Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto75
Kuninkuusravien sunnuntaipäivän Toto75:n peliaika päättyy klo 13.30.

Toto75-1

Suosikki: 1 Virin Camilla näytti avausmatkalla tammoista parhaalta ennen lähtöä ja se tekikin loistoesityksen. Hannu Torvisen ajokki avasi todella lujaa, mutta jäi johtavan rinnalle. Lopulta se sai paikan toisesta ulkoa, josta hyökkäsi 500 metriä ennen maalia kolmannelle. Virin Camilla näytti loppusuoralla pitkään voittajalta, mutta tuli maalin tuntumassa kolmen hevosen ohittamaksi ja jäi neljänneksi. Esitys ansaitsee silti vähintään arvosanan 9+. Ykkösradalta tamma ottaa automaattikeulat ja matkavauhti tuskin tuskin tulee olemaan kovaa. Samanlaisena kuin eilen Virin Camilla on lähellä toistaa Vermon kunkkareiden tempun eli voittaa mailin.

Haastajat: 4 Piskon Poudalla ajettiin avausmatkaa passiivisesti ja se jäi neljänteen umpipussiin. Voimat säästyivät tähän päivään, ja kuten Mikkelin maililla nähtiin, tamma on kirissä vaarallinen. 7 Liisan Tulilintu otti hervottoman lähtölaukan ja peli oli pelattu heti paukusta. Suurimmat paineet lienevät nyt poissa ja hurjan kyvykkäällä tammalla ei ainakaan ole mitään menetettävää 5 Sokru kiri kolmannesta pirteästi kiritilat saadessaan ja aiemmin vapaata saadessaan se olisi voinut hyvinkin voittaa. Sokrun avoimien tammalähtöjen voitot ovat nimenomaan maileilta peräisin.

Yllättäjät: 11 Sävel-Taika kiri näyttävästi voittoon neljännestä ulkoa ja nousi ehkä tällä hetkellä suurimmaksi kuningatarsuosikiksi. Maili ja rata 11 tekevät eilisestä tempun uusimisesta vaikeaa ellei kärjessä sorruta hurjaan ylivauhtiin. 2 Hetviina laukkasi johtavan rinnalta loppukurvissa lyhyesti ja menetti arvokkaita sekunninkymmenyksiä. Esitys oli kokonaisuudessaan positiivinen ja nappipaikaltaan se saa namureissun. 3 Ryti-Tyttö ei ihmeemmin kirinyt saadessaan kiritilaa kuudennesta sisältä. Startti alla se kuitenkin parantaa ja viime vuonna tamma voitti mailin osalähdön. 8 Vilma Lyydia sai nappijuoksun toisessa sisällä ja kolmossijaa enempääkin tarjottiin. Kasiraiteelta juoksu menee tänään hankalammaksi.

Juoksunkulku: Virin Camilla pitää keulat. Juliette Lax, Liisan Tulilintu ja Vilma Lyydia hehkuttavat ulkoa ja ensimmäiset sadat metrit mennään lujaa. Sitten vauhti tulee rauhoittumaan merkittävästi.

Pelijakauma: Virin Camilla (24%) kelpaa rapsakasti alipelattuna läpivarmaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-2

Suosikki: 2 Välkyn Tuisku jäi avausmatkalla umpipussiin johtavan taakse ja voimat säästyivät sunnuntain koitoksiin. Kakkosradalta ori avaa keulaan ja siitä sen on oltava iso suosikki voittamaan mailin osalähdön. Matkavauhti riippuu paljolti mitä Välähdyksellä tehdään, se voi Tähen Toivomuksen päästä hyvin läpi ja meneväisenä hevosena tulla kyselemään kyytiä eilisen lähdön tapaan. Tähen Toivomuksella puolestaan tuskin vauhtia vaadittaisiin mikäli se jää johtavan rinnalle. Sillä ei ole tarvetta voittaa tätä lähtöä.

Haastajat: 11 Välähdyksen esitystä voi pitää jokseenkin outona. Keulaan päässyt ja verrattaen hiljaa vetänyt ori näytti täysivoimaiselta vielä loppusuoran alussa, mutta yllättäen mitään ei tapahtunutkaan kuskin pyytäessä lisää vauhtia. Lopulta tuli vielä kokonaiskisan pilannut laukka. Joko Välähdys ei tajunnut vastata tai sitten oli yksinkertaisesti tukkoinen. Startti alla se joka tapauksessa parantaa ja kyvyt eivät ole hävinneet mihinkään. Parhaimmillaan Välähdys pystyy voittamaan menipä juoksu sitten miten tahansa ja tässä kohtaa se onkin varsin vähän pelattu. 6 Tähen Toivomus teki avausmatkalla loistoesityksen. Toisesta ulkoa 900 metriä ennen maalia reissuun hyökänneelle orilla ajettiin rauhallisesti kärjen rinnalla ja loppusuoralla se ratkaisi pelin jopa helposti edukseen. Suurimmalla kuningas-suosikilla ei ole maililla juuri voitettavaa ja paukkuja halutaan varmastikin säästää raastavalle päätösmatkalle, joten hampaat irvessä tätä lähtöä tuskin ajetaan.

Yllättäjät: 8 Camri jäi avausmatkalla pussiin sisäratajuoksun päätteeksi. Se on tottunut menestyjä kuninkuuslähtöjen maililla, mutta nyt lähtöpaikka rasittaa paljon, kun Välkyn Tuisku ja Caijus miehittävät sisäradan parhaat paikat. 3 Vixen ei pysynyt Tähen Toivomuksen perässä, vaikka sai tulla kirissä tämän selässä. Startti alla ori lienee nyt notkeampi. 4 Caijus jäi avausmatkalla täysin pussiin kolmanteen sisälle. Nyt lujaa avaava ori saanee nappireissun Välkyn Tuiskun perässä ja totosijakaan ei pidä tulla yllätyksenä. 9 A.T. Veeti oli avausmatkalla hienosti kolmas ja ei ole täysin ulkona totokamppailusa nytkään. 7 Metkutus oli eilen hienosti toinen, mutta nyt seiskaradalta se jää takapareihin, josta tehtävä on toivoton.

Juoksunkulku: Välkyn Tuisku avaa keulaan ja Caijus ottaa asemat sen takaa. Matkavauhti on rauhallista jos Välähdys asettuu parijonoon.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2, 11, 6
Suuri: 2, 11, 6

Toto75-3

Suosikki: 10 Jolly Roy olkoon niukka suosikki takarivin paikasta huolimatta. Ori on tehnyt läpi kauden pelkästään hyviä juoksuja ja kuten voittosummakin kertoo, lähtö on tällä kertaa varsin istuvaa sorttia. Toissa kerralla se hävisi kuolemanpaikalta vain kovalle Staro Moschinolle ja viimeksi Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa jäi samalle paikalle alun ulkoratojen kiertelyjen jälkeen tsempaten hyvin Graceful Swampin voittamassa lähdössä. Nyt vastassa ei ole yhtä kovia hevosia ja Jolly Roy nousee korkealle.

Haastajat: 5 Religious juuttui viimeksi kolmannelle, eteni johtavan rinnalle puolikkaan jälkeen ja pääsi laskeutumaan toiseen sisälle kierros jäljellä. Sieltä ori tuli hyvin perille ja kärkirintamassa maaliin kovatasoisessa lähdössä. Toissa kerralla se oli Elitloppet-viikonlopun hurjatasoisessa lähdössä neljäs. Kovana avaajana se pommittanee keskeltä rataa keulaan. 3 Whogonow tsemppasi viimeksi hyvin vaikka oli mukana reipastelemassa 12,5-vauhtisella avauskierroksella. Voitokas ori saa kakkosradalta nappireissun ja sen voittosumma ei tee vielä mitään oikeutta kyvyille.

Yllättäjät: 7 Bring Me Brodde on loistoesitysten jälkeen saanut pari arkisempaa sijaa tulosrivistöönsä. Turussa se ei ollut lainkaan oma itsensä ja viimeksi laukkaili oudosti. Ilman kenkiä juostessaan ruuna on vaarallinen ja se voi osallistua kutosradalta keulataistoonkin. 6 Flexible Journey alkaa saada juonen päästä kiinni muutaman tasaisemman esityksen jälkeen. Toissa kerralla ruuna lopetti lujaa Suur-Hollolan nelivuotispokaalissa ja teki viimeksi urhoollisen juoksun kaikkine kiertelyineen ja väliprässeineen. 9 Kaptah hävisi viimeksi vain Graceful Swampille sisäratareissun päätteeksi ja tiedossa on taas hyvä juoksu. 11 Knows Bestin luokka on niin kova, että nousee takarivistäkin korkealle. 2 Radetzkyn pohjia ei ole vielä lainkaan katsottu.

Juoksunkulku: Religious ja Bring Me Brodde kamppailevat johtopaikasta, ensin mainittu saa pidettyä keulat. Jolly Roy'lla voidaan ajaa aikaisin eteenpäin mikäli vauhti yhtään rauhoittuu.

Pelijakauma: Religious (16%) on paras merkki.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10, 5, 3, 6, 7, 11, 9
Suuri: 10, 5, 3, 6, 7, 11, 9

Toto75-4

Suosikki: 7 Sheikkiä moni kaipaili kuninkuuskisaan jo tänä vuonna, mutta ori jäi ensimmäiselle varasijalle. Se pitää sentään "varjokunkkarit" juoksemalla molempina päivinä kilpaa. Eilisessä startissaan Sheikki teki taas raakan juoksun. Se siirtyi johtavan rinnalta keulaan 1100 metriä ennen maalia 22-vauhtisen kierroksen päätteeksi. Siitä se tappeli hyvin loppuun asti ja tuli vasta linjalla Lissun Eerikin ohittamaksi. Nyt samanlaisia hevosia ei ole vastassa ja Arto Hammarin ajokin kuuluu olla selvä suosikki.

Haastajat: 13 Pyörylän Paroni voitti toissa kerralla Suur-Hollolan ja viimeksi ruuna oli asiallinen kolmas Suurmestaruus-ajossa. Vastus helpottuu nyt tuntuvasti ja takamatkasta ei tarvitse suuremmin välittää, lujaa avaavana se nousee nopeasti yllättävänkin lähelle kärkeä. 3 Morison teki viimeksikin hienon esityksen vaikka tauluun pelkkiä kirjaimia tulikin. Ruuna laukkasi kaksi kertaa lyhyesti alkumatkasta ja kiersi sitten väkivahvasti kärkimatsiin, mutta sortui loppusuoralla jälleen laukalle. Tapio Perttusen ajokki jaksaa punnertaa ja on huomioitava ajoissa pelilapuilla.

Yllättäjät: 1 Tahtova vastaa sitkeästi keulasta, jotka se tulee pitämään. Kengätkin ovat pois, joten Mikko Huttusen ajokissa voisi olla ideaa. 8 Hymynkare luovutti eilen Sheikille keulat pois runsas kierros ennen maalia. Ankkuriköysi venyi kovaan kärkipariin ja ori laukkasikin maalin tuntumassa, mutta sai sentään pitää kolmosrahat. Ravilla se pystyy pärjäämään, mutta laukka poreilee vahvasti pinnassa. 5 Iikori on elämänsä iskussa, mutta ori tekee parhaat juoksunsa keulasta ja Tahtovan ulkopuolelta sinne tuskin on asiaa. 4 Pauhis tekee rehtiä työtä ja nakuttelee jatkuvasti totosijoille, mutta voitto olisi yllätys tässä porukassa. 15 Tee Wee Paroni on nousuvireessä ja varsin sattuvassa sarjassa se on alipelattu. Ainakin troikan alariveille se on kelpo merkki. 9 Wauhti hävisi viimeksi Kaustisen pitkällä matkalla vain kunkkarikisan Joriinille ja Metkutukselle. Vauhdikas ja ravivarma ruuna on varma suorittaja ja myös se on todella vähän pelattuna hyvä rasti troikan alariveille.

Juoksunkulku: Tahtova pitää keulat ja siitä myös ajetaan

Pelijakauma: ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 7
Suuri: 7, 13, 3, 1, 8

Toto75-5

Suosikki: 10 Ranch Kelly jäi varotoimenpiteenä pois St. Michelistä eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Tarkasti silmäteräänsä hoitavat taustajoukot eivät toisi tähtitammaa viivalle mikäli kaikki eivät olisi sataprosenttisesti kunnossa. Viimeisiään starttejaan juokseva Ranch Kelly oli suorastaan fantastisen hyvä viimeksi Suur-Hollolan finaalissa. Se kiersi nopeasti johtavan Hachiko Veluwen rinnalle häviten tälle vain niukasti. Viimeiset 700 metriä tamma tulitti 07,2-vauhtia. Samanlaisena Ranch Kelly on hyvin liki voittoa.

Haastajat: 2 Club Nord Elit on noussut huippuiskuun. Toissa kerralla se kiri St. Michel-tammatähdessä neljännestä ulkoa hyvin kolmanneksi eikä hävinnyt kuin piikkiselkä-parille. Viimeksi se sooloili Seinäjoella keulassa ja meni kovan tuloksen. Jukka Torvisen ajokki lähtee niin lujaa, että nytkin se päässee keulaan.

Yllättäjät: 7 Stonecapes Quiela on ollut loistava viimeisiin startteihin. Viimeksi se hurjasteli murskaavalla esityksellä Seinäjoen uuden rataennätyksen, vaikka juoksi suurimman osan matkasta johtavan rinnalla. Tamma on joukon selvästi vähärahaisin, mutta paremmalta paikalta se olisi hevonen, joka voisi parhaiten haastaa Ranch Kellya. Nyt lähtöpaikka on turhan ulkona ja juoksu voi mennä turhan vaativaksi. 11 Callela Ladyboss tekee jatkuvasti laatutyötä ja nousee varmuudellaan nytkin tototaistoon. 4 Willow Pride on tehnyt hyvät juoksut viimeisiin. Kaustisella se voitti Isla-Ajon alle kymppivauhtisen kirin päätteeksi ja viimeksi tsemppasi hyvin sille sopimattomalta kuolemanpaikalta. Tamma lähtee kovaa matkaan, mutta tuskin pystyy ohittaman Club Nord Elitia. 12 Lolo Lee on parantanut Tapio Mäki-Tulokkaalle siirryttyään, mutta yönmustalta paikalta tarvitsisi paljon tuuria.

Juoksunkulku: Club Nord Elit ottaa keulat tulisessa kiihdytyksessä. Ranch Kellylla kierretään rinnalle vauhdin rauhoittuessa.

Pelijakauma: Ranch Kelly (59%) voisi olla enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-6

Suosikki: 8 Vixeli on ollut tänä vuonna paras 5-vuotias ja starttaa suosikkina myös Pikkukunkkuun. Toissa kerralla ori voitti Tawaststjernan Muistoajon keulasta aivan pystyyn ja viimeksi tuli kovavauhtisella päätöskierroksella johtavan rinnalta väkisin ohi keulassa juosseen Sippimiehen. Tapio Perttusen suojatti jaksaa tehdä töitä ja kasiradasta ei liikaa tarvitse välittää. Viime vuonna Vixeli kohtasi Landen Paukun neljästi häviten tälle joka kerta, mutta juuri nyt revanssiin on oiva mahdollisuus.

Haastajat: 7 Landen Paukku ei toistaiseksi tunne miltä tappion katkera kalkki maistuu. Ori on voittanut kaikki yhdeksän starttiaan ja vaikuttaa yhdeltä kaikkien aikojen kovimmalta suomenhevoslupaukselta. Valitettava loukkaantuminen ennen Kriteriumia pakotti oriin tauolle viime syksynä. Jani Suonperän silmäterä palasi tauolta pari viikkoa sitten Kalajoella ja voitti helpon porukan pystyyn. Se ravasi hyvin ja näytti muutenkin moitteettomalta, joten kaikki vaikuttaa olevan reilassa. Pitkän tauon Landen Paukku ei varmastikaan ole vielä parhaimmillaan, joten vielä tähän lähtöön se lähtee haastajana. 6 Sippimies on tehnyt pelkästään hyviä juoksuja pitkin kesää ja ori tuntuu vain parantavan otteitaan. Toissa kerralla se teki väkivahvan juoksun alkulaukan jälkeen ja viimeksi hävisi keulasta todella täpärästi Vixelille. Sippimies avannee keulaan ja todennäköisesti siitä myös ajetaan.

Yllättäjät: 5 Jostois pelattiin suursuosikiksi Kriteriumissa, mutta laukka pilasi pelin. Se ei ole vielä saanut myllyään pyörimään tällä kaudella, mutta on vain ajan kysymys koska niin käy. Voitokas 2 Vokkeni on tehnyt rahasarjoissa vakuuttavaa jälkeä ja se voi olla yllättävänkin korkealla myös parhaita 5-vuotiaita vastaan. 9 Hiioppi tekee ensimmäisen starttinsa Aimo Vuorisalolta ja kyvyt riittävät mihin vain.

Juoksunkulku: Sippimies pamauttaa keulaan, josta sillä myös ajetaan.

Pelijakauma: ei huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8, 7, 6
Suuri: 8, 7, 6

Toto75-7

Suosikki: T75-pelin päätöskohde juostaan kuninkaallisten seremonioiden jälkeen. 2 North Lexus on saanut muita kovaturpia paremman paikan ja nousee sen myötä isoksi suosikiksi. Ruuna on tehnyt laatutyötä koko vuoden ja kunto tuntuu viime starttien perusteella olevan kiviaitaa vaikkei taulussa voittoja näykään. Toissa kerralla Olli Koivusen ajokki jäi alussa roikkumaan kolmannelle, haki voimalla keulat ja lopetti kymppiä vaikka avausrinki oli 12,5-vauhtinen. Viimeksikin North Lexus teki kovan juoksun St. Michel-viikonlopun stayer-lähdössä eikä hävinnyt kuin SE-ajan juosseelle Sahara Sandstormille. Ruuna lähtee kovaa, mutta niin lähtee myös rinnalta starttaava Captivate. Jos North Lexus onnistuisi pitämään keulat, lähtö olisi hyvin todennäköisesti taputeltu.

Haastajat: 5 Global Solidarity on kovassa iskussa. Härmän T75-lähdössä sillä kierrettiin kuudennesta ulkoa 900 metriä ennen maalia johtavan rinnalle, josta se runttasi tyylikkäästi voittoon. Viimeksi se nuiji kuolemanpaikalta 11-lopetuksessa varmaan voittoon. Starttien välillä ehti kulua kuukausi, joten nyt ruuna lienee entistäkin terävämpi. 11 Juiceman teki ehkäpä viimeksi elämänsä parhaan juoksun tykittäessään 09-vauhteja ulkoratoja pitkin voittoon. Lähtöpaikka on haastava, mutta kunto on niin kova, että Juiceman pystyy nousemaan korkealle. 3 Captivaten toissa startti meni aivan pieleen ja sen saa unohtaa. Viimeksi ruuna palasi voittokantaan pidettyään keulasta Jack Vaderin varmasti kurissa.

Yllättäjät: 12 Le Gros Bill on ollut jo pitkään huippuvireessä. Paikka on kurja ja tänään sillä ajetaan ainakin ennakkotietojen mukaan pitkästä aikaa kaikki kengät jalassa, mutta tuo asia kannattaa vielä tarkistaa lähempänä starttia. 10 One Break Broline oli viimeksi kesy keulasta, mutta se oli ollut helpommalla ja nyt taatusti terävämpi. 9 Cantona America palaa tauolta, mutta Christa Packalenin suojatit tapaavat tulla aina kunnossa radoille. 4 Piece Of Rock on kyvyiltään lähdön kärkipäätä, mutta Riihimäen suorituksesta taitaa olla liikaa parannettavaa. 6 Reverend Dred laukkasi viimeksi päälleajon seurauksena. Sitä ennen ruuna suoritti oikeinkin hyvin. Nyt se starttaa uudesta tallista. 7 Carleman kulki viimeksi hyvin alkulaukan jälkeen. Seiskaradalta uhkaa hännille peruutus.

Juoksunkulku: North Lexus ja Captivate iskevät rajusti yhteen. Jälkimmäinen on niukka suosikki saamaan keulapaikan itselleen. Matkavauhti tuskin rauhoittuu missään vaiheessa.

Pelijakauma: ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2
Suuri: 2, 5, 11, 3, 12, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 1
Toto75-2: 2, 11, 6
Toto75-3: 10, 5, 3, 6, 7, 11, 9
Toto75-4: 7
Toto75-5: 10
Toto75-6: 8, 7, 6
Toto75-7: 2
Hinta: 3,15 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 1
Toto75-2: 2, 11, 6
Toto75-3: 10, 5, 3, 6, 7, 11, 9
Toto75-4: 7, 13, 3, 1, 8
Toto75-5: 10
Toto75-6: 8, 7, 6
Toto75-7: 2, 5, 11, 3, 12, 10
Hinta: 94,50 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi
Ilta Sanoma
4. elokuuta 2019 14:18:00 Categories: Ilta Sanoma People Ravivihjeet

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.