Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkönen avasi formula ykkösten Singaporen gp-viikonlopun mainiosti ajamalla harjoituspäivän nopeimman kierroksen.
Ferrari-kuski Kimi Räikkönen kellotti ajan 1.38,699 kukistaen niukasti MM-pistekärjen, Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Eroa heillä oli vaivaiset 0,011 sekuntia.

-?Ihan ookoo. Normaali perjantai, vaikea tietää mitä muut tekivät, mutta kaikki tuntui ookoolta. Joten ei hassumpaa, Räikkönen totesi.

-?En (puskenut täysillä), tämä oli normaali perjantai. Tämä rata on hyvin erilainen moniin muihin verrattuna. Iltaisin tämä katurata on aika visainen, mutta tämä oli normaali perjantai.


Räikkösen jatkokuviot selvisivät tällä viikolla, kun Ferrari ilmoitti ottavansa Charles Leclercin kuljettajakseen ensi kaudella. Räikkönen ajaa ensi kaudella Sauberilla. Uraa legendaarisessa Ferrari-tallissa on siis jäljellä vielä seitsemän kisaa, ja Räikköseltä kysyttiin mitkä ovat hänen "henkilökohtaiset tavoitteensa" näihin seitsemään koitokseen. Vastaus oli jäänviileä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Teen parhaani, katsotaan mitä saamme.

Ferrarin perjantaita synkensi Sebastian Vettelin kolhaisu ratavalliin. Osuma vaurioitti auton takaosaa, ja varikolle nilkuttaneen Vettelin harjoitus päättyi jo session puolivälissä. MM-pisteissä hän lähtee sunnuntain kisaan 30 pistettä Hamiltonin perässä.

LUE LISÄÄ: Ferrarin tallipomo perusteli Räikkösen syrjäyttämistä - "Oikea päätös sekä meille että Kimille"

Mercedekselle ja Hamiltonille perjantai antoi lupauksia, vaikka Räikkönen pysyikin edellä. Mercedes on ollut usein vaikeuksissa Singaporessa, ja Hamilton totesi viikonlopun alla toivovansa Mercedeksen pysyvän Ferrarin kyydissä, vaikka "Ferrarilla lieneekin etulyöntiasema".


Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli 2. harjoituksissa viides, 0,669 sekunnin päässä kärjestä.

-?Kokonaisuutena aika positiivinen päivä. Kakkosharjoituksissa Ferrari ja Red Bull olivat nopeita, mutta emme ole kovin kaukana. Itse en saanut aikaan hyvää kierrosta, mutta vauhtia oli, joten aika-ajoista tulee tasainen, Bottas tiivisti.

-?Meillä on kaikki mahdollisuudet, mutta kaiken on mentävä nappiin.
Ilta Sanoma
14. syyskuuta 2018 23:42:32 Categories: Associated Press Formula 1 Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.