Ilta Sanoma

rac

Julkaistu:

"Myös kaukaa pystyy näkemään, kuinka rakennuksen sisällä loistaa tulipallo"
Tunnelma Pariisissa palavan Notre Damen katedraalin lähistöllä on hiljainen ja liikuttunut, kertoo paikalla oleva STT:n toimittaja.

Vielä myöhään illalla Seinen rannoille oli kerääntynyt paljon ihmisiä seuraamaan tilannetta. He ovat silminnähden liikuttuneita ja osa itkee avoimesti. Ihmiset juttelevat keskenään, ja monet puhuvat puhelimessa.

Paikoin ihmiset olivat polvistuneet rukoilemaan ja laulamaan yhdessä samalla, kun tuli söi yhtä pariisin kuuluisimmista maamerkeistä.
  • Katso jutun alusta video pariisilaisten reaktioista paloon

Notre Dame sijaitsee Seinen saarella, ja poliisi on eristänyt saarelle johtavat sillat. Ihmiset seuraavat tilannetta muutaman korttelin päästä. STT:n toimittajan mukaan myös kaukaa pystyy näkemään, kuinka rakennuksen sisällä loistaa tulipallo. Ilmaan nousee savua, ja sammutustyöt jatkuvat.

-?Pariisi on runneltu. Kaupunki ei tule koskaan olemaan entisensä, sanoi kolmikymppinen pariisilainen Philippe, joka oli saapunut pyörällä katsomaan paloa kuultuaan siitä ystävältään.

-?Tämä on tragedia. Jos rukoilet, nyt on aika rukoilla, hän lisäsi AFP:lle.


Konservoijana työskentelevä Antoine Torrens muistutti paikan päällä STT:lle, että lopulta kyse on vain rakennuksesta. Torrens huomautti, että juuri hetkeä aiemmin oli kerrottu, että iso osa kirkon rakenteista saadaan pelastettua.

-?Pariisissa on viime vuosina nähty paljon pahempaakin. Lopulta kaikki pystytään rakentamaan uudelleen, Torrens sanoi.

Tuli tuhosi ainakin katedraalin katon ja yli 90-metrisen keskustornin. Päärakenteet eli kaksi neliskanttista kellotornia kuitenkin pelastuivat.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kiitteli palomiehiä vieraillessaan palopaikalla. Yksi pelastaja loukkaantui vakavasti sammutustöissä.

Macron totesi myös, että katedraali rakennetaan uudelleen.
Ilta Sanoma
16. huhtikuuta 2019 4:34:08 Categories: Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Asuminen Ilta Sanoma - Lifestyle Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.