Ilta Sanoma

Julkaistu: , Päivitetty:

Oulu
Ukkonen ja sade iskivät Ouluun.
Ruotsista päin saapunut kova sade iski perjantaina illalla erityisen rankasti Ouluun. Ouluun ja lähialueille syntyi paikoin suuria vesilammikoita. Ukkonen jylisi voimakkaasti.

Paikalla ollut mies kertoo, että moni parkkipaikalla ajanut ei huomannut etukäteen, että edessä on syvä vesilätäkkö, sillä alueella oli tyyntä.

-?Lätäkkö oli noin 15 senttimetriä syvä, mies arvioi.

Mies kertoo, että rankkasade alkoi kello 21. Sadetta kesti noin tunnin. Hänen mukaansa juuri kyseiseen kohtaan kertyy vettä helposti.


Ruotsissa Johanne-nimen saanut ukkosmyrsky on laantunut matkallaan Suomeen ja sen vaikutukset ovat jääneet pelättyä pienemmiksi.

-?Ukkoset ovat keskittyneet länsirannikolle ja jonkun verran salamointia on ollut Kainuussa ja Koillismaan alueella, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoi illalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ukkosrintama etenee parhaillaan itään päin ja voi nousta seuraavaksi Itä-Lappiin. Ukkoset leviävät itärajalle puoleen yöhön mennessä. Aamuun mennessä myräkkä laantuu.

Oulun pelastuslaitoksen päivystävä paloesimies kertoo, että sää on aiheuttanut pelastuslaitokselle joitakin tehtäviä.

Esimerkiksi Isollakadulla keskustan kupeessa on meneillään vahingontorjuntatehtävä, sillä liikuntahallin sisään on päässyt niin paljon vettä, että sitä on jouduttu "imuroimaan" ja kantamaan ulos rakennuksesta.

-?Myöhemmin näkee, kuinka isoja vaurioita rakennukseen tuli, paloesimies sanoo.

Todistitko hienoa sääilmiötä? Lähetä Ilta-Sanomiin kuva multimediaviestinä numeroon 13456, WhatsAppilla numeroon 040 660 9019 tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi. Videon voit lähettää osoitteeseen videot@is.fi.

Ilta Sanoma
11. elokuuta 2018 2:23:58 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.