Ilta Sanoma

Julkaistu:

Yleisurheilu
Yhdysvaltojen Noah Lyles juoksi perjantaina Lausannessa 200 metrillä maagisen ajan 19,50. Vielä ei ole varmaa, keskittyykö Lyles Dohan MM-kisoissa pelkästään päämatkaansa.
Lylesin hirmuinen pinkaisu Lausannessa teki hänestä kaikkien aikojen neljänneksi nopeimman 200 metrin juoksijan. Kovempaa matkan ovat juosseet vain maailmanennätysmies Usain Bolt, Yohan Blake ja Michael Johnson. Lylesin aika oli nopein seitsemään vuoteen.

Lylesin kellotus oli kauden selkeä kärkitulos. Toisena listalla on Lylesin maanmies Michael Norman ajalla 19,70.

Lyles on tuloksella 9,86 myös 100 metrin osalta tämän kauden toiseksi nopein mies. Nigerian Divine Oduduru jakaa toista sijaa yhdysvaltalaisen kanssa, kovempaa on pinkonut vain USA:n Christian Coleman.

21-vuotiaalla onkin edessään iso päätös Dohan MM-kisoja ajatellen: keskittyäkö Lausannessa nappiin menneeseen päämatkaan vai lähteäkö jahtaamaan arvokisamitalia myös 100 metrin matkalta?

Ratkaisua saadaan Lylesin managerin mukaan vielä odottaa. Reuters kertoi lauantaina, että Lyles aikoo juosta ensi perjantaina Timanttiliigan Monacon osakilpailussa satasen ja tekee päätöksen loppukauden suunnitelmista vasta sen jälkeen.

Lyles ei mene asioiden edelle

Yhdysvaltojen MM-kisapaikat jaetaan heinäkuun 25.-28. päivä käytävissä USA:n mestaruuskisoissa. Taso pikamatkoilla on jenkeissä valtavan kova. Sekä 100 metrin että 200 metrin tämän kauden tilastoissa neljä kuudesta nopeimmasta juoksijasta tulee Yhdysvalloista.

NBC:n yleisurheiluasiantuntijana tätä nykyä toimiva, pikamatkoilla olympia- ja maailmanmestaruusmitaleja 1990-luvulla rohmunnut Ato Boldon twiittasi, että päätöksen pitäisi olla ilmiselvä.

-?Mielestäni asiasta ei ole epäilystäkään. Noah Lylesin pitäisi hakea tuplaa 100 ja 200 metrillä USA:n mestaruuskisoissa sekä MM-kisoissa. Ota vastaan 100 metrin haaste. 200 metriä on jo sinun Dohassa.

Lyles ei suostunut menemään asioiden edelle vastatessaan Boldonin kommenttiin.

-?Kulta ei ole minun ennen kuin pidän sitä fyysisesti käsissäni.

Yleisurheilun MM-kisat kilpaillaan Dohassa 28.9.-6.10.


Ilta Sanoma
9. heinäkuuta 2019 10:48:02 Categories: Evening Standard Ilta Sanoma Yleisurheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.