MTV

Äiti hoiti tyttärensä syöpää kannabisöljyllä ja yrteillä - pakenivat perinteisiä hoitoja: "En halua miettiä joka päivä, kuolenko vai elänkö"

MTV - logo MTV 16/08/2019 12:16:31 Valpuri Haapala
Luontaishoidot eivät tutkimustiedon valossa auta syöpään. Kuvituskuva. © ShutterstockLuontaishoidot eivät tutkimustiedon valossa auta syöpään. Kuvituskuva.

Maksasyöpään sairastuneen tytön äiti lopetti 13-vuotiaan länsimaiseen tieteeseen perustuvat hoidot ja alkoi lääkitä lasta "luontaishoidoilla". Viranomaiset pidättivät äidin ja ottivat syöpään sairastuneen lapsen huomaansa.

Yhdysvalloissa Oregonissa asuva Christina Dixon on pidätetty ja häntä syytetään vapauden riistosta sekä kaltoinkohtelusta, kertoo Nine.com.au-uutissivusto. Christinan 13-vuotias tytär Kylee sairastaa aggressiivista maksasyöpää, jota äiti on lääkinnyt esimerkiksi kannabisöljyllä, yrteillä ja vitamiineilla.

Koska luontaishoitojen tehosta syöpään ei ole luotettavaa näyttöä, viranomaiset haluavat puuttua asiaan. Tutkimuksissa uskomushoitoihin nojautumisen on huomattu johtavan todennäköisempään syöpäkuolemaan. Lääkäreiden mukaan Kyleen syöpäkasvain täytyy leikata ja hänelle pitää mahdollisesti tehdä maksansiirto.

Kyseenalaisiin luontaishoitoihin luottava Christina pakeni länsimaista lääketiedettä tyttärensä kanssa Oregonista Las Vegasiin. Heidät löydettiin piilottelemasta hotellista, ja Kylee otettiin viranomaisten huostaan. Hänet sijoitettiin sijaisperheeseen. Muutamaa päivää myöhemmin Christina pidätettiin.

Lue myös: Äiti kertoo, miten auttoi 8-vuotiasta poikaansa kuolemaan: "Sinä päivänä minäkin kuolin"

Äiti pelkää länsimaisen lääketieteen tappavan lapsensa

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kyleen syöpä diagnosoitiin helmikuussa 2018. Hän sai puolen vuoden ajan sytostaatteja. Christina-äiti väittää, että luontaishoidot pienensivät syöpäkasvainta sytostaatteja tehokkaammin. Hän väitti, että sytostaatit tappavat vähitellen Kyleen ja pelkäsi, että tyttö menehtyy leikkauspöydälle, jos kasvainta yritetään poistaa.

Christina kertoo, ettei ymmärrä, miksi joutui pidätetyksi. Hän kokee, että yritti vain auttaa lastaan pysymään hengissä.

Lääkäreiden mukaan Kylee kuitenkin tarvitsee edelleen tieteeseen perustuvaa hoitoa. Ilman syöpäkasvaimen leikkaamista sairaus todennäköisesti leviää muihin elimiin.

Lue myös: YouTube-tähti kieltäytyi hoidoista, koska uskoi veganismin parantavan syövän - kuoli syöpään

"Haluan vain palata takaisin kouluun ja olla kuten normaalit lapset"

Kylee itse näyttää seisovan äitinsä mielipiteiden takana. Lapsi ei halua leikkausta vaan haluaa jatkaa vaihtoehtohoitoja. Oregonissa teinit saavat päättää merkittävistä terveyteensä liittyvistä asioista, kuten rokotteiden ottamisesta, mutta Kylee on liian nuori ylittämään tätä oikeutta hyödyntääkseen, kertoo Oregon Live.

- Haluan vain palata takaisin kouluun ja olla kuten normaalit lapset. En halua miettiä joka päivä, kuolenko vai elänkö, itkuinen Kylee sanoo YouTubeen pari kuukautta sitten ajetulla videolla.

Lue myös: 17-vuotias Iris sairastaa parantumatonta syöpää - lukiolta koskettava ele: "Sai minut tuntemaan itseni tärkeäksi"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: 9Honey, Oregon Live, KGW News/YouTube, NBC

Lue lisää MSN.fi:ssä:

Nainen lurautti diesel-Passatiin bensaa, mutta pahin oli vasta edessä - vähäjärkinen pelastusyritys olisi voinut polttaa koko huoltoaseman

Äiti hylkäsi vastasyntyneen Jessican sairaalaan ja katosi 14 vuodeksi - selittää vihdoin, mitä kohtalokkaana päivänä oikein tapahtui

Äiti vei kaikki tekniset laitteet - teini kiersi rangaistuksensa suorastaan nerokkaalla tavalla

16. elokuuta 2019 15:16:31 Categories: MTV Voice.fi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.