Sport Content

Kimi Räikkösen takavuosien tallisopimuksesta mielenkiintoinen paljastus: "Se ärsyttää minua vieläkin"

Sport Content - logo Sport Content 6/08/2019 22:49:05 Sport Content
© Toimittanut Sport Content Oy

Itävaltalainen F1-kuljettaja Alexander Wurz on paljastanut Motorsport-Totalille mielenkiintoisia yksityiskohtia vuonna 2007 Williamsilla päättyneestä urastaan, johon Kimi Räikkönenkin jätti tahtomattomaan unohtumattoman jäljen.

Wurz painoi 2000-luvun alun Benetton-kausiensa jälkeen testikuljettajan töitä McLarenille, Mika Häkkiselle ja David Coulthardille siinä toivossa, että tallipomo Ron Dennis palkitsee hänet kisakuskin paikalla vuonna 2002.

Toisin kuitenkin kävi. Se pesti meni Sauberilta parrasvaloihin ponnahteneelle Kimi Räikköselle.

Wurz kertoo, että hänen unelmansa toteutuminen jäi todellakin harmittavan lähelle.

- Se oli kiinni muutamista tunneista. Ron Dennisille tarjoutui tilaisuus kiinnittää Räikkönen tiimiin ja sen hän sitten tekikin. Se oli äärimmäisen turhauttava hetki, joka ärsyttää minua vieläkin. Aivan kuin joku pitäisi herkkua nenän allasi ja vetää sen sitten viime tingassa pois.

- Ron päätti, että Kimi oli parempi vaihtoehto. Tunsin itseni hylätyksi, mutta en ole tyhmä, sillä tiedän, että Kimi oli paras vaihtoehto tiimin intressien kannalta. Karismaattinen McLaren-pomo halusi jatkaa tiimissä suomalaisen Mika Häkkisen perintöä ja saavuttaa maailmanmestaruuden Räikkösen ajamana, Wurz kertoo.

Räikkönen kilpaili viisi kautta McLarenilla ja saavutti kaksi MM-hopeaa. Hän siirtyi kaudeksi 2007 Ferrarille ja nappasi välittömästi maailmanmestaruuden.

Räikkönen on edelleen Ferrarin viimeisin maailmanmestari. Ja myös viimeisin Ferrarilla voiton ajanut kuljettaja. Sen Räikkönen saavutti kymmenen kuukautta sitten Teksasin maaperällä Austinissa.

Austinin voitonjuhlien jälkeen Ferrarilla on kärvistelty pitkän, kuivan jakson kourissa.

7. elokuuta 2019 1:49:05 Categories: People Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.