Ilta Sanoma

Julkaistu:

Säätytalon hallitusneuvottelut tuovat mieleen Liisan seikkailut ihmemaassa, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala, joka epäilee Antti Rinteen (sd) tavoitetta saada hallitus kasaan ensi perjantaiksi.
Ken on lukenut Lewis Carrolin lastenromaanin Liisa Ihmemaassa, voi seurata nyt saman tarinan aikuisversiota Helsingin Säätytalolla. Säätytalollakin on nimittäin romaanista tuttu kaninkolo, johon Liisa putoaa kirjassa, ja johon Säätytalon hallitusneuvottelijat ovat pudonneet tosielämässä - ja josta Antti Rinne (sd) pomppaa antamaan medialle veikeitä ja ylioptimistisia raportteja joka päivä kuin aikamerkki kello 17.

Se, mikä olisi mahdotonta tosielämässä, muuttuu Säätytalon kaninkolossa mahdolliseksi. Jotta ihmemaassa jaksaa, evääksi Rinne ja Juha Sipilä (kesk) joutuvat lopulta syömään puolueidensa vaaliohjelmat. Eilen Sipilä valitti jo ruokahalun puutetta...

Syömisestä puheen ollen: Yhdessä kohtaa lastenromaania "murmeli" kertoo Liisalle, höperölle jänikselle ja hatuntekijälle tarinaa kaivosta, jossa Liina, Tiina ja Siina asuvat. Syvällä kaivossaan he syövät siirappia elääkseen.

Kuulostaa makealta!

Siltä se on kuulostanut Säätytalollakin. Yksi saa rautatien, toinen maksuttoman (ja pakollisen!) toisen asteen koulutuksen, kolmas perhevapaauudistuksen, neljäs jakaa mummoille hoitomitoitussuklaata ja jäljelle jääneillekin luvataan satoja kilometrejä siirapilla kuorrutettuja tiehankkeita ja ylipäätään kaikkea kivaa, mitä kukin nyt vaaliohjelmissaan keksi mennä lupaamaan, Vaasan sairaalan päivystystä tietenkään unohtamatta.

Rahasta ei ole pulaa silloin, kun mielikuvitus toimii. Ja sehän toimii! Ja jos rahaa ei ole, otetaan velkaa! Ja veroja korotetaan ainakin miljardilla! Taivas rajana!

Mutta ah ja voi! Tosiasiassa Liina, Tiina ja Siina tulivat siirapista hyvin kipeiksi. Se vaihe alkoi Säätytalollakin jo eilen ja pahenee. Mielikuvitustyöryhmien hankkeille ei löydykään maksumiestä, ja kohta on kaikilla paha mieli ja oksettaa.

Samalla Rinteen kestohymy alkaa hyytyä. Rinteen on pakko pitää jonkin verran omistakin vero-ohjelmista kiinni, mutta ennen muuta Rinteen on pakko hyvitellä SAK:ta, joka auttoi hänet karvan mitalla vaalivoittoon - tai no - ykköspuolueeksi. Ja siksihän Säätytalolla SAK:n edustajat istuvatkin neuvottelemassa.

Samaan aikaan kepulle kirkastuu, jos on kirkastuakseen, että se joutuu valtiovarainministeripuolueena ajamaan Rinteen ja SAK:n veronkiristykset ja lisälainat läpi. Sillehän nauravat ne kuuluisat naurismaan aidatkin.

Kepu saattaisi sanoa, ettei käy. Mutta ei toki sano, kun kepun tietää. Jos kepu lähtisi hallitusneuvotteluista, samalla joutuisi lähtemään vasemmistoliittokin, sillä tilalle asteleva kokoomus ei sitä katsele.

Kaninkolon perspektiivistä näyttää siis siltä, että maassa olisi ensi perjantaina valmis viiden puolueen hallitus. Eihän se perjantaina ole, mutta voi se sieltä tullakin, sillä kaninkolossa ministerikiima tiivistyy. Ministerikiima onkin ainoa kiiman laji Suomessa, jota ei ylitä edes kateus.

Ps.1. Vasemmistoliitto elää nyt onnensa kukkuloilla! Kun Li Andersson (vas) pääsee ministeriksi, muu maailma saa unohtua. EU-ehdokas Silvia Modig (vas) toivoi vasemmistoliiton puoluehallitukselta, että eurovaaleihin tulisi puolueelta lisäpanos mainontaan, että se saisi 109 000 ääntä ja pidettyä yhden meppipaikkansa. Mutta viis EU-parlamentista, kun Li saa ministeriauton! Kansanedustaja, EU-ehdokas Hanna Sarkkinen (vas) ei luvannut IS:n tentissä ottaa meppipaikkaa edes vastaan, koska korvaan on kuiskuteltu Ouluun tulevasta ministeripestistä, ellei se sitten mene Kainuuseen Merja "Ohari" Kyllöselle (vas).

Sori, Silvia, toverit ovat ministerikiimassaan sinut unohtaneet, tyydy osaasi!
Ilta Sanoma
18. toukokuuta 2019 12:00:00 Categories: Birmingham Mail Ilta Sanoma Politiikka

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.