Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto5
Seinäjoen Toto5-rivit rakennellaan maistuvan ideavarman varaan. Peliaika sulkeutuu kello 19.10.

Toto5-1

Suosikki: 1 Rahamies vaikuttaa uran avauksen perusteella normaalia lahjakkaammalta aloittelijalta ja menestysputki on lähellä saada jatkoa, mikäli uran ensimmäinen autolähtö sujuu moitteettomasti. Seinäjoella viisivuotias polki päätöskierroksen 32-kyytiä läpi, mutta joutui lopussa antautumaan Larvan Pramialle. Porissa hevonen polki koko matkan kaukana muiden edellä ja voitti aivan pystyyn. Valmentaja odottelee suojatiltaan hyvissä olosuhteissa 30-tulosta ja sellaisella ohittajat ovat harvassa.

Haastajat: 10 Vilberth ei ole missään nimessä väheksyttävä vastustaja suosikillekaan. Ori on päässyt alku-urallaan kahdesti koko matkan ravia ja voittanut molemmilla kerroilla vaivattoman näköisesti. Jyväskylässä kilpakumppaneiden maalisuoran laukat avittivat hieman tehtävää, mutta ohjastaja Tero Lahtisen rauhallisista ajo-otteista päätellen ne eivät välttämättä ratkaisseet voiton kohtaloa. Kuopiossa ori piti ohitusta yrittäneen lahjakkaan Viesmannin johtopaikalta todella varmasti kurissa. Tauko on luonnollisesti kysymysmerkki, mutta kapasiteettia on rutkasti näihin sarjoihin.

6 Patulaine jahtaa sitkeästi uransa avausvoittoa. Teivossa hevonen kellotteli viimeiset 800 metriä hieman alle 30-kyytiä ja nousi vauhdikkaalla maalisuoralla neljänneksi. Hevosella on hyvä rutiini autolähdöistä, mikä on laskettava tässä porukassa eduksi. Tehtäväkin on suosikkien takana oikein sopiva. 5 Weeti palaa kilparadoille parin vuoden tauolta ja päivän vire on luonnollisesti suuri arvoitus. Ori väläytteli viisivuotiaana kyvykkäitä otteita ja on suosikkien epäonnistuessa yksi mahdollisista pärjääjistä.

Yllättäjät: 4 Yxbacka Bacill on tehnyt positiiviset kilpailut aloitettuaan helmikuussa Teemu Okkolinin valmennuksesta ja tallikommenttien perusteella iskukyky on nousujohteinen. Vauhdit eivät taida riittää ravaavia suosikkeja vastaan, mutta vähintään totokamppailuun ruuna pystyy.

12 Isosalon Innolla on vyöllään hyvä kilpailurutiini ja kunto mukavalla mallilla. Teivossa hevonen jäi johtavan taakse ilman kiritiloja, mutta vaikea sanoa olisiko sijoituksen parantamiseen löytynyt paukkuja. Ruunan laukkaprosentti on hurja 84, joten onnistuminen ei ole kovinkaan todennäköistä tässäkään.

Juoksunkulku: Rahamies pystynee puolustamaan johtopaikan. Vilberth tulee aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 10, 6, 5, 4, 12

Toto5-2

Suosikit: Toinen kohde on äärimmäisen tasainen lähtö. Nostetaan rankingin kärkeen 5 Cheap Thrills, joka kilpailee tauluaan paremmassa vireessä ja ansaitsisi pian jo voitonkin. Viimeksi Seinäjoella rengasrikko pudotti ruunan kärkikuvioista ja tuon startin voi unohtaa. Kuopiossa vastus oli laadukasta 75-tasoa ja Monica Kolppasen suojatti pisteli sisäratajuoksun jälkeen reipasta kyytiä maalilinjan yli. Tällä kertaa vastus on sopivampi ja todennäköinen räväkkä kiihdytys petaisi hyviä kiriasetelmia Santtu Raitalan ajokille.

3 Ove on tulisena kiihdyttäjä todennäköinen keulahevonen lähtöön ja johtaa sopivalla matkavauhdilla pitkään. Porissa hevonen joutui avaamaan paineen alla 11,5-kyytiä johtopaikan puolustaakseen ja joutui taipumaan lopussa niukasti hopealle. Seinäjoella puolestaan viimeinen puolikas oli 11,5-vauhtinen ja selästä iskenyt vastustaja tuikkasi edelle. Jarmo Niemelän valmennettavan suoritusvarmuus on hyvää luokkaa, mutta edellinen voitto on niinkin kaukaa, kuin viime vuoden helmikuulta.

Haastajat: 4 Taigo Blessed irtoaa telineistä lujaa matkaan ja keulat ryövätessään etu siirtyisi Tapani Salojensaaren ajokille. Viimeksi ruuna pisteli sisäratajuoksun jälkeen terävästi perille ja tavoitti loppumetreillä keulassa juossutta Ovea. Jyväskylässä se kierteli rehdisti ulkoratojen kautta lähdön parhaaksi. Kunto on kohdillaan ja juoksun onnistuessa hevonen osallistuu tiukasti voittokamppailuun.

7 Cankus Xport on kapasiteetiltaan lähdön kärkimenijöitä, mutta valmentajan tallikommenttien mukaan ei vielä makeimmillaan kolmen kuukauden tauon jälkeen. Virtava ruuna heittää ulkoakin oman mausteensa alkumatkan soppaan, eikä onnistuneella juoksulla pärjääminenkään ole mahdoton ajatus. 8 Hades on kilpaillut viime ajat hieman kovemmissa tehtävissä ja suorittanut kelpo tasolla niissäkin. Viimeksi Teivossa ruuna eteni hyvin ennen loppukaarteen laukkaansa, mutta tuskinpa siihen silti mitään aivan huippusijoitusta paloi. Vire on kohdillaan, mutta lähtöpaikka on ankea, eikä juoksunkulusta ole mitään takeita.

Yllättäjät: 6 Bastian jatkaa valmentajan tallikommenttien mukaan hyvässä kunnossa ja sillä on nappijuoksulla aina oma yllätyssaumansa näissä sarjoissa. Alustavalla prosentin pelikannatuksella hyvä yllätysmerkki jo pienempiin systeemeihin.

Hyvien lähtöpaikkojen 2 Mr Noon ja 1 Madam's Viggo Boy ovat tasaisessa kunnossa, mutta voitot ovat olleet harvinaista herkkua viime aikoina. Totosija tuntuu molempien kohdalla realistisimmalta tavoitteelta.

Juoksunkulku: Räväkkä avaus. Mr Noon hakee paikkaa sisäradalta, Ove ja Taigo Blessed pyrkivät keulaan ja ulkoa tulee Cankus Xport. Kiihdytys voi venähtää.

Pelijakauma: Ove (35%) on erottunut alustavassa jakaumassa liikaa muista. Bastian (1%) saattaa jäädä aliarvostetuksi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 5, 3, 4, 6
Suuri: 5, 3, 4, 7, 8, 6

Toto5-3

Suosikki: Tammasarjassa 1 Friday Miracle on nappipaikalta selkeä perusmerkki. Tanja Soukan valmennettava oli uran avauksessa Jyväskylässä aivan omaa luokkaansa ja reserveihin saattoi jäädä vielä vaikka kuinka paljon paukkuja. Tuolloin tamma karkasi muulta porukalta jo päätöskierroksen alkaessa ja voitti yli viidenkymmenen metrin erolla seuraaviin. Vastus on tällä kertaa selvästi tiukempi ja jahtaajat ovat pienessä lähdössä nopeasti tuntumassa. Vihjesysteemeissä lähdetään varmistusten tielle.

Haastajat: Pelaajat ovat odottaneet jatkuvasti paljon 4 Shelby Raylta, mutta uran avausvoitto antaa vielä odotuttaa. Kauden avausstartissa Kaustisella tamma komppasi voittajaa 14-vauhtisessa lopetuksessa. Porissa hevonen paikkaili ihan asiallisesti alun laukkaansa, mutta sijoitusten parantelu oli toivotonta keulan lopettaessa kiripuolikkaan 14-kyytiä. Nyt kolmas startti tauolta ja hyvä lähtöpaikka. Ravatessaan vaarallinen.

6 North Sunny voitti tammikuussa Vermossa koko matkan johdon jälkeen, mutta sen jälkeen meno on ollut tasaisempaa. Tamma palasi Turussa radoille pienen tauon jälkeen ja teki heti positiivisen juoksun. Valmentajan mukaan parannuspotentiaalia löytyy, eikä hevonen ole onnistuneella reissulla ulkona voittokamppailustakaan. 5 Paris Håll on tehnyt tasaisen varmaa työtä kaikkiin startteihin, mutta viimeinen terävyys on vielä uupunut. Yksi mahdollisista pärjääjistä sekin, jos suosikki epäonnistuu.

Yllättäjä: 3 Madickens Lady palaa starttiviivalle parin kuukauden paussilta ja voitto saattaa olla vielä tässä kohtaa liikaa vaadittu. 2 Joy Ring tulee hyväkuntoisesta Kimmo Taipaleen valmennustallista ja juoksee kolmannen starttinsa tauon jälkeen. Viime esitysten perusteella voitto yllättäisi. 7 Clover Meadow on nakutellut tasaisesti terävimmän kärjen tuntumaan ja samanlainen sijoitus olisi tässäkin hyvä onnistuminen.

Juoksunkulku: Friday Miracle lähtee vetämään joukkoa. Toiselle radalle ei välttämättä ole alkumatkasta tunkua, jolloin avauskierros mennään melko rauhassa. Tempo kiristyy kirikierrokselle lähdettäessä.

Pelijakauma: Shelby Ray (16%) on kiinnostavin merkki.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 4, 6, 5
Suuri: 1, 4, 6, 5

Toto5-4

Suosikki/varma: 16 Conny Sisu on löytänyt kovien viime tehtävien jälkeen oikein sopivaan sarjaan ja ori luotetaan vihjesysteemeissä rohkeasti varmaksi asti. Viimeksi Vermossa hevonen jäi Arctic Loverin voittamassa lähdössä kaikki tallella pussiin ja olisi ilman muuta menestynyt tilojen avautuessa. Seinäjoella se puolestaan laukkasi loppukaarteessa todennäköisen voittonsa oltuaan vielä täysin ajamaton keulahevosen ulkopuolella. Sari Orreveteläisen suojatilta löytyy näyttöjä huomattavasti tätä kovemmistakin lähdöistä, joten kapasiteetin pitäisi riittää pitkälle hankalista lähtöasetelmista huolimatta ja sopivalla selkäjuoksulla ori voi olla tässä mahdoton pideltävä. Alustava pelikannatus on huippukiinnostava.

Haastajat: 13 Troopers esitteli Kaustisen 75-lähdössä jykevää nousuvirettä kirimällä päätösringin neljännestä ulkoa 11,8-kyytiä ja paranteli kakkoseksi vain Just A Flirtille häviten. Vire tuskin on ainakaan laskussa kolmanteen starttiin tauon jälkeen, mutta tehtävä on tällä kertaa rahallisesti aika epäsopiva ja samalta paalulta kiihdyttää matkaan muutamia oikein kovissa liemissä keitettyjä kilpakumppaneita. Hevonen on toki kyvyiltään niin hyvä, että sopivalla juoksulla kaikki on tässäkin mahdollista.

Paalun 5 Cape's Captain voi onnistuneella vauhdinjaolla tehdä takahevosten elämästä hankalaa. Ruuna jatkoi Kaustisella hyviä juoksujaan, vaikka orastava voittoputki katkesikin. Seinäjoella ja Jyväskylässä ruuna nappasi oikein helpot keulavoitot, toki huomattavasti tätä helpommissa porukoissa. Pakomatkan onnistuminen riippuu tällä kertaa pitkälti siitä, kuinka pitkäksi toisen radan letka muodostuu ja millaiset asemat pitkän takamatkan hevoset siellä saavat.

15 Por Nie Rock on peruskapasiteetiltaan todella kova hevonen tähän porukkaan, mutta valmentaja varoittelee turhan pitkäksi venähtäneestä starttivälistä ja tarkan juoksun vaativa hevonen tarvitsee näistä asemista paljon tuuria juoksunkulun suhteen. Ruuna pystyisi nappionnistumisella voittamaankin tällaisen lähdön.

Yllättäjät: 14 The Swede kilpailee tauluaan paremmassa iskussa ja onnistuu kohta jossain. Seinäjoella ruuna pisteli todella vahvasti loppua ja oli heti maalipaalun jälkeen jo voittajan edellä. 3 Feeling Classy oli Seinäjoella huomattavasti edellisstartteja pirteämpi ja voi lyhyellä starttivälillä edelleen parantaa. 2 Attention O.P. on menossa oikeaan suuntaan ohdakkeisen alun jälkeen. Volttilähtö tuo suuren haasteen ja tehtävä tuntuu ehjälläkin suorituksella hieman turhan kovalta.

Juoksunkulku: Cape's Captain hakee alkumatkasta johtopaikan ja lähtee vetämään tasaista vauhtia. Takahevoset parantelevat hyvissä ajoin Troopersin tai Conny Sisun johdolla.

Pelijakauma: Conny Sisu (13%) on alustavassa jakaumassa erittäin maistuva merkki.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 16
Suuri: 16

Toto5-5

Suosikki: 3 Eräsmies sai Kaustiselta ansaitun onnistumisen, eikä tuo ykkönen tule jäämään kauden viimeiseksi. Ori avasi voltista omaa vauhtiaan johtoon ja pudotti rinnalla kompanneen Helkan Urhon 27-vauhtisella päätösringillä vakuuttavasti kyydistä. Lyhyemmällä starttivälillä vire voi edelleen terävöityä ja keulaan päästessään Tommi Ala-Nikkolan suojatti olisi tosi vaikeasti lyötävissä. Vastassa on kuitenkin muutamia kyvykkäitä kilpakumppaneita ja johtopaikka ei ole tällä kertaa aivan selviö, joten suosikki varmistetaan jo pienemmässä systeemissä.

Haastajat: 1 Pete Pointti ei kalpene kapasiteettinsa puolesta kenellekään tässä lähdössä ja valmentaja on tallikommenteissa verrattain luottavainen suojattinsa iskukyvyn suhteen pitkästä tauosta huolimatta. Koelähdössä ori polki päätösringin 29-vauhtia läpi ja kiritti huomattavasti enemmän ansainnutta Myllyn Valttia loppuun asti. Valmentaja odottelee laiskan hevosen parantavan kilpailuvauhtinen suoritus allaan ja aikoo ajaa startin onnistuessa suoraviivaisella taktiikalla. Hyvänä päivänä tie voi kaartaa heti voittajaesittelyyn.

8 Asfalttisoturi lukeutui pelihevosiin jo viimeksi Eräsmiehen voittamassa lähdössä, mutta pilasi peli pilaantui kirikierroksen kahteen laukkaan. Suoritukset ovat olleet positiivisia kauden jokaisessa neljään kilpailuun ja vaikea nähdä vireen olevan ainakaan laskemaan päin. Haastaa onnistuessaan paalun suosikit. 12 Aika-Valtti kilpaili viime vuoden alkupuolella aivan tolkuttomassa vireessä ja voitti kahdeksan laukatonta juoksua putkeen. Loppukausi sujui ilman täysosumia, mutta ainakin osasyy siihen lienee nopeasti kohonneet sarjat. Viimeksi ori osoitti selvää nousuvirettä, vaikka pilasi laukkaan lopun tototaistossa. Suosikkien takana porukka näyttää sopivalta.

Yllättäjät: 11 Marin Tase kilpailee elämänsä kunnossa, mutta pitkältä pakilta juoksunkulku menee tosi vaikeaksi. Totosija olisi näistä asemista hyvä onnistuminen. 4 Larvan Lempi avasi kauden voitolla sopivassa porukassa. Tällä kertaa suosikit tuntuvat liian kovilta.

Juoksunkulku: Pete Pointti ja Eräsmies käyvät kamppailun johtopaikasta, jossa Eräsmies on suosikki ottamaan vetotyöt haltuunsa.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Asfalttisoturi (7%) ja Aika-Valtti (6%) saattavat jäädä hyviksi yllätysmerkeiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1, 8, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 1
Toto5-2: 5, 3, 4, 6
Toto5-3: 1, 4, 6, 5
Toto5-4: 16
Toto5-5: 3, 1
Hinta: 3,20 ?

Tästä kupongille:


Suuri
Toto5-1: 1, 10, 6, 5, 4, 12
Toto5-2: 5, 3, 4, 7, 8, 6
Toto5-3: 1, 4, 6, 5
Toto5-4: 16
Toto5-5: 3, 1, 8, 12
Hinta: 57,60 ?

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Rahamies 46%
10 Vilberth 22%
6 Patulaine 10%
5 Weeti 7%
4 Yxbacka Bacill 5%
12 Isosalon Into 3%
11 Eurobondi 2%
2 See Hoo Amuletti 1%
3 Harjan Halla 1%
8 Liiseriina 1%
7 Tuli Rols 1%
9 Vastavalo 1%

Toto5-2
5 Cheap Thrills 25%
3 Ove 23%
4 Taigo Blessed 16%
7 Cankus Xport 12%
8 Hades 7%
6 Bastian 6%
2 Mr Noon 4%
1 Madam's Viggo Boy 3%
9 Grace Pezzo 1%
10 Forza Sting 1%
12 High Profile 1%
11 Herman Halm 1%

Toto5-3
1 Friday Miracle 36%
4 Shelby Ray 22%
6 North Sunny 18%
5 Paris Håll 15%
3 Madickens Lady 5%
2 Joy Ring 2%
7 Clover Meadow 2%

Toto5-4
16 Conny Sisu 30%
13 Troopers 20%
5 Cape's Captain 18%
15 Por Nie Rock 10%
14 The Swede 6%
3 Feeling Classy 4%
2 Attention OP 3%
1 Natasha Love 2%
11 Gunvald 2%
8 Mohikaner 1%
9 Make a Dream H.C. 1%
12 Case Closed 1%
10 BWT Bayern 1%
7 Chevy to the Levy 1%

Toto5-5
3 Eräsmies 35%
1 Pete Pointti 26%
8 Asfalttisoturi 13%
12 Aika-Valtti 8%
11 Marin Tase 6%
14 Winsinnatti 2%
4 Larvan Lempi 2%
5 Virin Toivo 1%
6 Tatriina 1%
9 Aarian Hermanni 1%
13 Lumino 1%
15 H.V. Tokka 1%
16 Uusi-Valtsu 1%
10 Taajanvaltti 1%
2 Tripla Hoo 1%

Ilta Sanoma
8. huhtikuuta 2021 12:13:25 Categories: Ilta Sanoma Ravivihjeet

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.