Autotoday

Näin sähköauton langaton lataus ja automaattinen pysäköinti voi toimia tulevaisuudessa

Autotoday - logo Autotoday 11/02/2019 17:18:41 Clas von Bell
© Toimittanut Nettoday Oy

Hyundai Motor Company ja Kia Motors Corporation ovat esitelleet järjestelmän sähköautojen langattomaan lataukseen ja automaattiseen pysäköintiin.

Järjestelmä helpottaa sähköautoilua, jonka ongelmaksi muodostuu autokannan kasvaessa latauspisteiden ja pysäköintipaikkojen riittämättömyys.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Järjestelmä pystyy siirtämään latausta tarvitsevat ajoneuvot latauspisteille ja käynnistämään latauksen automaattisesti. Lisäksi se osaa itsenäisesti siirtää täyteen ladatut ajoneuvot pois latauspisteiltä ja vapauttaa näin tilaa seuraaville.

Kun kuljettaja antaa älypuhelimella käskyn autolle, se siirtyy automaattisesti vapaana olevalle langattomalle latauspisteelle.

Latauksen valmistuttua auto väistyy itsenäisesti latauspisteeltä, jotta lataukseen pääsyä jonottavat autot pääsevät aloittamaan latauksen.

Auto etsii vapaan pysäköintiruudun AVPS (Automated Valet Parking System) -toiminnon avulla ja jää ruutuun odottamaan kuljettajan käskyjä. Kuljettajan kutsuessa autoa kännykällään se siirtyy automaattisesti tämän luokse.

Koko automatisoitu prosessi perustuu jatkuvaan tiedonvälitykseen sähköauton, pysäköintitilan, latausjärjestelmän ja kuljettajan välillä.

Pysäköintialue tai -halli välittää tietoa vapaiden ruutujen ja latauspisteiden sijainnista, ja latausjärjestelmä päivittää tiedon akun varausasteesta reaaliajassa.

Hyundai ja Kia harkitsevat uuden lataus- ja pysäköintiteknologian kaupallistamista esitellessään tason 4 autonomisen ajoneuvon arviolta vuonna 2025.

Lisäksi Hyundai ja Kia suunnittelevat autonomisen ajamisen toteuttamista useissa älyteknologiaan panostavissa kaupungeissa vuodesta 2021 alkaen.

Yhtiöiden tavoitteena on esitellä täysin itsenäisesti liikkuvia ajoneuvoja vuoteen 2030 mennessä.

11. helmikuuta 2019 19:18:41 Categories: Autotoday Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Ulkomaat Ilta Sanoma - Uutiset

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.