Ilta Sanoma

Juuri nyt
rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Leijonat nappasi Britanniaa vastaan alkusarjan neljännen voittonsa puoliuneliaalla rutiinisuorituksella, mutta 5-0-voiton hinta oli kallis.
Leijonat nappasi alkusarjan neljännen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla perjantai-iltana Britannian maalein 5-0.

Ottelussa tehtiin historia monella saralla. Se oli ensinnäkin Suomen ensimmäinen voitto Britanniasta MM-tasolla: edelliset kohtaamiset 1951 ja 1962 olivat päättyneet vuoden 1936 olympia- ja MM-kultamitalisti Britannian voittoon.

Nyt aika on eri, ja tasoerot sen mukaiset. Suomi käveli Britannian yli, ja maalissa debytoinut Jussi Olkinuora pelasi nollapelin sekä sai Toni Rajalan maaliin syöttöpisteen.

Lisäksi Suomen MM-historian vanhin debytantti Kristian Kuusela teki ensimmäisen arvokisamaalinsa.
  • IS:n MM-Videotuomarit näet yllä olevalta videolta.
Paljon hienoja tapahtumia, mutta se ei estänyt MM-Videotuomarien Vesa Rantasta kysymästä IS:n ja Telian ja asiantuntijalta Ismo Lehkoselta, että pitääkö tällaisia pelejä ylipäätään pelata.

-?Pitää, vastaa Lehkonen ja perustelee vastauksensa.

Suomen jo harventuneesta sentterikalustosta putosi yksi tärkeä palanen pois, kun Eetu Luostarinen loukkasi polvensa. Se asettaa Leijonien jatkon ylle kysymysmerkkejä, sillä vahvuudesta puuttui jo entuudestaan Juho Lammikko, joka kuitenkin on jo palannut harjoitteluvahvuuteen.

Luostarinen poistui hallilta jalka paketissa kainalosauvoilla kävellen. 20-vuotiaan keskushyökkääjän MM-turnaus saattoi olla pahimmassa tapauksessa siinä.

-?Olen todella huolissani, Rantanen tuskaili studiossa.

Videolla käydään läpi sekä historiallinen ottelu että Leijonien tilanne, kun alkusarjaa on jäljellä kaksi ottelua: sunnuntaina vastaan tulee Ranska ja tiistaina Saksa.

Puolivälierä pelataan torstaina.
Ilta Sanoma
18. toukokuuta 2019 12:21:56 Categories: Birmingham Mail Ilta Sanoma MM-kiekko

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.