MTV

Syytteet traktorimurhasta kaatuivat oikeudessa - mies jyräsi vihamiehensä maatalouskoneella

MTV - logo MTV 27/02/2019 15:17:38 Ville Eklund
© Ari KettunenMediahub

Murhasyytteet Pudasjärven traktorikuolemasta kaatuivat oikeudessa. Kyseessä oli tapaus, jossa traktoria ajanut mies ajoi vastaan pyöräilleen miehen yli. Miesten välillä oli ollut vuosia erimielisyyksiä.

Tapaus sattui kapella soratiellä. Mies oli ajamassa traktorilla tietä, kun häntä vastaan tuli pyörällä toinen mies.

Traktorikuskin mukaan pyöräilijä oli ajanut mutkittelevasti ja yllättävän ajoliikkeen vuoksi päätynyt traktorin eteen törmäten sen kauhaan.

Vakavat vammat tappoivat

Mies kuoli kasvojen ja kallon luiden murtumiin, pirstaloitumiseen ja aivoruhjeisiin. Vammat aiehtuivat traktorin etukuormaajasta ja sen kauhasta sen kulkiessa miehen yli.

Lue myös: Miehen syytettiin murskanneen miehen pään traktorin kauhalla tahallisesti.

- Käräjäoikeus toteaa, että mikäli vastaaja olisi tahallisesti pyrkinyt aiheuttamaan asianomistajalle vammoja traktorin etukauhalla ruhjomalla, asianomistajan vammat olisivat olleet todettua vakavammat.

Koska asiassa jäi oikeuden mukaan varteenotettava epäily teon tahallisuudesta, ei miestä tuomittu henkirikoksesta. Sen sijaan hänen katsottiin ajaneen tavalla, joka ei ottanut huomioon tien kapeutta ja vastaantulijan ajotapaa. Mies tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies tuomittiin rikoksista 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

27. helmikuuta 2019 17:17:38 Categories: MTV TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.