Makuja

Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla

Makuja - logo Makuja Makuja - Finland

© MTV3

Ainesosat

  • Neljälle-viidelle
  • Taikina:
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 1 dl kylmää vettä
  • Täyte:
  • 2 pkt parsakaalia à 250 g
  • 2 keltasipulia
  • 200 g pekonia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
  • Ryöppää parsakaalit kevyesti suolatussa vedessä lähes pehmeiksi, valuta. Hienonna sipuli ja pekoni ja paista niitä pannussa kunnes sipuli on saanut väriä.
  • Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Painele taikina reunoille ja pistele pohja haarukalla. Lisää vuokaan parsakaali ja sipuli-pekonipaistos. Vatkaa munat, kerma ja juustoraaste, mausta kevyesti. Kaada seos piirakkaan. Ota taikinasta taikinapyörällä kaistaleita ja asettele ne piirakalle. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa n. 30 minuuttia.

Kuvat

© MTV3

9. syyskuuta 2018 19:46:59 Categories: Makuja TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.