Ilta Sanoma

Julkaistu:

TOTO5
Avauskohteen Baron Box on maistuvin varma Jyväskylän Toto5-peliin.

Toto5-1

Suosikki: 5 Baron Box ei saanut toissa kerralla täyttä mahdollisuutta juostuaan kaukana 7. ulkona. Ohjastaja käänteli viimeisellä takasuoralla sisälle, missä ori tuli voimia tallella maaliin. Viimeksi kirikierroksella oli ongelmia varusteiden kanssa eikä ohjastaja saanut käännettyä Baron Boxia kolmannelle. Tilaa saatuaan hevonen pinkoi pontevasti loppua ja osoitti jatkavansa hyvässä vireessä. Tällä kertaa lähtö on sopivaa tasoa, missä Baron Box pystyy tarvittaessa tekemään pitkänkin kirin kolmannella radalla. Näemme oriissa ainesta jopa Toto5-varmaksi.

Haastajat: 6 Bravo Sencello on hyvä haastaja ja pääsee auton takaa hyvin matkaan, mutta on tauolta ainakin pieni arvoitus. Ohjastaja oli etukäteen varovaisen luottavainen. 4 Ciao Ferrari kiri Lahdessa sisäratajuoksulla hyvin perille ja otti Vermossa maksimit juostuaan 6. sisällä ja myöhemmin 2. ulkoa. Ruuna on hyvällä mallilla ja pääsee auton takaa aivan hyvin liikkeelle. 11 Taigo Blessed kärsii hyvänä avaajana takarivin paikasta. Ruuna voitti Seinäjoella pystyyn keulasta, muttei viimeksi pysynyt lopussa parhaimpien perässä 2. sisältä.

Yllättäjät: 3 Glint Match on hyvä avaaja, joka pääsee alussa asemiin. Vire on viime kisoissa ollut sisäratajuoksuilla tasainen. 8 First Revengen luokka on kova, mutta starttaaminen on ollut viime vuosina sen verran katkonaista, että kärkisija tulisi yllätyksenä. Lähtöpaikkakin on hankala. 10 So Long Suckersiin pätevät samat sanat kuin Glint Matchiin, sillä ruuna on saanut viime kisoissa hyvät juoksut kärjen tuntumassa. Takarivistä ruuna ei pääse käyttämään lähtönopeuttaan ja voiton suhteen tuuriakin pitää olla matkassa.

Pelijakauma: Baron Box (27%) on papereissamme peliprosenttejaan selvempi suosikki.

Juoksunkulku: Radoilta 3,4 ja 6 avataan parhaiten. Bravo Sencello päässee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 9 BWT Eden ei viimeksi pärjännyt kierrettyään kuolemanpaikalle eikä ollut Seinäjoen nelossijassakaan terävimmillään keulasta, mutta näitä ennen hevonen teki mainion juoksun ja ansaitsi voiton. Tällä kertaa tamma starttaa takarivistä, mistä se saa selkäjuoksun. Sellaisella hyvän kapasiteetin omaava menijä pystyy palaamaan voittokantaan.

Haastajat: 5 Lotteria Maracat voitti tammikuussa sekä keulasta että selästä. Viimeksi ruuna matkasi johtavan rinnalla, mistä kolmossija oli asiallinen suoritus. Lotteria Maracatilla on vielä vähän rutiinia ja lähdöt vievät sitä eteenpäin. Viisivuotias on yksi mahdollisista perjantaina. 1 Ice Queen Birdland ei viimeksi yltänyt kuolemanpaikalta parhaimpaansa, mutta Teivon kaltaisella lopetuksella 4. sisältä Ready Cashin jälkeläinen ei ole ulkona. Se on tulosriviään parempi menijä. 12 Easy Lover kukisti Lotteria Maracatin Jyväskylässä 3. ulkoa ja viimeksi ruuna nappasi tyylikkään voiton kuolemanpaikalta. Kunto on erittäin kova ja heikoista asemistakin Easy Lover on pakkomerkkejä. 2 Amiraal Lada ei toissa kerralla yltänyt kärkeen 4. ulkoa, mutta viimeksi ruuna pääsi parempiin asemiin johtavan kantaan ja kiri hyvin loppua. Amiraal Lada kamppaili tiukasti kakkossijasta. Tällä kertaa lähtöasetelmat ovat ruunan puolella.

Yllättäjät: 7 Penelope Dahlia otti Oulussa maksimit 2. sisältä ja teki Kuopiossa sen minkä tehtävissä 6. ulkoa oli. Tamma on revityskamaa yhdessä takarivistä starttaavan 11 Slick Vickin ja uran avausvoittoa hakevan 6 Celeenan kanssa.

Pelijakauma: Lotteria Maracat (57%) on roimasti ylipelattu eikä mahdu kupongeille mukaan. BWT Eden (9%) on loistomerkki samoin kuin Ice Queen Birdland (9%).

Juoksunkulku: Amiraal Lada avaa johtopaikalle ja ajaa siitä tai päästää Lotteria Maracatin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 12, 1, 2
Suuri: 9, 12, 1, 2

Toto5-3

Suosikki: Kolmas kohde vaatii useamman merkin. 4 Tähti-Kulkuri voi ohjastaja-valmentajan mukaan laukata missä tahansa, mutta toissa kerralla ruuna muisti kulkea koko matkan ravia. Se eteni aikaisessa vaiheessa johtopaikalle eikä ykkössija ollut tämän jälkeen uhattuna. Viimeksi Tähti-Kulkuri laukkasi viimeisellä takasuoralla 2. sisältä ja menetti asemansa. Loppua ruuna pinkoi hyvin. Pari starttia tauon jälkeen alle saatuaan ruuna ei ole ainakaan laskuvireessä.

Haastajat: 6 Eivari voitti Jyväskylässä keulasta pystyyn. Mikkelissä se laukkasi alussa ja yritti tämän jälkeen syödä turhan kovaa keittoa kolmannella radalla. Ori taipui pahoin päätöspuolikkaalla. Jyväskylän kaltaisella esityksellä Eivari on mukana taistossa. 11 Villituisku otti Teivossa 2. ulkoa maksimit. Tamma meni startista jonkin verran eteenpäin ja kiri Jyväskylässä johtavan takaa sisäradan ohituskaistaa pitkin positiivisesti. 9 Viimavirta on hyvä menijä lähtöhinsä, mutta tauolta epävarma tamma on arvoitus.

Yllättäjät: 2 Hurjan Lahja otti toissa kerralla maksimisijoituksen 2. ulkoa. Viimeksi tamma lähti hyvin matkaan, mutta laukkasi kiihdytyssuoralla. Toinen hyppy etusuoralla pilasi pelin lopullisesti. Ravilla Hurjan Lahja avaa terävästi ja pystyy johtamaan joukkoa pitkään. 13 Stipori otti toissa kerralla 4. ulkoa viitossijan. Viimeksi ohjastaja tarjosi ajokilleen namujuoksun 2. ulkona, mistä ruuna kiri uran ensimmäiseen voittoon. Pakkia on tällä kertaa sen verran paljon, että voitto tulisi yllätyksenä. Taulujaan paremmat 10 Täpöt ja 12 Torena tulevat seuraavina. Hyvä sijoitus on otettavissa, mutta voitto olisi yllätys.

Pelijakauma: Hurjan Lahja (4%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Hurjan Lahja katsoo ravilla keulat ja lähtee vetämään tasaisen reippaasti. Eivari tulee pakilta aikaisin eteenpäin, mikäli pääsee ravilla matkaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4, 6, 11, 2
Suuri: 4, 6, 11, 2

Toto5-4

Suosikki: Kovalla voittoprosentilla kilpailevat Kimmo Aholan laatutallin hevoset ovat aina vaarallisia eikä 12 Redemption tee poikkeusta vaikka 12-radalta starttaamaan joutuukin. Se runttasi Seinäjoella eleettömästi kärkeen kuolemanpaikalta, muttei ollut viimeksi terävimmillään lopussa johtopaikalta ja joutui päästämään yhden vastustajan edelleen. Tehtävä on nimien puolesta sopivaa tasoa ja pitkä loppusuora suosii takarivistä starttaavaa ruunaa.

Haastajat: 6 Coldspring jäi viimeksi 5. sisälle säkkiin päätöskierroksen alussa. Irti päästyään tamma saavutti pääjoukon vauhdilla ja ehti niukkaan mutta varmaan voittoon. Startti alla Coldspring pystyy parantamaan, mutta kannattaa muistaa, että tamman kohdalla juoksun pitää aina jonkin verran onnistua. 4 Jimpeto Joy on valmentajan mukaan treenannut hyvin ja ruuna menee hyvin hokeilla. Heti ensimmäisessä kisassa ruuna on pelihevosia, kun lähtöpaikkakin on mainio. 11 Vesuvio Wise L. kiri Kuopiossa tilaa saatuaan positiivisesti perille ja viimeksi ori suorastaan lensi maalisuoralla päästyään nakelista sisäradan ohituskaistalle. Nappijuoksulla ori saattaa olla yllättävän korkealla. 9 Bluebird Nash kiri Teivossa tauko huomioioiden erittäin hyvin loppua 5. ulkoa.

Yllättäjät: 2 Inaccessible voitti Teivossa keulasta muttei pystynyt Kaustisella samaan vaan putosi loppusuoralla kahdeksanneksi. 3 Herman Halm lopetti Jyväskylässä aivan positiivisesti 3. sisältä. Se on saanut neljä starttia alle pitkältä paussilta ja kuntokäyrä osoittaa ylöspäin.

Pelijakauma: Redemption (40%) on ansaitusti selvähkö suosikki. Läpivarmaksi ruunaa ei kuitenkaan rastata, sillä lähdöstä löytyy pari maukasta yllättäjäehdokasta, Vesuvio Wise L. (2%) ja Bluebird Nash (5%).

Juoksunkulku: Inaccessible katsoo alussa keulat ja ensisijaisesti ajaa siitä. Paikan luovuttaminen esimerkiksi Jimpeto Joylle saattaa tulla kyseeseen, sillä tamma oli viimeksi kesy piikkipaikalta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12
Suuri: 12, 6, 4, 11, 9

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde vaatii leveän rastituksen. Rastaaminen aloitetaan 12 Hallan Pojasta, joka sai Teivossa startin alle. Se oli menestysmielessä äkkiä ohi pitkän laukan myötä, mutta muuten hevonen tuntui ohjastajan käteen hyvältä ja ori sai pitkän tauon jälkeen juosta pitkään kovaa. Valmentaja näki, että se saattoi sopivasti tasata hevosta. Lähtörata on heikko, mutta monipuolinen menijä pystyy nousemaan lyhyelläkin matkalla nopeasti kärkitaistoon mukaan.

Haastajat: 10 Wanttera teki asiallisen viime kauden ja tekee nyt paluun paussilta. Takarivistäkin ori on pakkomerkki. 4 Koivikon Miisu taipui Vermossa kuolemanpaikalta. Viimeksi tamma matkasi 4. ulkona ja tuli mukavasti loppua. 7 Mattilan Touho kiri Jyväskylässä viime metrit erittäin terävästi, muttei ehtinyt ohi 6 Kopran Taistosta, joka vei voiton 2. sisältä. Samassa lähdössä 8 Mustasukka laukkasi loppusuoralla kesken kirinsä. Kuopiossa tamma tsemppasi kuolemanpaikalta positiivisesti maaliin. Tauolta palaavan 11 Vastatuulen lähtöpaikka on miinus, kun ori olisi paras kärkipäästä ja sisäradalta.

Yllättäjät: 1 Larkko tsemppasi viimeksi kuolemanpaikalta hyvin perille. Se siirtyi viimeisellä takasuoralla keulaan ja otti kolmosrahat. 5 Orpo-Pimu voitti Kouvolassa pystyyn edettyään ajoissa keulaan. Viimeksi se taipui viimeisellä takasuoralla pahoin kuolemanpaikalta.

Pelijakauma: Ei suuria pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa radoilta 1,4,6 ja 7 päästään parhaiten liikkeelle. Kopran Taisto edennee johtopaikalle ja saanee Mustasukan rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 12, 10, 4, 7, 6, 8, 11, 1, 5
Suuri: 12, 10, 4, 7, 6, 8, 11, 1, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 9, 12, 1, 2
Toto5-3: 4, 6, 11, 2
Toto5-4: 12
Toto5-5: 12, 10, 4, 7, 6, 8, 11, 1, 5
Hinta: 14,40 ?

Tästä kupongille:


Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 9, 12, 1, 2
Toto5-3: 4, 6, 11, 2
Toto5-4: 12, 6, 4, 11, 9
Toto5-5: 12, 10, 4, 7, 6, 8, 11, 1, 5
Hinta: 72,00 ?

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Baron Box 37%
6 Bravo Sencello 19%
4 Ciao Ferrari 14%
11 Taigo Blessed 11%
10 So Long Suckers 4%
8 First Revenge 4%
3 Glint Match 4%
7 Cherokee King 3%
2 Darena 1%
12 Snyggosåfin 1%
1 Elmo Exceptional 1%
9 Conrads Explosiv 1%

Toto5-2
9 BWT Eden 22%
5 Lotteria Maracat 21%
1 Ice Queen Birdland 19%
12 Easy Lover 14%
2 Amiraal Lada 11%
6 Celeena 3%
7 Penelope Dahlia 3%
11 Slick Vick 3%
8 Crossfire Eros 2%
4 Bugsy Rich 1%
3 Aleksi 1%

Toto5-3
4 Tähti-Kulkuri 24%
6 Eivari 22%
11 Villituisku 20%
9 Viimavirta 10%
2 Hurjan Lahja 9%
13 Stipori 5%
10 Täpöt 3%
7 Salmenniemen Sisu 2%
12 Torena 2%
1 Lumovalo 1%
5 Elmo Etiäinen 1%
8 Meno-Missi 1%

Toto5-4
12 Redemption 36%
6 Coldspring 15%
4 Jimpeto Joy 14%
9 Bluebird Nash 13%
11 Vesuvio Wise L. 11%
2 Inaccessible 4%
3 Herman Halm 2,5%
10 Västerbo Locksmith 1,5%
7 Lucky Cloud 1,5%
5 Callela Kailash 0,5%
8 Swagman 0,5%
1 Free Soul 0,5%

Toto5-5
12 Hallan Poika 18%
10 Wanttera 15%
4 Koivikon Miisu 13%
11 Vastatuuli 10%
8 Mustasukka 10%
7 Mattilan Touho 10%
6 Kopran Taisto 10%
5 Orpo-Pimu 5%
1 Larkko 5%
9 Touhon Pyry 2%
2 Koivun Tuisku 2%

Ilta Sanoma
19. helmikuuta 2021 12:37:20 Categories: Ilta Sanoma Ravivihjeet

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.