Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

Golf
Yhdysvaltain presidentti innostui Tiger Woodsin paluusta maailman ehdottomalle huipulle.
Maailman kenties tunnetuin ammattilaisgolffari Tiger Woods juhli sunnuntaina merkittävää saavutusta.

Yhdysvaltalainen Woods, 43, voitti arvostetun Masters-turnauksen lyönnin erolla italialaiseen Francesco Molinariin.

Voitolla oli Woodsille valtava merkitys. Vielä pari vuotta sitten tähden ura näytti kääntyneen lopullisesti laskuun. Woods päätyi poliisin pidätyskuvaan käryttyään ratista ja kärsi pahoista selkävaivoista. Kivut olivat lopettaa golffarin uran, mutta Woods onnistui kuin onnistuikin palaamaan maailman terävimmälle huipulle.

Masters-turnauksen voitto oli Woodsille viides. Hän on voittanut turnauksen vuosina 1997, 2001, 2002, 2005 ja 2019.

Urheilijan saavutus teki vaikutuksen myös Yhdysvaltain presidenttiin Donald Trumpiin. Trump - suuri golfin ystävä itsekin - yltyi hehkuttamaan Woodsia Twitterissä. Samalla Trump teki lupauksen, joka otettiin vastaan ristiriitaisin tuntein.

-?Puhuin Tiger Woodsin kanssa onnitellakseni häntä hienosta Mastersin voitosta. Lisäksi kerroin hänelle, että urheilussa ja ennen kaikkea elämässä saavutetun uskomattoman menestyksen ja huipulle paluun vuoksi myönnän hänelle Presidentin vapaudenmitalin (Presidential Medal of Freedom)! Trump kirjoitti sosiaalisen median tilillään.

Presidentin vapaudenmitali on Yhdysvaltain korkein siviilikunniamerkki Yhdysvaltain kongressin myöntämän Congressional Gold Medalin kanssa.

Presidentin vapaudenmitalin voi saada esimerkiksi erityisen ansiokkaasta panoksesta USA:n turvallisuuteen tai kansallisiin kiinnostuksen kohteisiin, maailmanrauhaan tai merkittävistä ponnisteluista julkisella tai yksityisellä sektorilla.

Kunnianosoitus on myönnetty vuosien saatossa muun muassa Äiti Teresalle, presidentti John F. Kennedylle, soulkuningatar Aretha Franklinille ja taloustieteilijä John Kenneth Galbraithille.

Trump aikoo myöntää mitalin Woodsille lähiaikoina Valkoisessa talossa.

Trumpin ilmoitus herätti sosiaalisessa mediassa voimakkaista tunteita. 15-kertaisen major-voittajan Woodsin näytöt urheilumaailmassa ovat kiistattomat, mutta golffarin yksityiselämässä on riittänyt myrskyjä.

Woodsin vaikeudet alkoivat vuonna 2009, kun huhut hänen syrjähypyistään nousivat julkisuuteen. Woods myönsi kuuluisassa lehdistötilaisuudessaan pettäneen silloista vaimoaan - ruotsalaista Elin Nordegrenia - lukuisten naisten kanssa.

Uskottomuusskandaali, vammat ja niitä seurannut päihdekierre vaikuttivat jo päättäneen Woodsin matkan ammattilaiskentillä. Harva olisi uskonut, että yhdysvaltalaisurheilija juhlisi sunnuntaina ensimmäistä Mastersin voittoaan 14 vuoteen.

Trumpin ilmoitukselle löytyy tukijoita, mutta kriitikot kokevat, ettei Woods ansaitse kunnianosoitusta yksityiselämässään tekemiensä virheiden takia. Iso osa oli myös sitä mieltä, että mitali pitäisi myöntää golffaria merkityksellisemmille henkilöille.

-?Olemme keskellä kansallista kriisiä, ja annat golfkaverillesi vapaudenmitalin? yksi Twitterin käyttäjä kommentoi Trumpin ilmoitusta.

-?Ajatteletteko oikeasti, ettei Presidentin vapaudenmitalia ansaitsisi joku muu kuin GOLFFARI? Mitä hän on tehnyt Yhdysvaltojen hyväksi? Sotilaat, opettajat, poliisit, nälkiintyneitä ruokkivat ihmiset - he kaikki ansaitsevat tämän enemmän, toinen keskusteluun liittynyt kirjoitti.
Ilta Sanoma
16. huhtikuuta 2019 2:36:43 Categories: Golf Ilta Sanoma Mirror

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.