Ilta Sanoma

Julkaistu:

Kainuulaismiehen tuomio ei muuttunut hovioikeudessa.
Kainuun käräjäoikeudessa seitsemän vuoden vankeuteen tuomittu sotkamolainen mies myönsi tekonsa myös hovioikeudessa, mutta vetosi siihen, että ainakin uhrit olivat olleet itse aloitteellisia asiassa. Mies hyväksikäytti törkeällä tavalla nuoria uhreja seksikumppaneinaan vuosien 2013-2015 välisenä aikana Sotkamossa.

Toisen uhrin kanssa mies oli yhdynnässä vuosien 2013 ja 2015 välisenä aikana ainakin 30 kertaa. Teot olivat alkaneet tytön ollessa 11 vuoden ikäinen.

Vuonna 1967 syntynyt mies oli myös sitonut toisinaan käsistä ja jaloista. Lasta oli myös kuvattu osassa näissä tilanteissa alastomana ja osassa kuvissa lapsella oli ollut suukapula suussaan.

Pitkään vankeuteen tuomittu mies oli myös toisen, tekoaikaan 12-13-vuotiaan, lapsen kanssa harrastanut sitomista ja suukapulan laittoa. Näissä tilanteissa hän oli myös ottanut kuvia avuttomasta nuoresta uhristaan. Kuvia ei kuitenkaan ollut jaettu eteenpäin. Mies oli opastanut lasta katsomaan myös aikuisviihdevideoita ja käyttänyt häntä näissä tilanteissa seksuaalisesti hyväkseen.

Seitsemän vuoden vankeustuomion saanut mies väitti lasten olleen itse aloitteellisia ja halukkaita harrastamaan seksiä viisikymppisen miehen kanssa. Hän myönsi toimineensa syytteissä kuvatuilla tavoilla hyväksikäytettyjen lasten kanssa, mutta ei pitänyt tekojaan törkeinä.

Käräjäoikeus ja hovioikeus olivat asiasta toista mieltä. Sotkamolaismiehen todettiin syyllistyneen kahteen törkeään lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöön, törkeään raiskaukseen, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon, kahteen pahoinpitelyyn sekä lievään pahoinpitelyyn.

Noin 30 kertaa miehen uhriksi joutuneelle tytölle hyväksikäyttäjä joutuu maksamaan erilaisia korvauksia 35?800 euroa. Toiselle uhreista mies määrättiin maksamaan korvauksia 13?800 euroa.
Ilta Sanoma
20. kesäkuuta 2019 19:20:03 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa Liverpool Echo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.