MTV

Perustuslakivaliokuntaa luotsaava Lapintie ei halua arvioida, kauanko soten käsittelyssä vielä menee: "Yhdeksältä joka aamu kokoonnutaan"

MTV - logo MTV 11/02/2019 21:08:31 MTV UUTISET-STT
Perustuslakivaliokunta kokoontui ylimääräiseen SOTE-kokoukseen puheenjohtaja Annika Lapintien johdolla eduskunnassa. © Martti KainulainenLehtikuvaPerustuslakivaliokunta kokoontui ylimääräiseen SOTE-kokoukseen puheenjohtaja Annika Lapintien johdolla eduskunnassa.

Yhä on epäselvää, milloin tärkeä perustuslakilausunto sote- ja maakuntauudistuksesta saadaan valmiiksi. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) ei halunnut arvioida asiaa maanantain maratonkokouksen jälkeen.

- Ilmoitamme kyllä varmasti sitten, kun ratkaisuja tulee. Ei tullut vielä, Lapintie kertoi STT:lle maanantai-iltana.

Lapintie poistui kahdeksan tuntia kestäneestä kokouksesta sivuovesta antamatta kommentteja valiokunnan ovella odotelleelle medialle. STT tavoitti hänet illalla puhelimitse.

Vielä viime viikolla perustusvaliokunnasta arvioitiin, että sote-lausunto voitaisiin saada pakettiin maanantaina. Näin ei kuitenkaan käynyt.

- Asia on iso ja laaja, Lapintie perusteli tilannetta kokouksen jälkeen maanantaina.

Perustuslakivaliokunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina aamuyhdeksältä. Soten lisäksi asialistalla on aamupäivällä muihin lakiesityksiin liittyviä asiantuntijakuulemisia. Valiokunnalla on aikaa kokoustaa kello 14 alkavaan täysistuntoon asti, koska istunnon aikana valiokunnat eivät työskentele.

Kokousaikoja päivittäin

Sote-uudistus on kompastellut useaan otteeseen perustuslaillisiin ongelmiin. Vielä on epäselvää, miten laajoja muutoksia perustuslakivaliokunta tällä kertaa haluaa sote-esityksiin.

Nähtäväksi jää, valmistuvatko perustuslakilausunnot tiistainakaan. Perustuslakivaliokunnalla on kokouksia perjantaihin asti joka aamu yhdeksältä. Tiistain lisäksi ainakin keskiviikkona ja perjantaina valiokunnan asialistalla on kuitenkin myös muiden lakien asiantuntijakuulemisia, joten soteen ei ole varattu kaikkea kokousaikaa.

Ylimääräisiä kokouksia esimerkiksi iltoihin ei ole Lapintien mukaan kaavailtu.

- Yhdeksältä joka aamu kokoonnutaan. Ei ole ainakaan tässä vaiheessa muita aikeita, Lapintie sanoi STT:lle maanantaina.

Sote- ja maakuntauudistuksen läpivientiin ei ole enää liiaksi aikaa, sillä eduskuntavaalit pidetään kahden kuukauden päästä huhtikuun puolivälissä. Eduskunnan istuntokauden on tarkoitus päättyä noin kuukauden päästä maaliskuun puolivälissä.

Perustuslakilinjaukset etenevät valmistuttuaan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan jatkokäsittelyyn. 

11. helmikuuta 2019 23:08:31 Categories: MTV RTBF info - economie

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.