Ilta Sanoma

Julkaistu:

sm-liiga
IFK:ssa SM-kultaa 2011 voittanut Lennart Petrell joutuu pronssipeliin kolmatta kertaa putkeen.
HIFK pelasi kolmatta kertaa peräkkäin SM-liigan välierissä.

Kolmatta kertaa peräkkäin sen kohtalona on myös pelata kiistellyssä pronssiottelussa.

IFK hävisi maanantaina kotonaan Kärpille 0-3, ja oululaiset veivät välieräsarjan voitoin 4-2.

Kevään peleissä kauden parasta kiekkoaan pelannut Lennart Petrell, 35, saapui kertomaan tuntojaan lehdistölle noin 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen.

Hänellä oli yhä yllään punainen pelipaita, jonka rintaa komistaa kapteenin C-tunnus.

-?Kun tarvittiin sarjan paras peli, sitä ei tullut. Emme pelanneet kuitenkaan huonosti. Kärpät pelasi hyvin, varsinkin ensimmäisessä erässä. Aloimme sitten saada vähän hallintaa, mutta Kärpät pelasi tylyn vieraspelin ja marssi finaaliin, Petrell sanoi herkistyneenä.

-?Kärpät oli tosi paljon tehokkaampi maalinteossa, Petrell sai summatuksi sarjasta.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehui Kärppien pelanneen parhaan ottelunsa välieräsarjassa.

-?He pääsivät johtoasemaan ja pelasivat sitten tosi tylysti tukkien keskialueen. Emme päässeet samanlaiseen riistopelaamiseen kuin aikaisemmissa peleissä, Pikkarainen sanoi.

Sarjan kaikki aiemmat ottelut päättyivät kotivoittoihin.

-?Kärppien voittamisen kulttuuri näkyi etenkin Oulun peleissä. He olivat aikamoisessa sillassa mutta osasivat kaivaa tuloksen. Se on kulttuuria, jonka takia siellä on katto täynnä mestaruusviirejä. Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä ovat sen symboleja, ja "Mamba" (valmentaja Mikko Manner) on tehnyt hienoa työtä.


HIFK hävisi Oulussa kahdesti jatkoerässä. Ensimmäisessä ottelussa se menetti johtoaseman viime minuuteilla ja jatkoerässä Kärpät pääsi ratkomaan kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä. Lauantaina IFK:n alivoimanelikko antoi Kärpille halvalla mahdollisuuden eittämättä tyylikkääseen voitto-osumaan.

-?Se on ihan totta, että niistä Oulun peleistä jäi jossiteltavaa, Pikkarainen sanoi.

Ratkaisupelissä HIFK ei saanut käyntiin oikeastaan edes kunnon kiriä. Kärpät puolusti vahvasti, ja loppua kohden näytti siltä, ettei IFK:lla ollut hirveästi enää uskoakaan, ymmärrettävästi, jäljellä.

-?Olimme pelanneet pitkään maalitta. Siinä olisi tarvittu maali. Se on ihan selvä asia. Toinen joukkue saa buustia, kun pystyy kerta toisensa jälkeen selvittämään tilanteet eikä tarvitse kuin pelata kellosta aikaa pois. He ovat vuosien varrella päässeet aika paljon harjoittelemaan johtoasemassa pelaamista.

HIFK kohtaa perjantaina pronssiottelussa Tapparan. Kevään 2016 finaalijoukkueet kohtaavat Tampereella.

-?Käsitellään tämä pettymys ensin. Parin nukutun yön jälkeen intohimo sitä peliä kohtaan varmasti löytyy.

Finaalit käyntiin lauantaina

Loppuottelut alkavat puolestaan lauantaina Oulussa. Kärpät saa vastaansa HPK:n, joka katkaisi Tapparan kuusivuotisen finaaliputken.

Kärppien Manner odotti finaalisarjaa innolla.

-?HPK on upea joukkue ja Pennasen Antti (HPK:n valmentaja) mahtava valmentaja. Hän on erinomainen pelaajien ja joukkueen pelin kehittäjä. Heidän pelaaminen on ollut aivan loistavaa, kylmänviileää ja toisteista. Mahtava sarja tulossa.
Ilta Sanoma
16. huhtikuuta 2019 2:08:39 Categories: Gamereactor Ilta Sanoma SM-liiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.