Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

NHL
Venäjän mediassa ylistetään kiekkotähti Aleksandr Ovetshkinin suorittamaa "eeppistä tyrmäystä", vaikka tyrmätty oli nuori venäläinen tähdenalku Andrei Svetshnikov.
Venäläisen maanmiehensä nyrkeillä jäähän takonut Aleksandr Ovetshkin, 33, kerää liki varauksetonta ihailua Venäjän mediassa "taitavien nyrkkeilyotteidensa" ansiosta.

Ovetshkin tyrmäsi NHL:n pudotuspelissä syntyneessä kahakassa Andrei Svetshnikovin, 19, joka jäi liikkumattomana jäälle makaamaan.

Myöhemmin selvisi, että Washington Capitalsin kapteeni oli aiheuttanut Carolina Hurricanesin nuorelle venäläistulokkaalle aivotärähdyksen eikä tämä pysty pelaamaan torstaina.

Washington johtaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjaa voitoin 2-1.

Suurista venäläistähdistä ainoastaan kiekkolegenda Vjatsheslav Fetisov on esittänyt varovaista kritiikkiä Ovetshkinia kohtaan.

-?En tiedä, mikä oli syynä ja mitä sanottiin puolin ja toisin. Mutta se näytti hyvin pahalta. Sanoa voisi paljonkin, mutta sanon, että se ei näyttänyt kovin kauniilta, Fetisov muotoili TV360:n haastattelussa.

Ovetshkin "toimi oikein"

Venäläisissä tiedotusvälineissä on haastateltu useita venäläisiä kiekkotähtiä, joiden mukaan Ovetshkin toimi tilanteessa aivan oikein.

Kovista otteistaan tunnettu hyökkääjä Jevgeni Artjuhin esimerkiksi kehuu Ovetshkinin tekoa varauksetta ja katsoo Svetshnikovin itsensä olevan syypää kohtaloonsa, koska tämä provosoi Ovetshkinia.

-?Täytyisi olla kunnioitusta Ovetshkinia kohtaan. Aleksandr teki hienosti ja näytti hänelle kaapin paikan. Svetshnikoville tästä tuli huikea oppitunti, Artjuhin sanoo Championat.ru-sivustolle.
  • Video: Ovetshkin kommentoi tapppeluaan Svetshnikovia vastaan. Jos video ei näy, katso se tästä.


Nevasport-sivustolle Artjuhin ylisti vielä lisää Ovetshkinin otteita.

-?Jääkiekon koodin puolesta kaikki oli normaalia. Svetshnikov alkoi töniä Sashaa, ja Sasha vastasi. Sasha löi hyvin taitavasti. Oli jopa yllättävää, että hänellä on sellainen lyönti.

Svetshnikoville irvaillaan

NHL:ssä aikanaan pelannut valmentaja Andrei Nazarov irvaili niin ikään Svetshnikoville, joka oli hänen mukaansa arvioinut väärin omat voimansa.

-?Svetshnikovin täytyisi mennä salille ja kerätä lihasmassaa. Hän on hyvä ja lahjakas pelaaja, mutta hänen pitäisi ymmärtää, kenen kanssa hän puhuu. Hänen pitäisi juoda enemmän vastapuristettua appelsiinimehua ja mennä palautumisen jälkeen salille eikä istua tietokonepelien äärellä, Nazarov sanoi.

Nazarov ylisti Ovetshkinia taitavaksi tappelijaksi.

-?Olen aina tiennyt, että Sasha on periksi antamaton pelaaja, mutta en tiennyt, että hän hallitsee myös tyrmäyslyönnin. Onnittelen häntä siitä.

-?Muistan Ovetshkinin nuorelta iältä Moskovan Dynamosta. Hän nujakoi koko ajan kaikkien kanssa. Kaveri on kasvanut kadulla ja hän tietää elämän realiteetit, Nazaov jatkoi Championat.ru:lle.

"Sai oppitunnin"

SKA:n entinen pelaaja Valeri Pokrovski arveli Fan-uutistoimistolle niin ikään, että Svetshnikov yritti isotella ja kerätä itselleen auktoriteettia, mutta sai ansaitsemansa opetuksen.

-?Svetshnikov sai oppitunnin koko elämäksi. Nyt hän tietää, mitä hänen pitää tehdä kesällä - täytyy harjoitella enemmän nyrkkeilyä, Pokrovski sanoi.


Sovetski Sport -lehden päätoimittaja Nikolai Jaremenko kirjoitti myös omassa kolumnissaan, että Ovetshkin toimi hänen mielestään oikein.

Jaremenkon mukaan jotkut ovat ihmetelleet, miten kaksi venäläispelaajaa voivat ajautua tällaiseen tappeluun NHL:ssä.

-?Kuten jo neuvostoaikana sanottiin, eihän passia lyödä (ei siis lyödä kansalaisuutta), vaan turpaan lyödään. Ovetshkin reagoi niin kuin hänen pitikin reagoida, Jaremenko kirjoitti.

-?Svetshnikov erehtyi yhdessä asiassa. Etkö tosiaan nähnyt Ovetshkinin mittoja, Andrei? Olihan selvää, että Washingtonin kapteenille riittää muutama isku vastustajan tyrmäämiseen.

Vapaaottelijoilta ihailua

Venäjän mediassa on myös haastateltu useita vapaaottelijoita ja erilaisten kamppailulajien valmentajia, jotka niin ikään ylistävät Ovetshkinin otteita.

Pontimena vapaaottelijoiden haastatteluille näyttää toimineen irlantilaisen UFC-ottelija Conor McGregorin twiitti, jossa hän ylisti Ovetshkinia "kunnon venäläiseksi". McGregorin lausunto on levinnyt Venäjän mediassa laajalle.
Sports.ru-sivusto on haastatellut esimerkiksi Taras Kijashkoa, joka valmentaa vapaaottelija Aleksandr Volkovia. Kijashko kehuu Ovetshkinin ammattimaisia iskuja, ajoitusta, voimaa, tasapainon säilyttämistä, nopeutta ja osumatarkkuutta. Urheilusivusto on ristinyt tyrmäyksen otsikossaan "eeppiseksi".

-?Ovetshkin teki kaiken ammattimaisesti jääkiekkotappelun näkökulmasta. Hän iski tarkasti visiirin alle, leuan alueelle. Hän toimi todella kovan kaverin tavoin.

Venäläinen vapaaottelija Vjatsheslav Vasiljevski ylistää myös Ovetshkinia.

-?Ovetshkin on mahtava, hyvin tehty. Hän näytti, että vapaaottelu voi toteutua yllättäen missä urheilulajissa tahansa, Vasiljevski sanoi Sport-Expressille.


Entinen Bellator-mestari Aleksandr Shlemenko näkee myös Ovetshkinin suorittamassa tyrmäyksessä aidon vapaaottelijan otteita.

-?Jääkiekkoilijaksi Ovetshkinilla on hyvä tekniikka. Jääkiekossa tapellaan usein, en näe siinä mitään rikollista. Jääkiekossa tappelut tapahtuvat kummankin osapuolen suostumuksella, Shlemenko sanoi Sport24.ru-sivustolle.

Ovetshkinilla myös "kansan tuki"

Venäläisten urheilulehtien lukijoiden mielipiteestä kertoo jotain myös Championat-sivuston mielipidekysely, jossa ihmiset ovat saaneet valita kahdesta vaihtoehdosta netissä. Yli 14?000 ihmistä on tähän mennessä vastannut kyselyyn.

Vastanneista peräti 81 prosenttia on sitä mieltä, että Ovetshkin toimi oikein ja Svetshnikov aloitti tappelun itse provosoimalla. Ainoastaan 19 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Ovetshkinin olisi pitänyt hillitä itsensä eikä hän toiminut oikein.
Ilta Sanoma
17. huhtikuuta 2019 22:17:58 Categories: Ilta Sanoma NHL The Telegraph

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.