STT

Libyassa ammuttu raketteja pääkaupungin keskustaan, kuuden siviilin kerrotaan kuolleen

STT - logoSTT 17/04/2019 18:52:52 STT
Kaupungin keskustaa vavahdutti ainakin seitsemän voimakasta räjähdystä. LEHTIKUVA/AFP © AFP / LehtikuvaKaupungin keskustaa vavahdutti ainakin seitsemän voimakasta räjähdystä. LEHTIKUVA/AFP

Libyan pääkaupungissa Tripolissa ainakin kuusi siviiliä on kuollut raketti-iskussa, kertovat kaupungin viranomaiset. Lisäksi ainakin 35 ihmistä haavoittui.

Toistaiseksi mikään ryhmittymä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Kaupungin keskustaa vavahdutti ainakin seitsemän voimakasta räjähdystä. Silminnäkijät kertovat, että savupatsaita nousi ilmaan Abu Salimin alueella kaupungin eteläpuolella.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun taistelutoimet ovat ulottuneet Tripolin keskustaan saakka.

Taistelut alkoivat pari viikkoa sitten

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ainakin 174 ihmistä on kuollut ja yli 750 haavoittunut taisteluissa Tripolista. Taistelut alkoivat vajaa kaksi viikkoa sitten, kun sotapäällikkö Khalifa Haftar aloitti hyökkäyksen maan pääkaupungin valtaamiseksi.

WHO:n tiedottajan mukaan kuolleiden joukossa on toistakymmentä siviiliä ja haavoittuneiden joukossa yli 30. Sekä Haftarin että hallituksen puolella taistelevat joukot ovat syyttäneet toisiaan siviileihin kohdistuneista väkivaltaisuuksista.

YK:n mukaan yli 18 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa taisteluiden takia.

Haftarin joukot tukevat Itä-Libyan erillishallintoa, joka taas vastustaa YK:n tunnustamaa GNA-hallintoa. Haftar joukkoineen on jatkanut hyökkäystään siitä huolimatta, että kansainvälinen yhteisö on toistuvasti vaatinut häntä palaamaan neuvottelupöytään.

YK:n tunnustama hallinto on syyttänyt viimeisimmästä iskusta Haftarin joukkoja, jotka puolestaan sanovat iskun olleen "terroristitaistelijoiden" tekemä.

Libya syöksyi sekasortoon vuonna 2011, jolloin pitkäaikainen diktaattori Muammar Gaddafi syöstiin vallasta ja surmattiin. Maata ovat piinanneet muun muassa kilpailevien asejoukkojen taistelut.

Lue lisää MSN.fi:ssä

Entinen MI5-vakoojapäällikkö: Venäjä yritti rekrytoida minut kylmän sodan aikana

Vladimir Putin ja Kim Jong Un suunnittelevat huippukokousta?

Entinen MI5-vakoojapäällikkö: Venäjä yritti rekrytoida minut kylmän sodan aikana

17. huhtikuuta 2019 21:52:52 Categories: STT Sport24

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.