Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kaksi ottelua kun HJK ja FC Inter sekä IFK Mariehamn ja Ilves iskevät yhteen. IS kokosi otteluista kolme olennaista pointtia.

Pääseekö HJK uudelleen karkuun?

Perjantaina FC Hongan voittanut RoPS on tällä hetkellä ainoa joukkue, joka pystyy käytännössä uhkaamaan HJK:n mestaruutta. Rovaniemeläiset nousivat voittonsa ansiosta neljän pisteen päähän Klubista, mutta Napapiirin miehillä on kaksi ottelua enemmän pelattuna. HJK:lla on siis sunnuntai-iltana maukas paikka venyttää sarjajohtoaan, kun FC Inter saapuu kylään.

Inter on siitä tylsässä tilanteessa, että mitaleille joukkueella ei ole saumaa. Toisaalta putoamispeikkokaan ei joukkuetta uhkaa, joten loppukaudessa on hieman pelailun makua. Benjamin Källmanin siirtyminen Skotlantiin jätti ison aukon turkulaisten hyökkäyspäähän, joten jotain spesiaalia valmentaja John Allen joutuu HJK:n kaatamiseksi miettimään.

Cupin finaalista Inter voi ammentaa voimaa, sillä siinä se onnistui HJK:n näiden kotikentällään tällä kaudella kaatamaan.

Maarianhaminassa uusinta keskiviikolta

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtaavat IFK Mariehamn ja Ilves. Tämä kamppailu alkaa vasta kello 19, eli puoli tuntia HJK-FC Interin jälkeen. Kyseessä on jo toinen kerta, kun ahvenanmaalaiset ja tamperelaiset kohtaavat tällä viikolla.

Keskiviikon ottelussa Tampereen Tammelassa edettiin ilman maaleja tauolle, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Ensin Ilari Mettälä osui Ilvekselle, mutta sen jälkeen IFK Mariehamnin Simon Silverholt nousi esiin kahdella onnistumisellaan. Makea 2-1 -vierasvoitto toi takuulla itseluottamusta putoamistaistoon juuttuneelle maarianhaminalaisjoukkueelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilveksen miehistötilanne

Ilves on operoinut pitkin kautta todella nuorella joukkueella, mutta on silti pystynyt venymään illasta toiseen. Keskiviikko kuitenkin näytti, että rajat alkavat vähitellen tulla vastaan. Kolhuja tuli useammalle pelaajalle, joten joukkueen keski-ikä pudonnee entisestään.

Tiukka kysymys kuuluukin, miten nuoret pelaajat jaksavat kovaa kuormitusta? Avainmiehistä Baba Mensah ja Tiemoko Fofana ovat pitkäaikaispotilaita, Mika Hilander ja Tuure Siira ovat sairaina ja Felipe Aspegren toipilaana. Lisäksi Lauri Ala-Myllymäki on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia.
Ilta Sanoma
2. syyskuuta 2018 11:28:00 Categories: Birmingham Mail Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.