Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa kahdeksantena majaileva FC Inter palasi keskiviikkona parin päivän tauon jälkeen harjoituksiin.
Tunnelma Kupittaalla oli energinen, eikä mistään voinut päätellä, että joukkue on tällä hetkellä kauden suurimman kohun keskellä. Palloliitto ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tutkivat parhaillaan, tapahtuiko HJK:ta vastaan pelatussa Veikkausliigan sunnuntaisessa ottelussa jotain epäilyttävää.

Etenkin gambialaisen Abdoulie Mansallyn karmea virhe ottelun lopussa on herättänyt ihmetystä. Mansally purki omalla puolustusalueella pallon suoraan HJK:n Klaussille, joka viimeisteli loppunumerot 3-0.

Se ei suinkaan ollut gambialaisen ainoa emämoka ottelun lopussa. (Katso yllä oleva video)

Mansally ei ollut keskiviikkona mukana Interin harjoituksissa vaan vierailee parhaillaan perheensä luona Yhdysvalloissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Matka oli sovittu jo etukäteen, maalivahti Jere Koponen kertoi Ilta-Sanomille harjoitusten jälkeen.

Koponen pelasi sunnuntaina täydet 90 minuuttia ja todisti lähietäisyydeltä Mansallyn virhettä. Maalivahti kävi kuumana epäilyjä herättäneen tilanteen jälkeen.

-?Olihan se aika harvinaislaatuinen virhe, mutta onhan tuollaisia ennenkin nähty. Kävin enemmän kuumana siitä, että pelasimme muutenkin huonosti ja annoimme HJK:lle vielä sen 3-0-maalin, Koponen sanoi.


Joukkue sai tietää tutkinnasta maanantaina median kautta. Kukaan Palloliitosta tai SUEKista ei ollut ennen sitä ollut yhteydessä seuraan.

-?Olihan se aika shokki, että delegaatio on nähnyt syyn ottelun tutkimiseen. Se on tosi vakava asia, ja se otettiin myös joukkueessa vakavasti vastaan. Tämä ei ole hyvä juttu seuralle, sarjalle eikä suomalaiselle jalkapallolle, Koponen sanoi.

Maalivahti on katsonut pelin ja kyseenalaiset tilanteet. Hän ymmärtää, miksi ottelu on tutkinnan alaisena.

-?On seuran kannalta huono, että tällaisia joudutaan tutkimaan, mutta jos on jotain epäilyttävää, on hyvä, että se tutkitaan ja saadaan kitkettyä pois. Tällä hetkellä ketään ei voi kuitenkaan tuomita.

Koponen myönsi, että Mansally on parempitasoinen pelaaja kuin hänen otteensa HJK:ta vastaan antavat ymmärtää. Puolustajalla on joukkueen täysi tuki.

-?Kaikkien pelaajien taso heittelee välillä. Haluamme uskoa, että hän on syytön, kunnes toisin todistetaan. Hän on joukkueen jäsen, ja tuemme häntä.

-?Käsityksemme mukaan tällä hetkellä tutkitaan sitä, oliko ottelussa jotain vikaa eikä sitä, onko yksittäinen pelaaja tehnyt jotain.

Koponen on harmissaan, että vilppiepäily on liitetty niin vahvasti yhteen pelaajaan.

-?Häneen on lyöty aika vahva leima jo tähän mennessä. Se ei ole hyvä asia, jos hän ei ole syyllistynyt mihinkään, hän sanoi.

Klo 19.18: Korjattu Mansallyn olevan gambialainen, ei ghanalainen.
Ilta Sanoma
5. syyskuuta 2018 21:47:28 Categories: Ilta Sanoma Sky Sports Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.