Ilta Sanoma

Julkaistu:

Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas kertoo erikoisesta tilanteesta rahanvaihdossa.
Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas päätyi melkoiseen kuulusteluun yritettyään vaihtaa pienen summan ulkomaan valuuttaa.

-?Vaihdoin 50 eurolla ulkomaan valuuttaa. Maksoin omalla pankkikortilla. Melkoinen kuulustelu. Selvisi, että olen poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö, vaikka en lain mukaan saa kuulua poliittiseen puolueeseen, hän kertoo Twitterissä.

https://twitter.com/MarkkuMyl/status/1094591772917932032

Lue lisää: Tietosuojavaltuutettu aikoo selvittää pankkien utelut

Ilta-Sanomat kysyi kenraalimajuri Markku Myllykankaalta, mistä oikein oli kyse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Taustalla on erikoinen ristiriita. Rikoslaki rajoittaa sotilaiden poliittisia oikeuksia luvattoman poliittisen toiminnan kiellolla. Toisaalta kysymyksellä poliittisesti merkittävästä henkilöstä taistellaan rahanpesua vastaan, kenraalimajuri Markku Myllykangas kertoo Ilta-Sanomille.

-?Miten voin olla poliittisesti merkittävä henkilö, jos en saa kuulua puolueeseen, hän pohtii.

Suomessa puolustusvoimien epäpoliittisuus lienee tiedossa ja maanpuolustusta arvostetaan. Tämä kai tuli selväksi jo viime sotien aikaan?

-?Minunkin isäni on veteraani. Nykymalli sopii kyllä minulle, hän sanoo.

Onnistuiko rahanvaihto silti?

-?Kyllä rahanvaihto onnistui hyvin. Kesti vain kauan ja jono takana kasvoi. Itse rahanvaihtotilanne ei ollut millään tavoin nöyryyttävä, vaan virkailija käyttäytyi hyvin kohteliaasti, Myllykangas sanoo.

Hän korostaa, ettei hän hae twiitillään suinkaan muutosta eikä kannata edelleenkään sotilaiden osallistumista puoluepolitiikkaan.

Saksassa sotilas voi olla ehdolla parlamenttiin

Keski-Euroopan maissa sotilaat kuuluvat usein puolueisiin. Heidän oikeuttaan tähän perustellaan jokaiselle ihmiselle kuuluvilla perusoikeuksilla.

Saksassa sotilas voi hakeutua parlamenttiin, kunnanvaltuustoon tai vaikka kaupunginjohtajaksi. Valituksi tulleen on päätettävä, ottaako hän tehtävän vastaan ja eroaa aktiivipalveluksesta. Näin kertoi Saksan Suomen-puolustusasiamies, everstiluutnantti Konstantin Bellini Ruotuväki-lehdessä.
Ilta Sanoma
11. helmikuuta 2019 22:40:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa RTBF info - societe

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.