 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi
Ilta Sanoma
19. elokuuta 2019 13:46:59 Categories: Ilta Sanoma People Ravivihjeet

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.