STT

Ranskalaisisä tuomittiin elinkautiseen kolmevuotiaan lapsensa murhasta leikkipuistossa Porvoossa - hovi antaa ratkaisunsa tänään

STT - logoSTT 16/05/2019 5:17:28 STT
Tytärtään puukottanut isä valitti käräjäoikeuden antamasta tuomiosta hovioikeuteen. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen © LehtikuvaTytärtään puukottanut isä valitti käräjäoikeuden antamasta tuomiosta hovioikeuteen. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Helsingin hovioikeus päättää tänään, tuleeko kolmevuotiaan tyttärensä puukottanut ranskalaisisä tuomita murhasta vai ei. Nyt 39-vuotias mies löi tytärtään kolme kertaa puukolla porvoolaisessa leikkipuistossa marraskuussa 2017.

Mielentilatutkimuksen mukaan täydessä ymmärryksessä toiminut isä tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa murhasta, lapsikaappauksesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta elinkautiseen viime kesänä.

Hän valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Miehen puolustuksen mukaan teko ei ollut erityisen raaka tai julma eikä mies suunnitellut tyttärensä tappamista etukäteen. Puolustus myös vetoaa miehen psyykkiseen tilaan ja olosuhteisiin, kuten avioeroon ja sitä seuranneeseen asunnottomuuteen.

Mies myöntää teon tappona, josta voidaan tuomita vankeuteen määräajaksi vähintään kahdeksaksi vuodeksi. Murhasta seuraa aina elinkautinen vankeustuomio.

Taustalla väkivaltaista käytöstä ja lähestymiskielto

Mies oli häädetty perheen asunnosta ja tuomittu aiemmin vanhemman tyttärensä pahoinpitelystä. Lisäksi äiti oli saanut nuoremman lapsen huoltajuuden. Äiti oli myös hakenut aiemmin syksyllä miehelle lähestymiskiellon, koska tämä oli puhunut perheensä tappamisesta.

Marraskuisen aamun tapahtumat alkoivat, kun äiti oli lähdössä viemään lasta päiväkotiin. Mies nappasi lapsen äidiltä ja vei tyttären leikkipuistoon. Äiti seurasi perässä ja oli samalla koko ajan yhteydessä poliisiin. Poliisit olivat jo leikkipuistossa, kun hän puukotti tytärtään äidin nähden.

Mies kertoi käräjillä, että halusi vain leikkiä lapsen kanssa aamupäivän. Hän vetosi paniikkiin ja hulluuskohtaukseen, jonka sai, kun näki poliisien saapuvan leikkipuistoon.

Käräjäoikeuden mukaan isä alkoi lyödä lasta veitsellä jo siinä vaiheessa, kun poliisiautoa vasta pysäköitiin puiston viereen. Tämän näki oikeuden mukaan kolme ihmistä. Oikeus piti miehen tekoa ennalta suunniteltuna ja vakaasti harkittuna. Vakaata harkintaa ilmensivät oikeuden mukaan muun muassa miehen aiemmat uhkailut ja se, että miehellä oli mukanaan veitsi, jolle ei löytynyt uskottavaa selitystä.

Ratkaisu on määrä antaa aamupäivällä.

16. toukokuuta 2019 8:17:28 Categories: Birmingham Mail STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.