Ilta Sanoma

Julkaistu:

linnan juhlat
Jasper Pääkkönen joutui selittämään itsenäisyyspäivän mielenosoituksia ulkomaalaiselle avopuolisolleen.
Näyttelijätähti Jasper Pääkkönen, 38, saapui itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Alexandra Escatin kanssa.

Edellisvuosien tapaan Helsingissä nähtiin itsenäisyyspäivänä useita mielenosoituksia. Illan aikana keskustassa marssivat uusnatsien Kohti vapautta -marssi, sekä sitä vastustava Helsinki ilman natseja -marssi, sekä kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen 612-soihtukulkue.

Pääkkönen kertoi ISTV:n ja HSTV:n haastattelussa selittäneensä avopuolisolleen tilannetta häpeissään.
  • Voit katsoa Jasper Pääkkösen haastattelun yllä olevalta videolta.

-?Vastaan ihan henkilökohtaisesta näkökulmasta. Avopuolisoni on ulkomaalainen, puoliksi aasialainen ja puoliksi eurooppalainen. Ja kyllä mua suorastaan hävetti kertoa äsken mitä tuolla ulkona kaupungilla tapahtuu, Pääkkönen sanoo suoraan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Hänkin on ulkomaalaisena pitänyt Suomea jonkinlaisena esimerkkitapauksena siitä, että olemme maa, josta kaikki ympäri maailmaa voisivat ottaa mallia. Suomalaisena mua hävetti ihan pohjattoman paljon kertoa äsken, mitä tänään tapahtuu tämän glamourin ja loiston takana, tuolla esiripun takana, Pääkkönen kertoi vakavana.


Pääkkönen kertoo olevansa huolissaan Suomessa ilmenevästä rasismista.

-?Suomalaisena haluaisi ajatella, että me elämme poikkeuksellisen suvaitsevaisessa ja poikkeuksellisen edistyneessä yhteiskunnassa, ja Suomi toimii maailmalle jonkin sortin esimerkkinä lähestulkoon kaikessa sivistykseen liittyvässä. Sitten kun tapahtuu jotain tällaista, niin kyllä se hiljaiseksi vetää, Pääkkönen toteaa.

Pääkkönen on noussut tänä syksynä maailmanmaineeseen Spike Leen Blackkklansman-elokuvan myötä. Blackkklansman kertoo tositapahtumiin perustuen mustasta poliisista, joka soluttautuu osaksi Ku Klux Klan -järjestöä. Pääkkönen näyttelee elokuvassa yhtä järjestön ilkeistä rasisteista.


Pääkkösen mielestä suomalaista ja amerikkalaista rasismia ei kuitenkaan vielä voi verrata keskenään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Suomalainen rasismi taas on nähdäkseni onneksi vielä toivottavasti ääri-ilmiö, jossa suvaitsemattomat yksilöt ilmentää raivoaan, tyytymättömyyttään, jotain suruaan, tällaisten äärimmäisten tunteiden, kuten vihan, kautta. Siellä jonkin verran asuneena voin sanoa, että amerikkalainen rasismin on hämmentävän läsnä jokapäiväisessä elämässä, Pääkkönen kuvailee.
Ilta Sanoma
7. joulukuuta 2018 1:40:06 Categories: FOXSports Ilta Sanoma Linnan juhlat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.