NHL Suomi

Vegas-pomo linjaa Golden Knightsin tulevaisuutta: "Keskitymme siihen."

NHL Suomi - logo NHL Suomi 10/01/2019 15:50:01 Toimitus
© Tiedotekuva

Vegas Golden Knights yllätti viime kaudella kaikki urheilun ystävät raivaamalla tiensä ensimmäisenä "oikeana" laajennusjoukkueena heti avauskaudellaan Stanley Cupin finaaleihin.

Joukkueen paljon kiitosta saanut GM George McPhee avasi Las Vegas Sunin tuoreessa haastattelussa seuransa strategisia suuntaviivoja, joihin kuuluu miehen sanojen mukaan edelleen pitkäjänteinen työnteko.

- Mikään seuran filosofiassa ei ole muuttunut (avauskauden menestyksen myötä). Keskitymme jatkossakin omien pelaajiemme kehittämiseen ja siihen, että heillä on kaikki tarvitsemansa työkalut siihen. Kaikki lähtee pelaajista - he ovat niitä, jotka raatavat puolestamme kentälle, McPhee avaa.

Kysymykseen jatkosopimusneuvottelujen, kuten viimeistä sopimuskauttaan pelaavan tähtihyökkääjä William Karlssonin tilanteen suhteen miehellä oli selvä vastaus.

- Toimintatapamme on se, ettemme aloita neuvotteluja jatkon suhteen vielä vanhan sopimuksen ollessa käynnissä, GM paljastaa.

McPheellä oli selvä vastaus myös kysyttäessä, aikooko Vegasin seurajohto kiirehtiä menestyksen suhteen nyt, kun alla on jo melkein jättipottiin päättynyt avauskausi.

- Keskitymme siihen, "mitä" teemme, emmekä siihen "milloin". Jos ensimmäinen kohta on kunnossa, silloin meidän ei tarvitse murehtia siitä milloin jokin asia tapahtuu. Jatkamme työskentelyä parhaan mahdollisen joukkueen kasaamiseksi ja katsomme, mihin se meidät vie, seurapomo linjaa varsin pitkäjänteisiä tavoitteitaan.

Kehuja NHL:n johtoportaan suuntaan

Seurapomolta kysyttiin myös, uskooko tämä Vegasin menestyksen luovan ylimääräisiä paineita liigaan parin vuoden päästä liittyvälle Seattlen organisaatiolle.

- Mielestäni NHL suunnitteli säännöt loistavasti antaen laajennusjoukkueelle mahdollisuudet menestyä nopealla aikavälillä. Se oli urheilullisesti oikea päätös. Laajennusjoukkueiden historia eri lajeissa on näyttänyt, ettei monillakaan ole ollut mahdollisuuksia menestykseen ensimmäisen 6-8 vuoden aikana.

- Gary Bettmann ja Bill Daly olivat viisaita tämän suhteen ajatellen, että "meidän täytyy antaa näillä joukkueilla mahdollisuus urheilulliseen menestykseen pitääksemme ne markkinoilla". He halusivat, että myös laajennusjoukkueella on mahdollisuudet menestyä. Toisin sanoen Seattlella on kaikki mahdollisuudet menestyä jopa meitä paremmin.

McPhee toivoo myös Vegasin tulon luovan uutta harrastajapohjaa Vegasin markkina-alueelle. Esimerkiksi reilun parin vuoden takainen NHL:n ykkösvaraus Auston Matthews aloitti oman jääkiekkoharrastuksensa Arizonassa Coyotesin innoittamana. McPhee toivoo Vegasilla olevan saman vaikutuksen alueen nuoriin.

- Se on missiomme. Uskomme vahvasti tulollamme olevan vaikutusta ruohonjuuritason tekemiseen ja siihen, että pojat, tytöt ja myös aikuiset kiinnostuvat lajista. Toivottavasti jonain päivänä joku heistä nousee aina NHL:ään saakka.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Vegas on kauden puolivälissä läntisen konferenssin kakkospaikalla, joten joukkueen sisääntulo taalakaukaloihin on sujunut lähes parhaalla mahdollisella tavalla.

Lähde: Las Vegas Sun

Lue myös: NHL-komissaari Gary Bettman antoi lupauksia Seattlen joukkueelle - kaupungin vanhan seuran nimi ei kuitenkaan mahdollinen?

10. tammikuuta 2019 17:50:01 Categories: Billboard NHL Suomi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.42938 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.