Kirkkonummen Sanomat

KIRKKONUMMI

21.6.2019

Juuso Puhakka Lamborghinin junio­ri­oh­jelmaan - Kilpailukausi jatkuu Juhannuksena Japanin Suzukassa

Hallitseva kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suoma­lais­mestari, kirkko­num­me­lainen Juuso Puhakka tavoittelee autourheilu-uransa ensimmäistä yleiskilpailun voittoa nyt Juhannuksena Japanin Suzukan F1-radalla ajettavassa kilpailukauden toisessa osakil­pai­lu­vii­kon­lo­pussa. Näin toista peräkkäistä vuotta Aasian ratasarjassa ajava ja sen ainoa suoma­lais­kul­jettaja hakee yhden sijan parannusta kaksi kuukautta sitten 12 osakilpailun mittaisen sarjan Malesian kahden ensimmäisen osakil­pai­lu­vii­kon­lopun kahden PRO-luokan hopeasijan jälkeen.

Puhakka ajaa maineikkaassa FFF Racing Teamissa ja jakaa ajovuoron japanilaisen Takashi Kasain kanssa. Kaksikko suuntaa kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun toiveikkaana ja tietää, että heiltä kummaltakin vaaditaan täydelliset suoritukset mikäli uusisee­lan­ti­laisen sarjajohtaja Chris van der Driftin ja hänen taiwanilaisen ajopari Evan Chenin haluavat voittaa. Suoma­lais­kul­jet­tajan taidot on huomattu myös Lamborghinin pääkonttorissa Italiassa, josta Puhakka sai kutsun Lamborghinin tasokkaiden kuljettajien junio­ri­oh­jelmaan; Kilpailukauden päätteeksi ko. ohjelman paras kuljettaja nousee maineikkaiden Lamborghinin tehdas­kul­jet­tajien joukkoon kilpai­lu­kau­delle 2020.

Puhakka pitää junio­ri­oh­jelmaan pääsyä merkittävänä asiana hänen urake­hi­tyk­selleen.

- Nyt Juhannuksen lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun tulemme starttaamaan haastajina, koska meillä on edelleenkin vaikeuksia päästä toivomaamme vauhtiin.

Sarjajohtaja Chris van der Driftin autokunta oli harjoituksissa meitä hieman nopeampi ja se ei oikein tyydytä. Vielä edessä on kuitenkin yksi tunnin mittainen harjoitusjakso, jossa toivottavasti löydämme auton säätöihin parannusta ja sitä kautta pystyisimme sarjajohtajan autokunnan haastamaan, Puhakka kertoo.

- Lamborghinin junioriohjelma on toivottu kehitysaskel autourheilu-urani jatkoa ajatellen. Esimerkiksi vuosi sitten usea samaisessa ohjelmassa ollut kuljettaja on tänä vuonna menes­tyk­sek­käästi kilpaillut Lamborghini Huracan GT3 autolla Euroopan ja Aasian rata-autoilun kansain­vä­listen sarjojen pääluokissa eli sillä samaisella polulla myös minäkin tällä hetkellä olen. Tiedän, että jokainen hetki niin kilpailuissa kuin niiden ulkopuolella on hoidettava niin hyvin kuin vaan osaan ja katsotaan sitten vuoden lopussa mikä on lopputulos. Olen jo Lamborghinilta saanut vastuuta ja luottamusta ns. hot laps -kuljettajana ja täällä Suzukassakin tulen heidän yhteis­työ­kump­pa­neita sekä VIP-vieraita kyyditsemaan heidän urhei­lu­au­toillaan, suoma­lais­kul­jettaja jatkaa.

Suzukan osakil­pai­lu­vii­kon­lopun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 5.20 ja ensimmäistä osakilpailua voi seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä osoitteessa:

https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Suzukan toinen ja samalla kilpailukauden neljäs osakilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 7:45 ja sitäkin voi katsoa samaisen osoitteen kautta.

KIRKKO­NUM­ME­LAINEN Juuso Puhakka tavoittelee autourheilu-uransa ensimmäistä yleiskilpailun voittoa nyt Juhannuksena Japanin Suzukan F1-radalla.

KIRKKONUMMELAINEN Juuso Puhakka tavoittelee autourheilu-uransa ensimmäistä yleiskilpailun voittoa nyt Juhannuksena Japanin Suzukan F1-radalla.

KIRKKONUMMELAINEN Juuso Puhakka tavoittelee autourheilu-uransa ensimmäistä yleiskilpailun voittoa nyt Juhannuksena Japanin Suzukan F1-radalla.

Jussi Salo

21. kesäkuuta 2019 13:55:41 Categories: KIRKKONUMMI Kirkkonummen Sanomat MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.