Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

Jälleen yksi Bachelor etsii rakkautta tv:ssä, ja halukkaita suomenruotsalaisen palomihen kainaloon oli useita satoja. Mutta miksi, ihmettelee Ilta-Sanomien toimittaja Wilma Ruohisto.
Bachelor Suomi -ohjelman uuden tuotantokauden naisehdokkaat julkistettiin tänään. Mukaan mahtuu niin Miss Helsinki -finalistia, hiihdon SM-voittajaa kuin filosofian tohtoriakin.

Näitä kaikkia 17 naista yhdistää se, että he ovat vapaaehtoisesti ilmoittaneet itsensä kilpailemaan heille entuudestaan täysin tuntemattoman miehen huomiosta tv:ssä.

Ja jos yllä oleva virke ei kuulosta omituiselta ensimmäisellä kerralla, toistetaan se. 17 pari-kolmekymppistä naista kilpailee heille täysin tuntemattoman miehen huomiosta. Tv:ssä.


Bachelor, myös Unelmien poikamiehenä tunnettu ohjelma on jo vanha juttu. Naiset ovat kilpailleet rakkaudesta nykyisellä kaavalla ensimmäisen kerran Suomessa jo yli kymmenen vuotta sitten. Ohjelmasta ollaan nähty myös mukailevia versioita, kuten Miljonääri-Jussi, jossa naiset tavoittelevat upporikasta Jussia. Paitsi, että Jussi oli Ville, eikä edes rikas. Jos et muista, voit varmaankin arvata, kuinka siinä kävi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäinen Bachelorette Suomeen saatiin viime vuonna. Jenny Helenius vei miehiä Turkkiin ja valitsi suosikkinsa. Ero tuli kahden viikon kuluttua valinnasta, mutta ei se mitään. Edistyksellistä!

Paitsi, että ei.


Siinä missä Bachelor pidettiin salassa viime hetkiin asti jopa kilpailijaehdokkailta itseltään, Suomen Bachelorettea mainostettiin potrettikavalkadin, tittelin ja luonnekuvuaksen kera. Jenny antoi lukuisia haastatteluja jo ennen ohjelman pressipäivää. Jenny oli myös jo valmiiksi julkisuudesta, tai siis aikaisemmalta Bachelor-kaudelta tuttu - jottei varmasti jäisi epäselväksi, millainen morsian tässä on tarjottimella.

Palomiehenä työskentelevä Bachelor puettiin palomiehen haalareihin, mutta Bachelorettea kuvattiin lähinnä erilaisissa hempeissä mekkoasioissa. Missä olivat kuvat toimistopäällikkönä työskentelevästä Jennystä läppärin takana poolopaidassa?


Onko niin, että naisia löytyy jonoksi asti, koska eihän kenenkään unelmien poikamies voisi olla aivan sysiruma tai ihan köyhä, vaikka hänestä ei tietäisi edes etunimeä? Sekä Bachelor- että Bacheloretten käsikirjoittaja ja casting-vastaava Nonna Tähtinen kertoo, että totuus kuitenkaan ei ole aivan näin yksinkertainen.

-?Oli Jennyn oma toive tulla julkisuuteen hänenä itsenään, jotta miehet tietäisivät, ettei siellä taustalla ole mitään bikinibeibeä, Tähtinen kertoo lisäten, että Bachelorit ovat sen sijaan halunneet pysyä mystisinä.

Tähtisen mukaan kokeilu oli hyvin onnistunut, sillä miehiä haki mukaan yli sata. Se ei ole silti mitään verrattuna naishakijoiden määrään, joita tulee casting-vastaavan mukaan useita satoja.

-?Naiset tietävät paremmin, mihin ovat lähtemässä. He ovat yleisesti paremmin perillä deittiohjelmista ja hakevat myös hanakammin mukaan, hän analysoi.

Samasta ilmiöstä on puhuttu myös muun muassa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Miehet ovat Tähtisen mukaan varovaisempia ja skeptisempiä. Ehkä tästä voi päätellä Jennyn pelänneen, että ohjelmaan valitut miehet olisivat pettyneet näkemäänsä perinteisen piilottelun jälkeen.

Se kuulostaa jotenkin karulta, joten mietitään ennemmin sitä, miksi kukaan etsisi rakkautta tv:stä?

Ehkä siksi, että tosi-tv-julkisuus on nykyajan someyhteiskunnassa varsin käypää valuuttaa.

Mitä mieltä sinä olet? Heitä mielipiteesi kommenttikenttään!
Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.