STT

Trumpin ja Kimin huipputapaaminen alkoi Vietnamissa

STT - logoSTT 27/02/2019 16:12:23 STT
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat Vietnamissa. LEHTIKUVA/AFP © AFP / LehtikuvaYhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat Vietnamissa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat aloittaneet toisen huipputapaamisensa Vietnamissa.

Kaksipäiväisen tapaamisen aluksi Kim sanoi olevansa varma, että tällä kertaa tapaamisessa päästään loistavaan lopputulokseen.

- Teen parhaani että niin tapahtuu, Kim sanoi käteltyään Trumpia Hanoissa.

Myös Trump kertoi odottavansa huipputapaamisesta menestystä.

Trump ja Kim tapasivat ensimmäisen kerran viime vuoden kesällä Singaporessa. Tapaamisen käytännön tulokset jäivät vähäisiksi, ja samoin on pelätty käyvän myös Vietnamissa.

Trump ja Kim neuvottelevat tänään lyhyesti kahden kesken ennen keskusteluja lähimpien avustajien kanssa. Sitten on vuorossa yhteinen illallinen. Pääosa neuvotteluista käydään huomenna.

Etukäteen on arveltu, että tapaamisen päätteeksi saatettaisiin antaa jonkinlainen yhteinen julistus rauhasta. On myös arveltu, että Yhdysvallat ja Pohjois-Korea saattaisivat avata pienet yhteystoimistot toistensa maihin helpottamaan vuoropuhelun jatkamista.

Pohjois-Korean luopumisessa ydinaseista ei sen sijaan ole etukäteen odotettu merkittäviä edistysaskeleita.

27. helmikuuta 2019 18:12:23 Categories: STT Veckans Affärer

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.